magyarfutball.hu

MTK - Ferenczvárosi TC 0 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.23, 20:08
    F. T. C. — M. T. K. 2 : 0.

    (Millenáris pálya.) Az 1909—1910. évi első osztályú bajnokság győztese a Ferenczvárosi Torna-Club. A zöld­fehérek fölényes játék után, meglepő könnyen verték az M. T. K.-át. A tízezer embert jóval meghaladó közönség csalatkozott várakozásában, mert idegfeszitóen izgalmas, magas nívójú küzdelmet várt, a match pedig meglehető­sen egyhangú volt, az első negyedóra után már szemmellátható volt F. T. C. fölénye, azonkívül mind a két csapat jóval klasszisán alul játszott. Különösen az M. T. K. szé­gyenletesen gyenge játékot produkált. Bírónak a csatár­sorba való beállításával nemhogy javult volna a csatársor goalképessége, hanem megbomlott a rend az egész csapat­ban, mert Biró hiányával meggyengült a védelem és még lassúbb, még rosszabb lett a csatársor. Eilinger II. teljesen hasznavehetetlen volt, mig Biró azt a kevés kedvező esélyt is, a mi Sebestyén néhány beadása révén kínálkozott, habozó, határozatlan játékával sorra elhibázta. F. T. C. kapusa az egész játék folyamán egyetlenegy labdát sem védett s akár négy, vagy öt goallal is győzhettek volna a zöld-fehérek, ha nem Domonkos áll az M. T. K. goaljá­ban és ha F. T. C. támadósorának baloldala goalképesebbnek bizonyul.
    A győztes csapat legjobb embere Bródy volt, a ki különösen a védelemben kiválóat produkált; F. T. C. két hátvédje is ezúttal jóval szebben játszott, mint az ellenfél két backje, mig a csatársorban Weisz bravúros játéka magaslott ki. M. T. K. csapatában csak Károly brilliáns játéka elégített ki, a ki emberfölötti munkát vég­zett és ezért, idő előtt fáradt ki. A csatárok közül Sebestyén és Kertész II. ügyes kísérletezései ragadták meg pillana­tokra a figyelmet, mig azonban F. T. C. csatárai szép, erőteljes kombináczióju támadásai legtöbbször veszélye­sek voltak, a kék-fehér csatárok akcziói szánalmas vergő­désszámba mentek, hiszen nemhogy Fritzet nem foglal­koztatták, de még a goal irányába is alig jutott egy lab­dájuk.
    A mérkőzés meglehetősen fair volt, miután Fehéry bíró már kezdettől fogva a legcsekélyebb gáncsot sem hagyta megtorlatlanul. Apró inczidensek azért előfordul­tak ; igy Bródynak már a játék elején hasította széjjel a harisnyáját egy ottfelejtett láb, majd a második félidő­ben Weinber és Károly ütközött össze és természetesen az utóbbi járt pórul.
    F. T. C. a hátszéllel kedvező oldalt választja. M. T. K. csakhamar szabadrúgás révén jut kedvező sánszhoz, mire Szeidler vezet lerohanást, Schlosser lövését azonban Révész korner árán akasztja meg, a melyet Eilinger ismét korner árán ment (2 p.) Perczekre M. T. K. kerül offenzivába, tetszetős támadását Bródy szereli le, mire Eilinger hibájából Weisz támad és remek hosszú fejesét, majd süvítő czenterét Domonkos védi. Sebestyén ügyes egyéni támadása után F. T. C. mind nagyobb fölénybe kerül, a 23. és 27-ik perczben újabb két kornert rúg, mig az M. T. K. hátvédjei között kiszökő Korody révén vezető goaljukhoz jutnak a zöld-fehérek; Domonkos hálójából kirohanva, ugyan menteni próbált, közben a labda az üresen maradt kapuba gurul (39 p.) F. T. C. azontúl még tüzesebben támad, csak az utolsó perezben kerül ismét offenzivába M. T. K. Sebestyén révén, a kinek czenterét Rumbold korner árán tartja fel.
    Félidő: 1:0.
    Szünet után váratlanul a kék-fehérek támadnak és negyed óra hoszszat F. T. C. goalja előtt táboroznak, két korneren kivel azonban a Kutserával és Schlosserrel megerősített F. T. C. védelemmel szemben más ered­ményt nem érnek el. Csinos jelenet következik a 16-ik perczben, a mikor Korody a labdát védő Domonkost megrugja és utóbbi azonnal revánsot vesz az inzultusért. Végre kiszabadul F. T. C. és Weisz ideális czenterét Sohlosser fejjel védhetetlenül goallá értékesíti (20 p.) Azontúl teljesen megbomlik a rend a kék-fehérek csapatá­ban ; Révész középcsatárnak megy, Kertész II. pedig a fedezetsorba helyezkedik. F. T. C. támadásai is erőtle­nebbek, a melyeket M. T. K. most már biztosan szerel le. A kék-fehérek lerohanása a 32-ik perczben kornerhez jut­tatja M. T. K.-át, a következő perczben már Korody— Schlosser támadását háritja el korner árán Domonkos.

    Az Újság 1910 május 10.