magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: heimo
  2016.12.09, 10:53 (szerk.: 2016.12.09, 11:17)
  FTC.—UTE. 2:0.

  A népszigeti pályán tartotta e két 1. osztályu csapat ez évi bajnoki mérkőzését, melyet a jelenleg kitűnő formában levő FTC. biztosan nyert meg. A gólarány távolról sem fejezi ki a két csapat erőviszonya közötti különbséget, mert a FTC. képességeit az UTE. meglepően durva játékmodora miatt ki nem fejthette. Nagy mérvben nyert ez támogatást a "nagyérdemű közönségtől", mely a játék elejétől a végig bírót-játékost egyaránt sértegetett — ugy, hogy ez alkalommal a biró a játékot fel is függesztette. A közönségnél nem jobbak az Újpesti TE. játékosai sem. Aschner a bírót, a vendégcsapat játékosait egyaránt sértegette, a miért a játékból 5 percre kiállíttatott. Társai is követték őt s mire a biró észrevette a tervszerű faultokat, akkor azonban már Weinbert és Braunt harcképtelenné tették. A PTC. csapata bámulatos nyugalommal őrizte meg hidegvérét, nem reagált a goromba játékra,csupán úgy védekezett, hogy óvatosan játszott, de annak dacára az I. félidő végén már majdnem valamennyi játékos sántított. Ilyen körülmények dacára is a FTC. fölénynyel játszott, csupán a back-ek helytelen játéktaktikája engedte a az UTE. csapatát a kapujához. A két kitűnő hátvéd hibája, hogy túlságosan előrenyomulnak és igy gyakori a váratlan kapu előtti játék. Az UTE. hátvédei biztosak a labdában és a lábszárakban. Közvetlen a kapu előtti játéknál, mind a 11 játékos védelmet játszik, rendszertelenül. Az UTE. csapata a bajnoki mérkőzések folyamán még sok nehézséget fog okozni ellenfeleinek, de ha igy folytatja, nem játéktudással, hanem kíméletlen modorával.

  A két csapat a következő összeállításban mérkőzött.

  FTC.: Kovács, Schloszer, Korody, Pákay, Braun — Weisz, Bródy, Gorszky — Weinber, Rumbold — Dobronyi.
  UTE.: Ludvigh, Novák, Almási, Molnár, Herskovits — Aschner, Fürst, Kuschner — Rossmann, Molnár F. — Kazár.

  A mérkőzés lefolyása a következő volt: FTC. kezdi a támadást és állandóan veszélyesen támad. A 9-ik percben már Schloszer szép játéka révén gólt ér el. Gyakori faultjaikért a biró szabadrúgást ítél és a 22-ik percben büntetőrugás révén
  a második gólt ért el a FTC. csapata. Félidő 2:0.

  Az újabb félidőben az UTE. támadásai válnak veszedelmessé, csakhogy az önző játékuk nem jár pozitív eredménynyel. Rumbold, Weinber, Bródy, Gorszky, Weisz védelmén minden támadás megtörik. A FTC. fürge, csatársora még több igen veszélyes támadást intéz az UTE. kapujára és a teljes védelemre kényszeritett csapat ellen újabb eredményt elérni nem tudnak.

  Biró Hercog Ede (MTK.) volt.


  Nemzeti Sport, 1906. október 07.
   
 2. avatar: heimo
  2016.12.09, 10:44
  A két jelentős nemzetközi mérkőzésen kívül csak az Újpesti Torna Egyesület—Ferencvárosi Torna Klub matche az első osztályú bajnokságért van hivatva football-közönségünk érdeklődését fölkelteni. A F. T. K.-nak eddigi sikerei folytán mindenesetre több kilátása van a győzelemhez, bár az Újpesti Torna Egyesület jelenlegi kiváló formájában a bajnokság egyik komoly aspiránsa s igy a F. T. K. számításain könnyen keresztet húzhat. Az érdekesnek ígérkező mérkőzés színhelye az Újpesti T. E. pályája.


  Pesti Napló, 1906. szeptember 30.


   
 3. avatar: heimo
  2016.09.15, 20:03 (szerk.: 2016.09.15, 20:04)
  A két jelentős nemzetközi mérkőzésen kívül csak az Újpesti Torna Egyesület— Ferenczvárosi Torna Club matche az első osztályú bajnokságért, lesz képes footballközönségünk érdeklődését felkelteni. A F.T.C.-nak eddigi sikerei folytán mindenesetre több kilátása van a győzelemre, bár az Újpesti Torna Egyesület jelenlegi kiváló formájában, a bajnokság egyik komoly aspiránsa s igy a F.T.C. számításain könnyen keresztet húzhat. Az érdekesnek ígérkező mérkőzés szinhelye az Újpesti T. E. versenypályája.


  Sport-Világ, 1906. szeptember 30.


  F.T.C. I — U.T.E. 2:0.

  Az U.T.E. népszigeti pályáján óriási közönség gyűlt össze, hogy végig nézze a „házi“ csapatnak, az U.T.E.-nek bajnoki mérkőzését. Ezúttal ismét csak azt tapasztalhattuk, hogy mennyire károsan befolyásolja a közönség illetlen és durva biztatása a csapatok játékmodorát. Ezúttal az U.T.E. csapata a szokottnál sokkal erősebben rúgott ki a hámból. Nagyrészt erőszakos játékmodoruk okozta vereségüket is. A durva játékáért Herzog biró, Aschnert kénytelen volt kiállítani a játékból. A Ferenczvárosiak védelme önfeláldozóan dolgozott. A csatársoron azonban az erélynek bizonyos hanyatlását éreztük, ami valószínűleg az ellenfél helyenként veszélyes, goromba játékából következik.

  A F.T.C. első goalját a 9-ik perczben Schlosser szép lövése révén éri el, melyet egy, Kazár által kivédett, de Schlosser által mégis csak az U.T.E. hálójába továbbított második goal követ. Az első félidő 2:0 arányban a F.T.C. javára végződik.

  A második félidőben U.T.E. összjátéka és átgondolt támadásai sokszor veszélybe hozták a zöld-fehérek kapuját. A F.T.C. állandóan csak védelemre szorítkozik, melyben különösen a hátvédek és a kapus tűnnek ki játékukkal. U.T.E. tétovázó csatárai azonban nem tudnak eredményt elérni és igy a mérkőzés befejezését jelző sipszó után a F.T.C. csapata — „megtörve bár" — de győzelmesen hagyja el a pályát. Herzog Ede (M. T. K.) pompásan vezette a marchet, mely — ki tudja, — dulakodássá fajult volna, ha nem ő őrködik szigorúan a játék menete felett.


  Sport-Világ, 1906. október 07.
   
 4. avatar: heimo
  2016.04.24, 07:36 (szerk.: 2016.06.26, 15:28)
  Első osztályú bajnokság: a Ferencvárosi Torna Klub és az Újpesti Torna Egyesület mérkőzését nagy közönség nézte végig a népszigeti versenypályán. A küzdelmet az U.T.E. támadása nyitotta meg, de csakhamar a F.T.K. vette át a vezetést. Schlosser már a 9-dik percben megszerezte a vezető gólt, a melyet 11-es büntető rúgásból csakhamar kettőre szaporított. Az újpestiek rendkívül erőszakos játékba fogtak és így akarták az eredményt kiegyenlíteni. A bíró füttye minduntalan megállította a játékot és a ferencvárosiak ez által sok szabad rúgáshoz jutottak. Az első félidő eredménye 2:0. A második félidőben teljesen megváltozott a játék képe. Az U.T.E. csapata abbahagyta az erőszakosságot és valóban szép, fair játékkal iparkodott eredményhez jutni. A csatázósor pompás összejátszással dolgozott és állandóan sakkban tartotta az ellenfelet. Az U.T.E. azonban nagy felsőbbsége mellett sem tudott gólhoz jutni. Eredmény 2:0 a Ferencvárosi Torna Klub javára.

  Budapesti Hírlap, 1906. október 02.