magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 0 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 12:35 (szerk.: 2021.08.22, 12:49)
    Ferenczvárosi T. C. - Nemzeti S. C. 2:0
    Millenáris pálya

    Nem szívesen Írunk bírálatot erről a mérkőzésről, mert eltekintve attól, hogy mindkét részről rendkívül gyenge sportot nyújtott, a küzdelem annyira elfajult, annyira ember-ember ellen folyt a játék,hogy sportlátványosságnak valóban elszomorító, sőt visszataszitó volt, különösen, ha számba vesszük azt ,hogy a bajnokság második és harmadik helyezettje volt a hőse ennek a matchnek, a mely a szezon legcsunyább és egyik legdurvább mérkőzése volt.

    Mind a két csapat idegesen, jóval a képessége alatt játszott. Schlosser — fogdaganata miatt — bepólyázott fejjel állt ki, a lába azonban egészséges volt, mert néhány vehemens shotja majd hogy goalt nem eredményezett. Egyébként a csatársor — az állandóan kitünően játszó Szeidler kivételével — csak gyenge formát mutatott. Rumbold hiányát is erősen megérzi a csapat, mert Weinber a mennyire jeles fedezet, komolyabb küzdelemben meg­bízhatatlan hátvéd. Bebizonyult az a mai első félidőben,a mikor a nemzetiek erős ostroma folyamán Weinber majd hogy saját kapujába nem rúgott goalt. Kielégített Bródy, Manglitz és Gorszky; feltűnő durván játszott Dongó, a kit mihamarább ki kell tenni a csapatból, mert rosszindulatú játéka máris ráragadt a csapat több olyan játékosára, a kiket eddig e tekintetben nem érhetett gáncs.

    A Nemzeti S. C. erősen visszament formájában. Tóth balszélső, a csapat legjobbnak hiresztelt embere semmitsem produkált és meggyengült a csatársor Hlavaynak a fedezetsorba való állítása miatt, a hol azonban feltűnő jól, csak kiméletlenül játszik. A két szélső half abszolút gyenge. Pompásan játszott ellenben a kis Feldmann, míg Kanyaurek, ha elég hasznos is volt, inkább a fedezetsorba való.
    N. S. C. az első félidőben a széllel kedvező oldalon majdnem állandóan és erősön támad, néhány rendkívül kedvező helyzetet azonban kiaknázatlanul hagy, de Fritz is többször bravúrosan ment. Két kornere (10. és 42-ik percz) sem hoz eredményt.

    Félidő 0:0

    Szünet után is még hsosszu ideig bizonytalan a játék kimenetele, mert ha F. T. C. látszólag mindinkább fölénybe is kerül, Feldmann és Burrián a zöld-fehérek minden akczióját meghiúsítja. Közben Schlosser ugyan­csak brutálisan ütközik össze a N. S. C. kapuvédjével,a ki perczekig nem tér magához. F. T. C. vezető goalja a 24-ik perczben esik; Pápay szép beadását Burrián a kapujából kirohanva védi, de kiejti a labdát, a melyet azután Weinber az üresen maradt háló jobb sarkába plassziroz. A 25., 29. és 3l-ik perczben kornert rug F.T. C. és az utóbbiból Bródy a zöld-fehérek második goal­ját lövi. A játék azután mindinkább eldurvul és a bíró többek között megtorlatlanul hagyja Weisz brutális eljárását, a ki a labdát kézzel Hlavay hátába vágja (!) F. T. C. két perczczel befejezés előtt újból kornerrelveszélyeztet.

    Biró: Minder Frigyes szövetségi kapitány volt, akinek nemdörődömsége okozta, hogy a mérkőzés annyira elfajult.

    Az Újság, 1917. április 5.