magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 4 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.06, 19:35
    Budapesti Torna Club — Ferencvárosi Torna Club 4 : 2. Félidő 1 : 2.

    A millennáris pálya immár mérkőzésről mérkőzésre szűknek bizonyuló tribünjein szoron­gó, körülbelül 5000 főnyi közönség nagy érdeklő­déssel várta fenti két csapat mérkőzését, mely hi­vatva volt egyfelől a FTC-nak mult vasárnap a Főv. TC-tól szenvedett vereségének reális voltára fényt deríteni, másfelől pedig bizonyságot tenni a BT Clubnak nagyfokú javulásáról keringő hí­rek valóságáról.
    A mérkőzés lefolyása beigazolta, hogy a BTC néhány uj erő beállításává! és észszerű traininggel nagyot javult tavasz óta; a FTC csa­pata pedig részint erősen hanyatlott,- részint még nincs teljes formájában, azonkívül az rgész csa­pat, ugy a támadás, mint a védelem elhibázott taktikával dolgozik. Fenti eredmény nem felel ugyan meg a csapatok valódi játékereje közti vi­szonynak és a mérkőzés lefolyása nyilvánvalóvá tette, hogy a FTC-ot ezuttal balszerencse üldözte, de a BTC győzelme teljesen megérdemelt és a FTC hibás játéktaktikáját alapul elfogadva, reá­lis is volt.
    A BTC vasárnapi játékán ismét látható volt az a nagyfoku lelkesedés, mely mindig főereje volt. Ezúttal azonban elismerést érdemel játékuk­ban az összjátékra való törekvés, mely mindin­kább kezdi a BTC régi, elavult stílusát átalakí­tani. Kiváló ereje a csapatnak a gyorsaság, mely vasárnap mivel sem állt a FTC csapatának híres gyorsasága mögött. Legerősebb része a csapatnak a védelem, élén Biharival a kapuban, ki a vasár­nap játszott négy csapat kapusai között feltétle­nül a legbravurosabban védte kapuját. A fedezet­sor is jó klasszist képvisel és önfeláldozó, rendkí­vül agilis játékával a támadásoknak is főereje. Ficzere és Simon a régi jó játékosok. A csatár­sornak csak jobboldala jó, az összes veszélyes tá­madásokat ez az oldal vezette. Egyénileg kitűn­tek Késmárky és Dobó.
    A FTC tavaszi, félelmetes játékerejéből so­kat veszített. A Wiener Sport Clubnak most tel­jesen formán kívül levő csapatával szemben elért fölényes győzelme ezt ugyan egyideig leplezte, de vasárnapi második veresége után nyilvánvaló­vá lett. Még leginkább a csatársor tartotta meg formáját, melynek gyors támadása, ötletes .kom­binációi még mindig magas nívót adnak a FTC
    játékának, de azért itt is észlelhető bizonyos hanyatlás, meg-megállnak és tétováznak a labdával, terveik kivitelében sokszor határozatlanok, goalra való lövéseik is ritkábbak és rószszul irányzottak. Egyedül Korödy nem változott, ő most is a leg­jobb ember a csapatban. A fedezetsor megközelí­tőleg sem érte el tavaszi formáját, a támadást nem támogatja már oly precízen, a védelmet pe­dig teljesen elhanyagolja. A védelem pedig tel­jesen csődöt mondott. Tartalék kapusa abszolút gyenge játékos, Rumbold teljesen formáján alul játszott, Kucsera nagyon rosszul helyezkedik. A fő taktikai hiba pedig, melynek a FTC a veresé­get elsősorban tulajdoníthatja, hogy a hátvédek, főleg Rumbold, tulságosan elől tanyáznak,: való­sággal fedezetet játszanak és az ellenfél megszökő csatárait elfogni nem tudják. Ez helyes volt ak­kor, midőn a FTC oly fölénynyel játszott némely csapat ellen, hogy a játék egyoldalúan annak tér­felében folyt le, de most a FTC-nak fel kell sza­badítania magát ezen reminiscenciák hatása alól és a megváltozott körülményekhez alkalmazkod­nia. A védelem ezen hibáját még tetézi a csatár­sor, mely nem igen siet a védelem segítségére.
    A játék elején mindjárt a FTC támad, de eredménytelenül. A BTC inkább lerobanásokkal jut el az ellenfél kapujához és támadásai mindig veszélyesek. A 15. percben Késmárky egy kapu előtti kavarodásban goalt lő. Ezután a FTC nagy fölénybe kerül és erős és állandó ostrom alá veszi a BTC kapuját, de a kitünően dolgozó hátvédek nem engedik őket alkalmas lövéshez jutni és igy támadásuk hosszu ideig eredménytelen marad és csak a 30. percbén tudnak kiegyenlíteni. Félidő vége előtt FTC még egy goalt ér el Weisz gyen­gén lőtt labdájával. Félidő 1:2.
    A második félidő is a FTC támadásával kez­dődik, de a BTC csakhamar, átveszi azt és egy szabadrugásból kifolyólag kiegyenlít (6. p.),Erős iramú játék kezdődik most a vezető goalért, mely­ben a FTC a többet támadó fél, de minden igye­kezete megtörik a hátvédek és a kitünően játszó kapus játékán. Ellenben a BTC a FTC már emlí­tett hibás taktikájából kifolyólag sokszor intéz veszélyés támadásokat és a 13. és 27. percben Késmárky révén két goalt lő. Biró volt Pus­kás. (Typ.)

    Pesti Hírlap 1908 szeptember 22.