magyarfutball.hu

Bohemia and Moravia - Hungary 4 : 4 15:40

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
  2012.11.29, 14:51 (szerk.: 2017.04.02, 21:26)
  kép
  Pester Lloyd 1906.10.09.
  anno.onb.ac.at
   
 2. avatar: Giovanni
  2010.05.20, 12:12
  A találkozót a német Paul Heyne vezette. A Viktoria Berlin egyik alapítója volt, ez az egyetlen nemzetközi találkozó amin ő dirigált.
   
 3. avatar: Giovanni
  2010.01.31, 20:17 (szerk.: 2017.04.02, 21:29)
  A magyar-cseh szövetségi mérkőzés magyar legénysége:
  kép
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.02, 01:34 (szerk.: 2017.04.02, 21:26)
  A csapatot a válogató bizottság állította össze. Hét újonc is helyet kapott a legjobbak között (Domonkos, Schlosser, a két Molnár (Molnár I., Molnár II.), Schaschek, Szednicsek, Bíró), amely egyetlen közös edzés után utazott a találkozóra. Rengeteg néző, egy szokatlanul széles pálya és a találkozóról kiadott részletes, fényképekkel illusztrált programfüzet fogadta játékosainkat. Szomszédaink érthető optimizmussal tekintettek a találkozó elé, soha nem volt még jobb csapatuk, biztosnak látták a győzelmet. (Csapatukból kilencen az angol profikat is megverő Slaviából voltak.)

  Az első gólt a csehek szerezték, de a magyar csapat 3:1-re, majd 4:3-ra is vezetett. Végül egy balszerencsés körülmények között esett góllal lett döntetlen, de számunkra még ez a döntetlen is felért egy győzelemmel. A közönség a magyar gólokat döbbent csendel fogadta, de a mérkőzés végén a levonuló magyarok teljesítményét tapssal ismerte el.

  Sok dícséretet kaptak a magyar játékosok. Különösen a támadósor játszott elismerésre méltóan. A belső háromas ügyes háromszögelésekkel, jó összjátékkal tört a kapu felé. A két szélső (Sebestyén és Schlosser) teljesítményéről pedig nem győztek áradozni az elemzők. Hihetetlen ügyességgel váltogatták az oldalakat. A cseh védők nem voltak képesek követni a labdát megzavarodtak és kapkodtak. Bár nem volt gyors a két magyar, de átadásaik villámgyorsan és pontosan cikáztak, hogy a támadás végén valamelyik belső csatárnál kössenek ki.

  Amikor Károly Jenőt - a válogatott legrégebbi tagját - arról kérdezték, hogy ki volt a magyar csapat legjobbja a mérkőzésen ezt mondta: - Nem az a fontos, hogy ki volt jó, hanem az, hogy ki lesz a jövőben a legjobb... Hát ez a kis Slózi (Schlosser Imre) a közeljövő legnagyobb magyar játékosa.

  Előszőr szerepelt testvérpár a két Molnár (Molnár I., Molnár II.) személyében a válogatottban. Ráadásul mindketten előszőr voltak a legjobbak között.

  forrás:
  mafoci