magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 0 : 6 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.11, 17:30
    Ferenezvárcsi T. C. — Ujpesti Torna-Egyesület 6: 0.

    (Népszigeti pálya.) A F. T. C. a következő uj össze­állítású csatársorral játszott: Braun, Weisz, Korody, Schlosser, Szeldler. A támadószámy tényleg sokkal jobb volt, mint eddigi őszi mérkőzésein ; ügyesen kombinálnak, de goallövéseik bizonytalanok. Rendkívül agilisán ját­szott a fedezetsor és a hátvédek is javultak.
    Az Ujpesti T. E.-et, mint minden F. T. C. elleni mérkőzésen, ezúttal is a balszerencse üldözte. Nem mintha győzni tudott volna F. T. C. ellen, hanem hat goallal semmiképpen sem volt rosszabb a zöld-fehéreknél. U. T. E, csatárai kitűnő kvalitású-játékosok és ha nem rugtak goalt, tisztán azon mult, hogy egyetlen akcziójuk sem sikerült, a mint hogy a védelemnek is peches napja volt.
    Az Ujpesti T. E. az első 25 perczben vehemensen, szép összjátékkal támad, de shotjai vagy a goal fölé és mellé esnek, vagy pedig Fritz zsákmányai, a ki nagy szerencsével véd. F. T. C. lendületbe jön és Schlosser az U. T. E. védelmén áttörve, a vezető goalt rúgja (33. p.). Három perczczel későbben Weisz hasonló taktikával a második goalt lövi U. T. E. hálójába.
    Félidő 2 : 0.
    Szünet után F. T. C. fölénybe jut s az 5. és 26. perczben kornert rúg: A harmadik goal a 6-ik perczben esik, mig a 10. és 20-ik perczben az Újpesti T. E. két öngoalja szaporítja ötre a zöld-fehérek goaljainak számát. Az egyiket Vranák, a másikat Rozmann hatalmas erővel rúgta saját hajólába. Korody a 23-ik perczben a hatodik goalt lövi. mig a F. T. C. hátralevő támadásait jórészt lesből intézi és e miatt további eredményt nem ér el. Az Ujpestiek a váratlan goalarány miatt elkedvetlenedve, kapkodva és észszerütlenül támadnak. A népszigeti pálya közönsége ezúttal a szokottnál sokkal csendesebben viselkedett, a miben nem csekély érdeme van Hajós Alfrédnak (B. T. C.) kitűnő bíráskodásáért.

    Az Újség 1907 október 1.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.04, 18:13 (szerk.: 2017.08.04, 18:14)
    FTC.—UTE. 6:0 A népszigeti pályán folyt le a két egyesület bajnoki mérkőzése, mely meglepetésszerű gólaránnyal a FTC. új összeállítású csapatának értékes győzelmével végződött. A FTC. csapata tervszerűen a legjobb szellemben, főleg az összjátékra helyezve minden működését, ismét jól játszott. Az UTE. csapata jó képességű erőkből áll, főleg a csatársora, mely kiváltképpen az I. félidőben meglepő agilis és gyakran veszélyes kivitelű támadást intézett a FTC. kapuja ellen. Csupán a gól előtti játékuk határozatlansága miatt nem juthattak eredményhez. A csapat játéka kifogástalan fair volt és így összjátékuk is jobban érvényesült. A közönség a szép és izgalmakban gazdag mérkőzést ezúttal nem zavarta, ami eddig úgyszólván minden mérkőzésen kellemetlen zavarokat okozott. A FTC. csapatában először játszott Saschek jobb fedezete, lelkes, tervszerű játékával igen hasznosan, épen úgy Szeifler balszélső, ügyes technikával, bár gyenge alkata nem engedi érvényesülni. Az UTE. csapatában nagyon jó erők: Kazár, Vranák, Fandl, Menschl, Szabó és Novák.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:

    FTC.: Fritz - Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Schaschek — Braun, Weisz F., Koródy, Schlosser, Szeidtler.
    UTE.: Kazár — Vranák, Rosmann — Fandl, Mather, Kuschner — Menschel, Imre P., Lévay, Novák, Szabó.

    UTE támadása kezdi a játékot, mely a 25-ik percig mindkét csapat részéről egyformán veszélyes. Mégis a 30-ik percben a FTC. Schlosser révén gólhoz jut, később Weisz lövésével a második gólt nyerik. Félidő: 2:0.

    Második félidőben 5. és 6. percben már 4:0 áll a FTC. javára, mely eredmény teljesen elkedvetleníti a teljesen visszaesett UTE. csapatot. Fokozza ezt Rozmann hátvéd öngólja, melyet 25 m-ről lőtt: hibás rúgása védhetetlenül került a kapuba. Később Koródy éles lövése Vranák lábáról kerül a gólba. FTC. további támadásait Kazár hárítja el igen ügyesen. Bíró: Hajós Alfréd (BTC.) volt.

    Nemzeti Sport, 1907. október 06.
     
  3. avatar: heimo
    2016.08.17, 11:38 (szerk.: 2016.08.17, 11:39)
    Újpesten, a népszigeti pályán szintén két egyenrangú rivális vív kemény küzdelmet egymással. A Ferencvárosi Torna Klub a saját pályáján játszó Újpesti Torna Egyesülettel játszik. Bár a F.T.K.-ot jobbnak tartjuk ellenfelénél, az a körülmény, hogy az U.T.E. otthon, a saját pályaviszonyaival ismerős helyen játszik,a két csapat győzelmi esélyeit meglehetősen kiegyenlíti.


    Pesti Napló, 1907. szeptember 29.


    F.T.K.—U.T.E. 6:0.

    Az újpesti népszigeti pályán pár régen nem láttunk oly nívós mérkőzést, mint a vasárnapi volt, melyen a Ferencvárosi Torna Klub az Újpesti Torna Egyesülettel játszott.
    Egy-két izgalmasabb mozzanat kivételével dicséretreméltóan fair modorban folyt le a match, meghazudtolva mindazon híreket, melyek a F. T. K. és az U. T. E. durva játékáról regéltek. De nemcsak a match, hanem a fékezhetetlennek híresztelt újpesti közönség is példás csendben és higgadtsággal szemlélte végig a vasárnapi küzdelmet, melynél változatosabbat újabb időben keveset láttunk. A goalarány nem fejezi ki a két csapat erőkülönbségét. Az újpestiek nagy balszerencsével játszották, melyhez még mindkét kapuvédnek izgatottsága és élclapba illő baklövései is hozzájárultak. Az új századnak talán a legszenzációsabb goalja valószínűleg a jobb hátvéd nevéhez fűződik, aki jobb sorsra érdemes energiával lőtte vagy negyven méternyi távolságból a saját kapujába. Egy másik öngoalt pedig a másik hátvéd lelkén, illetve lábán szárad. Pedig az U. T. E. csapata igen jó kvalitású. Csatársorának összjátéka elismerést érdemel. Hibájául csakis a kapu előtti határozatlanságát róhatjuk fel. A fedezet sor elsőrangú s a két baklövésen kívül a hátvédek s különösen a kapuvéd remekeltek. A F.T.K.-ot oly szépen és annyi öntudattal csak múlt ősszel láttuk játszani. A csatársorban a jobboldal remekelt. Weisz—Braun pár elsőrangú összjátékot produkált. Főleg az első volt elemében e gyönyörű, precíz adogatásai, s éles lövései révén legkiválóbb magyar jobbösszekötő csatár lett. A fedezetsor jó volt; a hátvédek nem kevésbé. A csapatnak egyik jeles taktikája, a jobb, illetve balszárnyon való játékok hirtelen felcserélése az U. T. E.-vel szemben eléggé bevált. A match kezdetén az UTE. támadott s perceken át alig tudott a FTK. az újpestiek szorongatásai elől kiszabadulni. Csak a félidő közepe felé lépett a FTK. is akcióba s a 32 percben goalt rúgott, melyet a félidő végéig kettőre szaporított. A második félidőben az UTE. visszaesik s most már a FTK. ura a helyzetnek s már az ötödik percben goalt lő. A negyedik és ötödik goal a két hátvéd hibájából keletkezett. A hatodik goal a 25 percben esik egy jobbszélről vezetett erős támadás után. A hátralevő időben a FTK. állandó fölényben volt s hogy még sem tudott goalt rúgni, az egyrészt Kazár kapus ügyes védelmének, másrészt a FTK. bal összekötő csatára gyakori off-side állásának volt tulajdonítható.
    Biró: H. A. volt.

    FTK. II.—UTE. II. 2:0. Félidő 1:0. Biró: Vámos Soma (Főv. T. K.)


    Pesti Napló, 1907. október 01.
     
  4. avatar: heimo
    2016.08.17, 11:18 (szerk.: 2016.08.17, 11:18)
    A Ferencvárosi TC.—Újpesti TE. football mérkőzése.

    Vasárnap délután 4 órakor mérkőzik a két csapat az újpesti népszigeti pályán. A mérkőzésen a FTC. új csatársorral kísérletezik, hogy a legutóbb mutatott, gyenge goalképességét növelje az Újpesti Törekvéssel egyesült kiváló képességű UTE csapata ellen. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek 2 órakor a szövetségi díjért. Mindkét csapat veretlen még. Az UTE. a tavalyi győztes Typográphián, a FTC II. a MTK. II. felett aratott győzelmet. A mérkőzésekre trainingjegy szolgál belépőjegyül. Bíró: Hajós Alfréd (BTC.) lesz.


    Pesti Hírlap, 1907. szeptember 29.