magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 1 : 5 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 21:11 (szerk.: 2022.02.09, 15:43)
    FTC — Törekvés 5:1 (3:1)

    Üllői-ut
    Biró: Fehéry

    FTC Rumbold és Weinbeer helyén tartalékokkal állt ki, mig Törekvés teljes csapatát szerepeltette, mely azonban nagy csalódást keltett, mert erélytelen játé­kával minden helyzetet elrontott. FTC vi­szont örvendetesen agilis játékot produkált,s bár a mezőnyjáték nem fejezi ki híven a fenti eredményt, az ellenfél védelmének bi­zonytalanságát ügyesen kihasználó játékával a nagy gólkülönbségü győzelmet megérde­melte.

    FTC széltől támogatva már a 4. perc­ben Pataki révén gólhoz jut. Törekvés rö­vid ideig tartó támadása után ujból FTC veszi át a támadó szerepét s Borbás a 23. percben egyéni lefutással gólt lő. Két perc­cel később kornerböl Schlosser a harmadik gólt fejeli. Törekvés a 38. percben Ging révén jut egyetlen góljához.

    A második fálidőben is FTC a többet támadó s Schlosser már a 4. percben kiszökésból a negyedik gólt lövi. Mindkét részről több jó helyzetet hagynak a csatárok kihasználatlanul,
    míg a 39. percben Pataki az ötödik gólt juttatja Törekvés hálójába.

    Sport-Világ, 1919. június 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.21, 22:12 (szerk.: 2022.02.09, 15:43)
    FTC Törekvés 5:1

    A győztes csapat csatársora jelenleg a tegnapi összeállításban a legjobb. A Szeitler—Pataki-pár nagy­szerűen megérti egymást s néha perczeken keresztül re­mekszép lapos passzjátékkal gyönyörködtette a közön­séget. Borbás ezúttal egyéni támadásokkal is próbálko­zott, még pedig szép sikerrel, a mennyiben az egyik lefutása goalt is eredményezett. Schlosser és Kórody is jók voltak. A fedezetsorban Blum kiválóan állta meg helyét, Bródi is szépen dolgozott, mig a Weinber helyett játszó Krizsán rutinján még igen sok a csiszolni való. A védelem — a Rumboldot pótló Manglitz is — kifogás­talanul működött.

    A Törekvés csapatának rossz játéka még saját híveit is meglepte. Erősen rendes formájukon alul játszot­tak, sőt egyikök-másikok a durva játékkal is megpróbál­kozott és egy ízben hajszálon múlott, hogy Schlosser az egyik Törekvés játékos brutalitásának nem esett áldozatul. Az eddig mindig megbízható Dürr kapuvéd is bizonyta­lanul vedett.

    Az első félidőben az FTC széllel hátban játszva Pataki révén csakhamar goalhoz jut, majd Schlossernek egy elhibázott leadását Borbás mesterien elfogja és gyors iramban lefutva nagyon szép goalt rúg. A harmadik goalt Szeitler pontos beadásából Schlosser fejeli, mig a félidő utolsó perczeiben Ging (Törekvés) is goalt rúg.

    Félidő 3:1.

    A második félidő elején Szeitler czenterezett labdá­val Schlosser az ellenfél védelméből kiszökik és közelről védheletlen goalt rúg. Az ötödik goalt szép egyéni játék után Pataki lövi.

    Biró Fehéry Ákos.

    Az Újság, 1912. június 4.