magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 0 : 7 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 19:17 (szerk.: 2021.07.10, 11:13)
    F. T. C.—33 as F. C. 7 : 0

    A "33"-asok a beteg Bosnyákovits miatt csapatjukat felforgatni voltak kénytelenek, ez a felforgatás azonban olyan szerencsétlenül ütött ki, hogy úgy tetszett,mintha a »33«-as F. C.-ban nem egy. hanem tiz tartalék játszott volna. Egyedül a tizenegyedik, a ki szintén tar­talék volt: Schiller kapuvéd játszott annak a klasszisnak megfelelően, a melyikbe a csapat tartozik. A védelemmég csak boldogult valahogy, a csatársor azonban a szá­nalmas vergődésnél tovább nem jutott, sőt az egész játékfolyamán egyetlenegyszer sem veszélyeztette az F. T. C.goalját. A csapat teljesen elvesztette formáját, a miért hibáztatni nem lehet, az azonban súlyosan elitélendő,hogy olyan brutális harczmodort kezdett és folytatott,a mit később — természetesen -— az F. T. C. sem hagyott megtorlatlanul, hogy a mérkőzés teljesen elvesztette sportkűzdelem-jeUegét és visszatetsző dulakodássá fajult.Bizony ez a match nem volt méltó befejezője az esemé­nyekben gazdag őszi sportidénynek. A mérkőzést vezetőbíró a legvadabb gáncsok láttára is szemet\'hunyt és amikor erősebb rendszabályokhoz nyúlt, már késő volt, mert akkor már az emberi indulatokat gyenge fütyszavával megfékezni nem bírta.
    A "33"-asok csapatában különösen a reprezentatív­nak előrerukkolt Székánv játéka érdekelt, a ki azon­ban semmi figyelemreméltót sem produkált; kár az útiköltségéért; Annál szebben játszott Schlosser, Weisz,de különösen Kqrody, a ki, azt hiszszük, a Páris—Milano—Zürichi-matcheknek gyik legjobb embere lesz. Bravú­rosan dolgozott Borbás, csakhogy már szinte a túlzásbaviszi ‘ az önzetlenséget.

    F. T. C. támadásával indul meg és folytatódik a játék, úgy hogy a »33«-asok alig szabadulnak ki a terü­letükből és Schiller ugyancsak szorgalmasan védi a lab­dákat. Egyik védése alkalmával összeütközik Schlosserrel és néhány perczre kiállni kénytelen. Schiller megtámadtatását megboszulandó Eichinger gáncsolja Schlos­sert, Schlosser tettlegességgel fenyegeti inzultálóját, mire a biró mind a két játékost kiállítja. F. T. C. újabb támadását a visszatért Schiller kirohanással akarja men­teni, de Weisz kapja a labdát, a ki az üresen maradt hálóba guritja (32. p.). A Weisz Frigyes gáncsa miatt megítélt tizenegyest Weisz Ferencz a második goallá értékesíti (-13. p.), a harmadik Weiszt pedig — a Móriczot-— a biró kiállítja.

    Félidő 2:0.

    Szünet után alig történik más, minthogy az F. T. C.tovább ontja a goalokat, hogy a biró folytatja a játéko­soknak a mérkőzéstől való kizárását. Borbás gyönyörű játékából már az első perczbeu rúgja Korody a harmadik goalt, majd Szeidler a 14. és 19-ik perczben a negyediket és ötödiket. Huszonöt percz után Székánv és Weinber kiáll, nem tudják, önkényesen-e, vagy pedig a biró uta­sítása folytán. A 29-ik perczben Bródy remek goalt plasziroz, mire Weisz Frigyes kiállítása következik, végül Rumbold hét perczczel a befejezés előtt hétre szaporítjaa ferenezvárosiak goaljait.

    Biró: Schubert.

    Az Újság, 1910. december 27.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.11, 12:59
    Az eredeti mérkőzést október 2.-án játszották le, de az FTC Zsák igazolatlan szereplése miatt megóvta az 1-0-ra elveszített mérkőzést.