magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 5 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 23:19
    F. T. C.—Törekvés 5:1.
    ( Üllői úti pálya.) A bajnoki küzdelem erős változa­tossága a tavaszi fordulóban immár másodszor teremtette meg azt a helyzetet, hogy két vezető egylet került egy­mással szembe. Igaz ugyan, hogy ez alkalommal a baj­nokcsapat már oly nagy pontelőnynyel indult a küzde­lembe, hogy annak esetleges elvesztése sem fenyegethette volna komolyan a végső győzelemre birt kilátásait, de másrészt az a tudat, hogy az eddigi tavaszi mérkőzésein kiválóan szerepelt Törekvés esetleg megtépheti az idén még veretlen bajnokcsapat babérjait, magasra fokozta a sportkörök érdeklődését és igen nagy számú nézőt csábított ki az üllői-uti sporttelepre.
    A sejtett meglepetés azonban, épp úgy, mint a küzdelemnek várt erőssége, elmaradt. Az F. T. C., a melyről utóbbi mérkőzései nyomán jogosan szárnyalt az a hír, hogy formájában visszament, vasárnap látható lelkesedéssel és igyekezettel ment nimbuszának megőrzése érdekében a küzdelembe s aránylag nagyobb megerőlte­tés nélkül, biztosan nyerte a mérkőzést. A Törekvés csak az első negyedórában felelt meg a várakozásnak, a mikor lendületes, szép játéka vezetéshez is juttatta a csapatot, de mikor nemcsak a vezető goalját kapta hamarosan vissza, hanem egy további goalt volt kénytelen hálójába engedni, akkor a csapat egyes tagjai idegességükben nem tudták többé betartani a szabályok által előirt kor­látokat Ennek eredménye lett, hogy az ellenük szük­ségképpen. bekövetkező büntető rúgások nemcsak további játékuk eredményességét gátolták meg, de kedvét is szegték a'győzelmi ambicziókkal indult csapatnak, mely igy a mérkőzés további részén csak helylyel közzel tudott ellenfelére veszélyes lenni,
    F. T. C.-nél a védelem játéka ezúttal felülmúlta a támadás munkáját. Az egész halfsor, valamint a két hátvéd és Fritz a kapuban igen biztosan dolgoztak s valóban jól őrizték az F. T. C. poziczióját. Csatársoruk­ban ismét Korody játéka vezetett, mig Schlosser ezúttal inkább lelkiismeretes játékával, mint egyéni akczióival emelkedett ki társai közül, Weisz már némileg javuló formát mutatott.
    A Törekvésnél viszont éppen a csatársor egységes, egymást megértó munkája emelkedett ki, a melyben a látszólag szürkén, de hasznosabban játszó Ürögdi—Bőti baloldal volt jobb. A fedezetek között fáradhatatlan és fair volt Ging, durva Béky, a szokott jó, de ismét erő­szakos Takács. A két hátvéd labdabiztos, energikus játé­kot mutatott, de labdaszedésük gyenge.
    Kezdés után Törekvés széllel kerül szembe, de lendületes játéka némi fölényhez juttatja. Nyilas már a 3-ik perczben közvetlenül az F. T. C. kapuja elé kerül, hol Rumbold csak az utolsó pillanatban ment. Lassan­ként középre, majd Törekvés térfelére terelődik a játék, de Schlosser kornere a kapu mögé jut. A 14-ik perczben Kiss jobbszélső csaknem a félpályáról indulva Manglitz mellett elfut és húsz méterről irányított lapos lövése az F. T. C. kapujának jobb sarkéban védhetetlen goalt eredményez. A zöld-fehéreket fokozott munkára ösztökéli az ellenfél eredménye, tüzesen támadnak és Schlosser Korodytól ügyesen kiszöktetve egész,» Törekvés kapujáig nyomul és biztosan helyezi a 17-ik perczben az F. T. C. kiegyenlítő goaljét. Ürögdi lövése Fritzet foglalkoztatja, majd Schlosser hosszú leadásával Borbás rohan le s mig czenterét a belső csatárok elhibázzák, a befutó Szeitler abból gyönyörű goalt lő. (24. p.) F. T. C. a félidő további folyamán öt kornert ér el.
    Félidő 2:1.
    A szél is támogatja újbóli kezdés után a kiegyen­lítésért erősen küzdő Törekvést. Nyilas kedvező hely­zetben ismét késik a lövéssel, majd Törekvés veszélyes kornere, valamint Volenszky labdája egyaránt elkerülik az F. T. C. .hálóját. F. T.C. is kornerrel veszélyeztet, de az addig egész nyíltnak látszó match sorsát megpecsételi Dürr, a ki kapujából kifutva, lábbal akar a mezőnybe továbbítani egy földön guruló labdát, a melyet azonban elvét, mire Schlosser azt elkapja és Törekvés üres hálójába viszi. Alig néhány percz múltán Dürr elvetéssel a vonalon fogja Weisz lapos lövését, de Schlosser ismét résen van és a labdát Dürr kezeiből a kapuba gurítja (27. p.). A játék azután eldurvul, de ismételt birói beavatkozás megakadályozza a veszélyesebb faul-ok elkövetését. A 40-ik perczben a labdáért talpával belépő Takács az időközben lepasszolt labda helyett lábszáron találja Szeitlert, a ki erős zuzódást szenved, úgy hogy társainak kell őt a pályáról kivinni. Ez az incidens az addig dicséretesen fair F.-T. C. játékosokat is túlzásokra ragadtatja s a büntetórugások egymást érik. Bródy elkap egy feldobott labdát és egész Törekvés kapujáig nyomul, de biztos goal-belyzetében az egyszerre rárohanó Hauswald és Horváth durván elvágják. Tizenegyes s ebből Schlosser révén F. T. C. ötödik goalja következik a 42-ik perczben. A 43-ik perczben Korody gáncsolja Békyt, mire utóbbi tettlegességre vetemedik, a mit természetesen ki­állítása követ. Másodperczekkel a befejezés előtt Takács támadást vezet, Weinber gáncsolja és az ugyancsak Takács feltartóztatására induló Bródy és Manglitz Takács­csal hevesen összeszaladnak, majd kezeikkel visszalökik egymást. Törekvés Bródy kiállítását követeli s ennek megtörténtéig vonakodik a Takács elgáncsolása miatt ja­vára megítélt büntetőrugást továbbítani. Sugár István biró azonban ezt természetesen nem hajlandó teljesíteni, mire Törekvés mégis kihasználja a javára adott büntetőrugást, mely eredménytelen. így zárul a mérkőzés, mely — egyes téves híradásokkal szemben — teljesen befejeztetett.

    Az Újság 1911 április 11.