magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 0 17:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.08.04, 19:01
    FTC—UTE 2 : 0. (I-ső oszt. bajnokság.)

    A népszigeti pályán folyt le e két csapat bajnoki mérkőzése. Az újpestiek kitűnően működő védelme nehéz munkát adott a FTC hiányos csatársorának, kik csak kemény küzdelemmel tudták a győzelmet a maguk részére biztosítani. Igen megérezte a FTC Weinber hiányát, ki helyett tartalék játszott, de ez is az első perczekben megsérülvén, kénytelen volt a pályát elhagyni; helyét Weisz töltötte be s így a csatársor e gólképes tagja híján volt kénytelen a mérkőzést végigjátszani. Az UTE csapatában különös felemlítést érdemel a kapus és a két hátvéd, kik nagy biztonsággal szerelték le a FTC gyakori és igen veszélyes támadásait.

    A mérkőzés lefolyása a következő volt: UTE kezd, de mindjárt visszaszorul és a FTC már a 3. perczben Rónai és Weisz révén eléri első gólját. FTC támadásának UTE erősen ellentál, majd ő is lefut és Fritz Szabó lövését védeni kényszerül. Majd ismét a zöld-fehérek támadnak, de balszerencséjük meggátolja őket újabb eredmény elérésében Ugyanis egy lövésük a kapuléczről pattan vissza, máskor egy tizenegyest, majd szabadrúgást hibáznak el. A félidő végén UTE támad, de gólt nem tud elérni.
    Félidő: 1:0.

    Szünet után FTC erősen támad, Kazár, Schlosser és Korody lövéseit szépen védi. Majd UTE is offenzívába lép és Herschkovits lövése a FTC kapusát foglalkoztatja. FTC újabb támadása sikerrel jár és Bródy megszerzi csapatának a második gólt (27. p ). Újra kezdés után UTE majd ismét FTC támad, de az eredményen már változtatni nem tudnak. Bakó Gyula (MTK) a szokott jól bíráskodott.

    UTE II—FTC II. 2:1. Szövetségi díjmérkőzés.
    UTE győzelme meglepetés. Biró: Vadász Dezső (SpKK) volt.

    Sport-Világ, 1908. május 17.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.07, 22:17 (szerk.: 2017.03.07, 22:17)
    A Ferencvárosi Torna Club Újpesten.

    Vasárnap d. u. a FTK ez évi veretlen csapata, mely oly kiváló formában összes ellenfeleit legyőzte, az Újpesti Torna-Egyesület csapatával mérkőzik a bajnokságért. A két csapat találkozása azért bír nagy érdekességgel, mert mindegyik szép játékkal megnyerte a húsvéti serleget. A FTC-nak az UTE mindenkor figyelemreméltó ellenfele volt. Annál keményebb ellenfele lesz a bajnokcsapatnak most az UTE, mert vidéken tartózkodó jó játékosai beállításával a csapatot lényegesen megerősíti. Az UTE-nek ez a csapata már tavaszszal tanúbizonyságot tett kiváló képességeiről, midőn a bajnokság élén álló MTK ellen 1:1 eldöntetlenül játszott.

    Az érdekes mérkőzésre a FTC közönsége nagy számmal megy Újpestre a helyi hajókkal, melyek minden órában indulnak a Boráros-térről. A mérkőzésre 60 filléres trainingjegyek érvényesek. Biró: Bakó Gyula (MTK) lesz


    Pesti Hírlap, 1908. május 10.

    Ferencvárosi Torna Club— Újpesti Torna Egylet 2:0.

    A FTC.-nak kis goalarányu győzelme az UTE. felett, mely az utóbbi időben hanyatló formát mutatott, élénk meglepetést keltett sportkörökben. Igaz, hogy a FTC. tíz emberrel játszotta végig csaknem elejétől kezdve a mérkőzést, de az eredmény elbírálásánál tekintetbe veendő, hogy az első goal egy véletlen folytán okozott öngoal volt és az UTE. rendkívül sok, a kiegyenlítésre alkalmas helyzetet nem tudott kihasználni és fedezetsora is elhibázott taktikával dolgozott. Ismét kitűnt, hogy az UTE. saját pályáján a legerősebb csapatokkal szemben is veszélyes ellenfél és kiváló védelmét alig múlja felül más csapaté.

    Jó biró volt Bakó Gyula (MTK.).


    Pesti Hírlap, 1908. május 12.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.24, 08:08 (szerk.: 2016.06.26, 15:25)
    A F.T.K. 2:0 arányban legyőzte az U.T.E.-et. A Népszigeten nagy közönség nézte végig a legjobb magyar csapat játékát. A F.T.K. egyik játékosa közvetlenül a kezdés után megsérült és így tíz játékossal játszotta végig a mérkőzést. A F.T.K. csapata igen szépen játszott és a lehető legbiztosabb győzelmet aratta ellenfelén. Az U.T.E.-ben föltűnést keltett Kazár fényes védekezése, a ki nem egyszer a legnehezebb dolgokat hárította el a legnyugodtabb módon.(Félidő 1:0). — Az U.T.E. II. 8:1 arányban legyőzte a F.T.K. II-öt. — F.T.K. III.—U.T.E. III. 8:0.

    Budapesti Hírlap, 1908. május 12.
     
  4. avatar: heimo
    2016.04.22, 14:11 (szerk.: 2016.04.22, 21:42)
    Ferencvárosi Torna Klub— Újpesti Torna Egyesület 2:0 (1:0).

    Nagy meglepetést szerzett a Ferencvárosi Torna Klub a csekély goal arányú győzelemmel híveinek, kik azon reményben voltak a mérkőzés előtt, hogy a Typographiától és a Nemzeti Sport Klubtól vereséget szenvedő Újpesti Torna Egyesület ellen fölényes győzelmet fog aratni.

    El is érte volna a nagy goalarányu győzelmét, de közvetlen a játék megkezdése után Medgyesi, a jobb fedezetet erős sérülése folytán kénytelen volt a pályát két klubtársa segítségével elhagyni. Ez által, a megcsonkult csapat nem volt képes négy csatárral (mivel Weisz a fedezetsorba ment vissza) eredményes támadásokat intézni az ellenfél kapujára.

    Az U. T. E. csapata önfeláldozóan játszott, csak két-három játékos feledkezett meg olykor arról, hogy ember helyett labdára kell játszania. Mindkét csapat tartalék játékossal volt kénytelen szerepelni: a F. T. K. Weinber, az U. T. E. pedig Kürschner és Lévai nélkül játszott. Weinber helyett a szerencsétlenül járt Medgyesi játszott, de alig tízpercnyi játék után két oldalról úgy megrúgták, hogy további játékról le kellett mondania.

    Az U. T. E. tartalék játékosai nem tudták kellőképpen helyettesíteni Kürschnert, illetve Lévait. Az F. T. K. csapatát némi balsiker kísérte, eltekintve attól, hogy 10 emberrel játszott, a biztos goalnak látszó lövések a kapufáról pattantak vissza vagy pedig a kapus bámulatos ügyességgel védte. Schlosser által rúgott büntetőrúgás pedig a goal fölé került. Ugyancsak U. T. E. is rúgott egy 11 méterest, de Kazár, ki a mérkőzésen, mint kapus szerepelt, a kapufának rúgta a labdát. Az U. T. E. csapata rendszertelenül játszott: a védelemi játékosok a labdát minden irány megadás nélkül vagdosták előre, míg a csatársor egy ideig szép összjátékkal vitte előre a labdát, de a második félidőben 30—40 méterről próbálkoztak goalt elérni.

    U. T. E. kezdi a játékot, de a F. T. K. átveszi a támadást és már a 3-ik percben Rónai szép beadását Weisz goallá értékesíti. Weisz és Gorszky éles lövését Kazár csak nehezen védi, a 10-ik percben Medgyesi elhagyja a pályát, ezáltal az U. T. E. kerül rövid ideig fölénybe és Szabó két szép lövését Fritz védeni kénytelen, 18-ik percben Manglitz szabálytalan játéka miatt a bíró büntetőrúgást ítél, melyet Kazár nem képes goallá értékesíteni. Közvetlen ez után az U. T. E. kapuja előtt Rozmann leüti kézzel a labdát, de Schlosser a kedvező alkalmat nem tudja kihasználni. A félidő hátralevő idejében mindkét csapat felváltva támad. Félidő 1:0. Helycsere után ismét a F. T. K. támad, de eredmény nélkül. Herskovits lövését a 20-ik percben Fritz védi, Vranák a kapusra fut és kézzel Fritzet a labdával együtt a kapuba löki. Természetesen a bíró nem adja meg a szabálytalanul elért goalt. A F. T. K. a második goalját a 27-ik percben éri el, Korody kijátszva az ellenfél védelmét és a labdát a jobb helyzetben levő Bródy pedig védhetetlenül a kapuba rúgja. További eredményt dacára a folytonos támadásnak nem képes elérni. Bakó Gyula (M. T. K.) kifogástalanul vezette az izgalmas mérkőzést.

    Pesti Napló, 1908. május 12.