magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 3 : 5 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 22:57
    F. T. C. — B. T. C. 5:3.

    (Millenáris pálya.) A tippünk bevált, az F. T. C.,mint vasárnapi lapunkban kifejtettük, tényleg két goal különbözettel nyerte meg a matchet, mind a mellett meg­lepő, sőt első osztályú bajnoki mérkőzésen a legritkábbesetek közül való az óriási »goalforgalom«, a mit a kétcsapat csinált. Nyolcz goal nem csekélység és ha kutatjuk a nagy goalforgalom okát, nem annyira a két csapat goalképességével, mint inkább azzal magyarázhatjuk,hogy mindkét részen a védelem jóval gyengébb kvali­tású a támadásnál. A zöld-fehérek különben küzdelem nélkül, sportnyelven szólva »hans down« nyerték a mér­kőzést, pedig egyik legkitűnőbb csatárukat, Weiszt nél­külözniük kellett s igy jobbszélsőnek Kucserát, össze­kötőnek pedig Pápait állították be. A csapat még ko­rántsem fit, a mi különösen a fedezetsor munkáján vált érezhetővé, Rumbold, Szoitler, Schlosser és Korody azon­ban máris kitűnő.
    A B. T. C. csatársora hétről-hétre javul és tegnapi játékáról is csak elismeréssel szólhatunk. Akczióik leg­többször nélkülözik ugyan a kombinácziót, vagy az öt­letességet, azonban rendkívül fürgék, a két szélső nagyon gyors, a goal előtt gyorsan határozók és labdáikat nagy erővel, ügyesen irányítják. A csapat gyengesége a fedezet­sor, a fáradhatatlan Simont kivéve, a ki a piros-fehérek egyik legértékesebb embere. Sárközy és Szendrő nyers modorú játékosok, nehéz és fárasztó munkájukat azonban ezúttal igen jól végezték. Bihari képességeit sohasem be­csültük sokra; eltekintve óriási hátrányáról, hogy kis­termetű, rossz taktikával, hibás helyezkedéssel védett és erősen alatta áll Burrián, Kazár, Domonkos, vagy Beimel klasszisán.
    F. T. C. kezdés után azonnal öldöklő iramot diktál,a melynek az ötödik perczben már két egymásutáni korner az eredménye. A Weinber gáncsa miatt megítélt szabadrúgás a B. T. C.-t hozza frontba és Kézsmárky remek lövéssel, a kapu felső jobb sarkába irányítva, vá­ratlanul megszerzi a vezető goalt (8. percz). F. T. C. foly­tatja vehemens támadását, miközben Bihari már a kapu­ban fog el egy jobb oldalról irányított labdát, a mi azon­ban a biró figyelmét elkerüli. Majd B. T. C. jobboldala nyomul fel és Levák szépen kidolgozott labdáját Fritz rávetessél kénytelen menteni. F. T. C. kornere után(16. p.) Szeidler a Schlosser fejéről hozzákerült labdával megszökik és a baloldali goalvonalról a háló jobb sarkába plaszirozza (17. l.). 1: 1. Most B. T. C. támad és Simon váratlan shotját Fritz a labdára rohanó Leévák miatt csak nehezen bírja védeni. A Schlossert gáncsoló Sárközi miatt szabadrúgáshoz jut F. T. C. és a jobboldalra került labdát Kutsera remek és védhetetlen goallá értékesíti(21. p.). 2:1. A zöld-fehérek tovább ostromolják a B.T. C. goalját, újabb kornert rúgnak (27. p.), majd Schlos­ser igen szép játékkal a jobb sarokba helyezett menthe­tetlen goalt rúg (35. p.). 3:1. Alig csendesül el a Schlossernek szóló tapsvihar, már ismét nála a labda, húsz mé­terről irányitott, süvítő lövése azonban a jobboldali kapufáról pattan vissza a mezőnybe. Erre Dobó viszi le a labdát, balra Mészároshoz juttatja ; F. T. C. védelme abban a hiszemben. hogy a labda a goalvonalon túl gu­rul, nem rohan rá, Mészáros azonban igen szép játékkal magasan
    czenterez és Kézsmárky fejjel gyönyörű goalt plasziroz (39. p.). A piros-fehérek az utolsó öt perczben vehemensen támadnak.
    Félidő 3: 2.
    Újrakezdés után a tempó alábbhagy; az első félidő heves irama látszólag mindkét csapatot alaposan kifárasz­totta. A B. T. C. a kiegyenlítés reményében valamivel erősebben dolgozik, mégis Schlossernek — látszólag les­ből — alig két méterről rúgott labdája F. T. C.-t ne­gyedik goaljához juttatja (7. p.). A goal kissé deprimálja B. T. C.-t, Simon azonban agilis játékával magával ragadja csatársorát és a lelkes középfedezet váratlan lö­vését Fritz csak nehezen védi. Majd tizenegyes veszélyez­teti F. T. C. hálóját, Kézsmárky azonban a labdát egye­nesen a goalba állt Schlosser lábának rúgja, a ki tehá tbebizonyította, hogy nemcsak rúgni, hanem védeni is tud goalt. B. T. C. szabadrúgása is Fritzet foglalkoztatja,majd Leitner—Mészáros—Kézsmárky szép támadását is Fritz teszi ártalmatlanná. Végre kiszabadul F. T. C. és Korody a bal sarokba szép goalt plasziroz (26. p.).B. T. C. azonban nem csügged, újból felnyomul a zöld­-fehérek térfelére és Rákóczy a Mészárostól kapott labdát kapásból magasan a goalba vágja (23. p.). A hátralévő negyedórában a játék már érdektelen. B. T. C. rosszul rúgott kornere után (31. p.) Schlosser mesés shotja ve­szélyezteti a piros-fehérek hálóját, a labda azonban a jobboldali alsó kapufába vágódik. F. T. C. lesből rúgott goalját a biró természetesen nem ítéli meg (36. p.), majd kornerrel fenyeget még B. T. C. (39. p.) Azontúl már semmi feljegyzésreméltó nem történik.
    Biró Kiss Gyula (33 F. C.).

    Az Újság 1910 február 22.