magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 6 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 16:32
    Kezdés után Fekete szökteti Mandlt, a kinek jólközópreadott labdájából Pach az első perczben megszerzia TTC vezető goalját. A következő perczben Pach szökik ki, de közvetlen közelből a kapuba rúgja a labdát. Állan­dóan változatos a játék, mindkét kapu előtt vannak ve­szedelmes helyzetek, de goal csak a 35. perczben esik,a mikor Bodnár 30 méteres lövése Beimel hibájából a TTC hálójába kerül. A kiegyenlítés után is változatosa játék ; a 42. perczben Ónody a MAC vezető goalját rúgja. Félidő 2:1.
    • Újrakezdés után is változatos a játék. MAC részé­ről Bodnár, TTC-ből pedig Fekete támadást-támadásután vezetnek, de újabb goal csak a 25. perczben esik,a mikor Bodnár lövése védhetetlenül a hálóba jut. Mandl lövése a kapufáról pattan vissza. A TTC azután vissza­szorul és a 26. perczben Bodnár lövése már ismét goaltjelent MAC javára. A 30. perczben TTC tizenegyesből éri el második goalját Hegyi révén, három perczczel ké­sőbb a vörös-zöld fedezetsor hibájából Riedl az ötödik goalhoz juttatja csapatát, mit a 42. perczben egy kornerutáni kavarodásból a hatodik goal követ. Biró: Langfel­der Ferencz.

    Az Újság 1912 jünius 7.
    *
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 16:20
    MAK—TTK 6:2 (2:1)

    . A népszigeti pályán folyt le e bajnoki mérkőzés, mely a negyedik helyért való döntő összecsapásnak tekinthető. A megjelent nagy­számú közönség igazán gyönyörű küzdelmet látott, mely mindvégig izgalmas és változatos volt. A MAK csapata ezúttal kitett magáért, nagy lelkesedéssel s megértéssel játszott. Különösen a csatársor végzett nagyszerű munkát. A mérkőzés lefolyása a követ­kező volt: A TTK kezd s Maly révén csakhamar a kék-sárgák kapuja előtt termet s annak centerét már az első percben goallá értékesítette. A MAK ezután erősen belefekszik a játékba s B e i m e 1-nek sokszor van alkalma nehéz helyzetből menteni. A 23-ik percben a MAK csatársora remek összjátékkal felnyomul a TTK térfelébe, O n ó d y kiszökik s szép lövéssel kiegyenlít. Ezután mezőnyjáték következik, végre Bodnár a 32-ik percben egy körülbelül 25 méterből lőtt labdával vezető goalt ér el. A MAK továbbra is megmarad támadó szerepében s sokszor csak a jó szerencse mentette meg a TTK-t újabb goaloktól. Szünet után a MAK erős tempót diktál. Beimel ismételten kénytelen menteni, végre Bod­nár a 13-ik percben mesteri goalt lő. Ez újabb goal még jobban feltüzeli az atlétákat s a 17-ik percben Bodnár már négyre szaporítja a MÁK goaljainak számát. Közben a TTK is támad s ez alkalommal a MAK védelem szabálytalanul akasztja meg Fe­ketét a kiszökésben. A megítélt tizenegyest U j s á g h ugyan védi, de kiejti, mire a TTK második goalját rúgja. A mérkőzés hátralevő része a MAK fölényében folyik le s ezalatt Szalay és Riedl révén hatra szaporítja goaljait. Biró: Langfel­der (UTE).

    Pesti Napló 1912. június 7.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 23:49
    Magyar Atlétikai Klub—Terézvárosi Torna Klub 6:2 (2:1). — Népsziget.

    Az at­léták rendes tavaszi csapatából egyedül a tennisz-versenyben résztvevő Kehrling hiányzott. Ezúttal nem Markusovszky, hanem Krempels helyettesítette.Jobbhalf Riedl volt, jobbszélsőt pedig Vangl játszott.
    A T. T. K. csapatában Friedmann helyén állott tar­talék Elefánt személyében. A játék meglehetősen változatos volt s a föltűnő gólkülönbséget részbena M. A. K. csatázósorának s ebben is Bodnárnak kitűnő játéka, másrészről Beimel szörnyű indiszpoziciója idézte elő.
    Az első gólt — nyomban a kezdés után —Pach lőtte, nemsokára azonban Beimel hibájából Ónódy kiegyenlített, majd Bodnár megszerezte a vezetést is. A második félidőben Bodnár és Ónódy egy-egy szép góllal négyre szaporította a M A.K.,góljait. A T.T.K. a megítélt tizenegyest Hegyi lö­véséből gólnak értékesítette, majd Bodnár ötödik és hatodi góllal erősítette meg a győzelmet. Bíró Langfelder Ferenc volt.

    Budapesti Hírlap 1912 június 7.
     
  4. avatar: seamandarin
    2021.06.16, 00:10 (szerk.: 2021.06.16, 16:33)
    Magyar Athletikai Club—Terézvárosi Torna Club 6: 2 (Félidő 2: 1)

    Ezerötszáz főnyi nézközönség előtt játszotta le a fenti két csapat utolsó bajnoki mérkőzését.
    A MAC két tartalékkal, Kehrling és Fodor helyén Moor és Riedllal játszott. Bodnár elemében volt s három goaljával biztosította csapa­ta részére a győzelmet. TTC kezd s egymásután két veszélyes támadást intéz a MAC-kapu ellen. Ezt egy hirtelen MAC támadás követi. Majd Fe­kete támad, szökteti szélsőjét, aki centerez, Krempelsz hibáz s Pach megszerzi a vezető goalt.
    A MAC mind erősebb tempót diktál, beszorítja ellen­felét s a 25. percben Onody kiszökik s kiegyenlít. A 40. percben Bodnár szé­pen szökteti Vangelt, kinek beadásából Bodnár 25 méterről süvítő lövéssel megszerzi a vezető goalt. A második félidőben a TTC nagy erővel fekszik bele a játékba, egymásután két kornert ér el, de eredmény nélkül. A MAC halfsora azonban bírja az erős iramot; a 27. percben Tóth Vangelnek ad­ja a labdát, akinek beadásából Bodnár kapásból a mérkőzés legszebb goalját lövi. Rögtön utána Bodnár kiszökik s beadását Schleimer goallá érté­kesíti. A MAC továbbra is támad, a 32. percben kornert ér, majd közvetlen utána Onody biztos goalt hibáz. Hegyi felszabadító rúgása után Fe­ketéhez kerül a labda, aki kiszökik, de Okassel az utolsó pillanatban ment. Ismét MAC támad s be­adásából Bodnár a 35. percben az 5-ik goalt lövi.A 38. percben éri el a TTC második goalját egy indokolatlan 11-esből, melyet Hegyi lő, Újság védi ugyan, de a visszapattanó labdát Rosner belövi. A 43. percben kornerből kifolyólag egy kapu előt­ti kavarodásból éri el a MAC Riedl révén a 6-ik, egyúttal utolsó goalját.

    Bíró Langfelder (UTE).

    Magyar Hírlap, 1912. június 7.