magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 21:10 (szerk.: 2021.07.10, 11:09)
    F. T. C.— M. T. K. 2:1.

    ( Üllői-úti pálya.) A korai terminust tekintve, meg­lepett a két csapatnak aránylag kitűnő kondicziója. Frissen, temperamentumosán játszottak és a mi termé­szetes, jórészt az egyéni játék dominált, csak a jól össze­szokott Borbás—Schlosser pár mutatott némi összjátókot is, a Schlosser által néhányszor bravúrosan kiszöktetett Borbás labdái azonban jórészt out-tal végződtek. Negyed­órái határozatlan és óvatos játék után, miközben M. T. K.-nak két-három veszélyes momentuma volt, a zöld- fehérek domináló fölénybe kerültek és a kék-fehérek half- és hátvédsorának ugyancsak erős munkájába került az F. T. C. belső csatárainak agilis támadásait vissza­verni, a mi sikerrel is járt volna, ka közben Schlosser remekszép lövése a vezető goalt nem eredményezi, majd Révésznek kivételesen nem szándékos és véletlen handse tizenegyes révén második goaljához nem juttatja a baj­nokcsapatot. Úgy látszott, F. T. C. könnyen nyeri a matchet, a mikor szünet után a zöld-fehérek váratlanul egészen visszaestek; a szivósabb M. T. K. élénken táma­dott, a kapott két goal közül azonban csak egyet sikerült visszaadnia.
    Az F. T. C. csapatában messze kimagaslott Weinber (kifogástalanul fair volt), Manglitz és Bródv rendkívül hasznos és agilis játéka, különösen a második félidőben, a mikor jórészt az említett három ember önfeláldozó játékán múlott, hogy M. T. K. ki nem egyenlített. Payr is hasznos, szorgalmas half. A csatársorban Schlosser fenomenális játéka magaslik ki, Korody és Weisz is csakhamar eléri legjobb formáját. Borbás és Szeidler, a két szélső azonban nem sok vizet zavart. Rumbold az első negyvenöt perczben — szokása ellenére — dnrván játszott, a szigorú bírói intelem azonban megszelídítette,
    A Testgyakorlók ezúttal jóval állóképesebbek vol­tak ellenfelüknél és ha övéknek mondhatták volna Schlos­sert, ők nyerték volna a matehet, Sebestyén, Szántó és Kertész I. goalképtelen játéka azonban minden sánszukat tönkretette. A csapat legjobb embere Révész volt, ez­úttal azonban ismét nem bírta megfékezni temperamen­tumát és vadul, sokszor életveszélyesen játszott. Pedig egyébként igazán fair volt a küzdelem és csak Révész meg Rumbold játéka keltett visszatetszést. Igen jó napja volt Nagy Ferencznek, önfeláldozóan és óriásit dolgozott az M. T. K. fedezetsora, az F. T. C. halfjai azonban ezúttal jóval elszántabban és erélyesebben játszottak. A csatárok közül csak a kissé kényelmes Farkas és Ker­tész II. elégített ki, az utóbbi azonban, habár labdatechnikája elsőrangú, a goal előtt egészen veszélytelen,
    3 ó. 20 p. Szélcsend. F. T. C. a kezdő, de sokáig határozatlan a játék, a mely csak tiz perez után élénkül meg, a mikor Szántó beadását Kertész L fejeli, az állan­dóan kitünően helyezkedő Fritz azonban biztosan ment. Rumbold miatt a tizenhatos vonalról szabadrúgáshoz jut M. T. K. Weisz hosszú remekszép czenterét Domon­kos védi. Óriási izgalmat kelt, mikor a következő szabad­rúgást védő Domonkost Schlosser fellöki, a labda a kapuvéd kezéből kiesik, mire Schlosser a goalba plaszirozza. A goal természetesen nem volt megítélhető. A 23-ik perczben rúgta az F. T. C. első kornerét, Weisz labdája azonban a goal mögé kerül. A zöld-fehérek a tizenhatos vonalról rúgott szabadrúgása is eredménytelen. Schlosser húsz méteres remek magas lövése végre meghozza az F. T. C. vezető goalját (30. p.), a melyet Domonkos nem ment­hetett, M. T. K. védelme azonban esetleg megakadá­lyozhatott volna. Két perczczel későbben Seblosser vehe­mens shotja Révész kezét súrolva, Domonkos zsákmánya lesz; a megítélt, tizenegyest Schlosser a bal sarokba plaszirozza. M. T. K.-át két szabadrúgás hozza frontba ; az egyiket mesésen csavart lövéssel Farkas irányítja a goaira, Fritz azonban kivédi, úgyszintén Révész szabad­rúgását is.
    Félidő 2:0.
    Szünet után M. T. K. kerül offenzivába, a jól kiszöktetett Kertész I. és Farkas lövései azonban czélt tévesztenek. A 8-ik perezben F. T. C. kornerrel veszé­lyeztet, majd ismét a kék-fehérek nyomulnak fel, Ker­tész I. szép shotja közvetlenül a háló fölött sivit el, Far­kasnak a jobb sarokba pompásan plaszirozott labdája azonban védhetetlenül az F. T. C. goaljába perdül. Szeidler egyéni Ierohanását Domi menti, majd kornerrel fenye­get M. T. K. (20. p.), a melvet újabb korner árán hárit el F. T. C. védelme. Az utóbbi kornert, a mely a belső léczfát súrolja, Fritz védi. M. T. K. goalt reklamál, Havas Lajos bíró azonban a határbirót is tanúskodásra szó­lítva, nem ítéli meg, miután a labda nem egész terjedel­mével volt a zöld-fehérek hálójában. A hátralévő időben is erősen, de rendszertelenül ostromolják a kék-fehérek az F. T. C. kapuját, néhánv újabb szabadrúgás is a ki­egyenlítő goallal kecsegtet, a bajnokcsapat védelme azonban sikerrel hárit el minden veszélyes labdát.

    Az Újság, 1911. február 14.