magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 0 : 0* 14:00 * félbeszakadt

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.29, 23:06
    Ferenczvárosi T. C.— Magyar Testgyakorlók Köre 0:0 (félbeszakítva)

    '(Csőmön-úti -pálya.) A Ferenezcvárosi T. C. fedezet­sorában újra játszott Deutsch, a ki azóta, hogy a balkezét törte el, nem szerepelt a fehér-zöldek csapatában. Takács ennélfogva régi helyére a csatársorba került, de balössze­kötőnek semmiképpen sem érvényesült, a minthogy Weisz is a bal szélsőcsatár helyén nagyon gyenge volt. A csapat különben is — mint előreláttuk — elvesztette jó formáját,mert a fedezetsoron kívül a többiek nagyon gyengén játszottak.
    A Magyar Testgyak rlók Köre ismét tartalékokkalállt ki.; Levák, Biró és Markó Il-ik csapatbeli és Ellinger III. csapatbelivel. A kék-fehérek az első félidőben önfeláldozóan védtek, mig a második 45 perczben szép nivóju játékot produkáltak. Nagyon veszedelmesen és sokat támadtak és ha teljes lett volna a csapatjuk, bizonyára a maguk javára is döntötték volna el a küzdelmet. A csapat két legjobb embere Deutsch és Biró volt, nem szólva Domyról, a ki kiválóan védett és most kétségtelenül a legjobb magyar kapuvéd.
    A felázott játéktéren sokat csúsztak a játékosok, anélkül azonban, hogy a játék menetét károsan be­folyásolta volna ez a körülmény. A mérkőzés fair lefolyá­sát újra Takács akadályozta meg, a ki ismét durván és kíméletlenül játszott, ugyannyira, hogy Udvari a kulcscsontját törte. Folytatta a durva játékot Révész. Maguknak a csapatoknak kellene sokkal szigorúbban eljárniuk azokkal a játékosokkal szemben, a kik szabályellenesen játszanak, mert hiszen magának az egyesületnek és a csapatnak ártanak inkorrekt játékukkal. Hibáztatjuk különben Sohubert Ernő birót is, mert módjában áll a játé­kosokat figyelmeztetni, büntetni és kiállítani és ha ezt jóindulatukig elmulasztja, ő maga az oka annak, ha a játék menete még inkább eldurvul.
    F. T. C. kezd és támad, a nélkül, hogy M. T. K. kapuvédjéntk egyelőre közbe kellene lépnie. Mikor az után Domy is védeni kénytelen, Takács a kapuvédet két ízben is durván inzultálja. A Ferenczvárosiak állandóan a Testgyakorlók térfelén táboroznak és perczek múlnak el, hogy
    M. T. K. a félvonalon sem jut át. Sebestyén le­rohan és goalrugását Fritz ügyesem fogja. 34 percz után kornert rug F. T. C., mire a kék-fehérek nyomulnak fel, de a Károly által vezetett szép támadás nem eredményes.Pákai lövése Domy kezében akad meg; Weisz remek beadása nagyon veszedelmesnek látszott. Half time 0 : 0.
    Szünet után megváltozik a helyzet, mert félóra hosszat M. T. K. remek offenziva-játékot folytat, de abszolút goalképtelennek bizonyult. Alig néhány percz után goalt is ér el, de az, miután Károly közben kézzel érintette a labdát, nem volt megítélhető. Károly remek goalrugását Fritz remekül fogja, A Révész miatt meg­ítélt szabadrúgás után F. T. C. lép fel támadólag, de köz­ben sürü köd ereszkedik a pályára, úgy hogy a mérkő­zést 12 perczczel a befejezése előtt félbe kellett szakítani.

    Az Újság 1905 november 27.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.03.16, 18:15
    Félbeszakadt. A leereszkedett köd miatt 11 perccel korábban fújta le a mérkőzést a játékvezető. A hiányzó időt december 3.-án kellett volna lejátszani, de az MTK feladta, így a 2 bajnoki pont a Ferencvárosé.