magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 6 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.07, 19:16
    Ferenczvárosi T. C.—Törekvés S. E, 6:1.

    (Soroksári-uti pálya.) F. T. C. igen szép formát mutatott és már kezdi elérni tavaszi kitűnő formáját. A tartaléknak beállított Braun II. nem tudta teljesen pótolni a beteg Weisz-t. Remekül játszott Korody. a ki maga négy goalt rúgott; kivüle nagyon jó volt Bródy, Rumbold, Schlosser, Weinber, valamint az ujonan be­állított jobbszélső Gerstl, a Ilinek gyors lefutásai mindig veszélyt jelentettek a Törekvés kapujára. Fritz a góbiban igen jól védett. A Törekvés csapatában jó volt Dürr és Kaufmann, valamint — durvaságaitól eltekintve — Takacs.
    Ferenczváros választ. Törekvés rögtön támad és a második perczben kornert ér el, a melyet Kaufmann a goal mellé rug. Korody lövését Dürr korner árán menti, majd az ötödik perezben Schlosser lövését Horváth kornerre rugja. F. T. C. ujabb két kornert ér el. F. T. C. erősen támad, Schlosser lövését azonban Dürr rávetessél védi. Majd a Törekvés támad Kaufmann révén, de be­adott labdáját Nyilas a jól helyezkedő Fritz kezébe rugja. Gerstl a Weinbertől kapott labdával lerohan és beadását Dürr korner árán menti. Schlosser, majd Szeidler lövését Dürr bravúrosan védi. A 20. perczben Szednicsek lerohan, a labdát Takácsnak adja, a ki a kifutó Fritz mellett védhetetlen goalt rug. A 30. perczben Pejtsik gáncscsal akasztja meg a F. T. C. támadását és a megítélt szabad­rugásból Schlosser lövését Dürr csak korner árán ment­heti. A 10. perczben Szeidler lerohan, beadását Schlosser Korodyhoz továbbítja, a ki helyezett lövéssel védhetetlen goalt rug.
    Félidő 1:1. Kornerarány 0:2 F. T. C. javára.
    A második félidőben teljesen megváltozik a helyzet. Ferenczváros szinte kapujához szorítja ellenfelét, és a 17. perczben Szeidler beadását Braun II. a goaiba nyomja. Takács miatt szabadrugáshoz jut F. T. C., Rumbold shotját Dürr kiütéssel menti, a labda azonban Korodyboz kerül, a ki azt goallá értékesíti (18. p.). Korody egyedül lerohan, kicselezi Törekvés védelmét és a mérkőzés leg­szebb goalját rúgja (24. p.). A 20. perezben Pejtsik miatt tizenegyeshez jut Ferenczváros, a' melyet Schlosser a goaiba rug. A játék további része már teljesen érdek­telen. F. T. C. állandóan támad és a 42. perczben Korody révén újabb goalt rug. Kornerarány 0:1. Fehéry Ákos kitűnő bíró volt.

    Az Újság 1908 október 16.