magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 4 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 18:44
    Ferenczvárosi Torna Club—Törekvés Sporiegylet- 4: 0.

    (Millenáris pálya.) A bajnokcsapat F. T. C. könnyű és fölényes győzelmet aratott az ezúttal abszolút gyengén játszó Törekvés felett, azonban a zöld-fehérek sem mutat­tak abszolút jó formát. Az egész mérkőzés élvezhetetlen, unalmas és rendszertelen volt. összjátéknak még nyomát sem láttuk, majd minden támadás egyéni lerohanásokon alapult.
    Az F. T. C. Rumbold nélkül állt ki, a kinek helyét Weinber foglalta el, mig jobboldali fedezetet Dongó ját­szott. Valamennyi ember lélek nélkül dolgozott, egyedül Schlosser és Korody támadásai hoztak némi életet a csapatba.
    A Törekvés F. T. C. elleni mutatott formája után ítélve, aligha lesz képes az első osztályban benmaradni. Nemcsak hogy játszani nem tud, de még a lelkesedés is hiányzik a csapatból. A védelem gyenge, a csatársor élhetetlen, egyedül a fedezetek dolgoztak jól. Legjobb emberük Hausvald.
    F. T. C. tiz emberrel kezd és azonnal visszaszorítja ellenfelét. A Törekvés Bőti révén jut komoly támadáshoz, de Schlosser mint half játékos biztosan ment. A hatodik perczben beáll Weinber és két perczczel később Schlosser — ezúttal már mint csatár — Szeitler beadásából gyönyörüen helyezett goalt lő. A zöld-fehérek azután teljesen visszaszorítják a Törekvést, a kik csak Bőti lerohanásaival közelitik meg a F. T. C. hálóját. A F. T. C. időközben három eredménytelen kornert rúg. Kiss támadását az F. T. C. védelem handssel akasztja meg, a megítélt tizenegyest azonban Horváth a kapufára lövi (32 p.). A hátralévő perczekben a bajnokcsapat van fölényben. Félidő 1: 0.
    Szünet után F. T. C. már jobb játékot produkál. Weisz kicselezve a Törekvés védelmet, lefut és középreadott labdáját Schlosser kapásból védhetetleuül a goalba helyezi (4 p.). Továbbra is a zöld-fehérek támadnak. A tizen­hatodik perczben a biró Lászlót (Törekvés) kiállítja és igy a tiz emberrel játszó Törekvés teljesen visszaszorul. Schlosser-Korody összjátékából utóbbi szép goalt rúg (22 p.). A játék ezentúl már csak czéltalan rugdalódzásból áll, a mit a Törekvés játékosai itt-ott gáncsokkal tarkí­tanak. A mérkőzés utolsó és legszebb goalját Schlosser beadásából Weisz fejeli (35 p.). A hátralévő időben is a zöld-fehérek támadnak. Biró Bognár Elek dr. (B. T. C.)

    Az Újság 1910 március 15.