magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 0 : 5 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 16:58
    Ferenczvárosi T. C. — Törekvés S. E. 5: 0.

    (Millenáris pálya.) A fenti eredmény nem fejezi kihíven a két csapat közötti erőkülönbséget, mert mezőny­beli fölénye egyáltalán nem volt a Ferenczvárosiaknak és csak a második félidőben, a mikor a biró Csonkát feleselés miatt kiállítja, rúgják a zöld-fehérek egymásután goaljaikat. A mérkőzésről nincs sok mondanivalónk. A játék unalmas volt, a csapatok éppen nem fairek, a biró pedig nem elég körültekintő. A Ferenczváros egyébként elbizakodottan játszott. Egyénileg Schlosser és Weinber,Törekvésnél pedig Kiss és Szednicsek voltak jók.
    Törekvés kezd, de Ferenczváros azonnal támadólag lép fel. Egy kapu előtti erős ostrom Szeitlernek a hálófölé rúgott shotjával végződik. (3. p.) Váltakozó játék folyik ezután, mindkét csapat egyéni lerohanásokkal próbálkozik, de a védelmek, nyersen bár, de minden támadást leszerelnek. A 13-ik perczben Kiss mesés be­adását Fritz biztosan fogja, majd a 25-ik perczben Weisz lövését Dürr szépen védi. A 28-ik percz hozza meg a zöld-fehérek első goalját, a melyet Szeitler beadásából Schlosser értékesít. A félidő hátralévő idejében F. T. C. és Törekvés részéről egy-egy ofside goal esik.
    Félidő 1: 0.
    A második félidőben mindjobban kibontakozik a játék képe és Ferenczváros majd mindvégig uralja a helyzetet. Szeitler lövését Dürr ugyan mesésen védi,de a kiütött labdát Weisz a goalba vágja. (15. p.) Most Takáts megy Szednicsek helyére és igy a Törekvés is gyakran jut frontba. Schlossert a büntető területen belül elgáncsolják, a megitélt tizenegyest azonban Schlosser Dürr kezébe rúgja. Törekvés a 26-ik perczben balszélsője révén tárnád, de lövése a kapu fölé jut. Schlosser a Takátstól hozzákerült labdával a harmadik goalt lövi. (28. p.)A biró a 29-ik perczben Csonkát feleselés miatt kiállítja. Korody szép egyéni játék után négyre szaporítja az F. T. C. goaljait. (30. p.), a mit nemsokára a Weisz által rúgott ötödik goal is követ. (44. p.) A 45-ik perczben Schlosser ismét a Törekvés hálójába juttatja a labdát,de a biró, miután közvetlen azelőtt a mérkőzést lefújta,® hatodik goalt már nem ítélhette meg.
    Biró Schubert M. Ferencz (M. U. E.),

    Az Újság 1909 május 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 16:53
    FTC. — Tör. SC 5:0

    (Millenáris.) Csütörtökön játszotta le a két csapat hátralevő bajnoki mérkőzését, amelyet terminus hiá­nyában a FTC. már-már leakart mondani. Az első fél­időben változatos a játék, az ellenfelek egyenlő erejüeknek mutatkoznak. A FTC. az első félidő 28-ik percében lövi az első gólt, amely egyúttal a félidő egyetlen gólja is. A második félidő már a zöld-fehérek határozott offenzivájában folyik le. A ferencvárosiak a második félidő 15-ik percétől kezdve még négy gólt lőnek. A Törekvés csak az első fél­időben volt jó, a másodikban, mintha elhagyta volna nyu­galma. Csonkát feleselés miatt a biró kiállitja. A FTC. mint már sokszor tapasztaltuk, a második félidőben játszott jól. Egyénileg a FTC.-ból Weinber és Schlosser váltak ki, a Törekvésnél pedig Szednicsek, Kis és Csonka.
    FTC. támadásával indul meg a játék s Szeitler lövése már a harmadik percben alig-alig kerüli el a kaput. Változatos já­ték keletkezik, de veszélybe ritkán kerülnek a kapuk. A FTC. a 28-ik percben vezetéshez jut. Szeitler lefut, centeréből Schlos­ser az első gólt lövi. Félidő 1:0. Szeitler támad, lövését Dürr kiüti, amit Weisz a kapuba továbbit (14. p.) Törekvés 11-est vét, de Schlosser Dürrner lövi a labdát. Törekvés egy balszárnyi támadása után Schlosser már a harmadik gólt lövi (28. p.) FTC. fölénynyel játszik tovább s Korody és Weisz révén még két gólt ér el. Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.)

    Nemzeti Sport 1909 május 29.