magyarfutball.hu

MTK - Ferenczvárosi TC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.07, 20:39
    Ferenczvárosi Torna Club 3:0 győz a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.
    A ke lemetlen, szeles idő daczára óriási közönség szorongott a csömöri-uti versenypálya mindkét tr bünjén vasárnap délután, hogy végignézze a tel­jesen nyílt jellegű döntő bajnoki mérkőzést. A teg­napi magas színvonalon álló játék beigazolta, hogv bizony lehet fair játékkal is szép és eredményes mérkőzést produ álni, és szerettük volna, ha a teg­napi gyönyörű és mindvégig érdekes küzdelmet végignézték volna a football játék csekély számú ellenségei is, mert meggyőződhettek volna arról, hogy az ilyen mederben folyó játék, mint a tegnapi, min­den tekintetben csakis előnyére válik sportot űző ifjainknak. Örömünkre szolgált látni az eredménvt is, mert megerősítette bennünk azt a hitet, hogy azon csa­pat, melv ügvesebb, jobb és szebb játékot produkál, mint a többi, előbb-utóbb győzni fog. A F. T. C tegnapi dicsőséges szereplésével az első osztályú bajnoksá­got megnyerte, még pedig nem érdemetlenül, mert csaknem összes eddigi bajnoki mérkőzésem megmutatta, hogy jobb az összes hazai csapatoknál.
    Össz- és passzjátéka a csapatnak olyan, mint a Testgyakorlóké, mozgékonyságuk és gyorsaságuk vetekedik a M. A. C. csatár sorával, labdatechniká­juk jobb, mint a B. T. C.-é és kitartó, lelkes játé­kuk megüti a Postások szívósságát. Van azért még kifogásolni való a játékukban, első sorban az, hogy egy-két kitünően használható játékosa hajlik a durva erőszakosság felé, azonban a vezetőség könnyű szerrel leszoktathatná őket erről, annál is inkább, mivel az erőszakos játék az egész csapat­nak csak hátrányára van.
    A mérkőzés rész etes lefolyásáról az alábbiakban számolunk be: a F. T. C. kezdi a játékot szél ellen, azonban néhány percznyi játék után erős hó­vihar támad, mire a biró lefütyüli a játékot. A játékosok az ö tözökbe szaladnak, mig e vonul a hóvihar, és mintegy 6—8 perez múlva már kisüt a nap és újra folytatják a játékot. Az első félidőben meglehetős egyformán támad mindkét csapat, hol ez egyik, hol a másik ostromolja az ellenfél kapu­ját, azonban eredményt nem tudnak elérni. Izgalmas részletekben nem volt hiány, pl. egyszer Weisz áttör a M. T. K. védelmén, és messze maga mögött hagyván a M. F. C. játékosait, egyedül leszalad a Testgyakorlók kapuja elé, a közönség már-már goalt vél látni, azonban Weisz a labdát nagy izgalmában a kapu mellé lövi. Két perczczel később Zulu sza­lad le a labdával a bal szélen, oldatról goalra lő, azonban a Ferenczvárosiak kapusa kivédi az erős, éles lövést, a labda kiesik kezéből, már-már itt is azt hiszszük, hogy goal van, de az utolsó pillanat­ban megvédi Berán a kapuját. Félidő 0:0.
    A második félidőben újra változatos támadásokkal telik el mintegy 25 percz, amikor Weisz balszélső csatár nagy iramban leszalad a M. T. K. kapuja elé és védhetlenül lövi a labdát a kapuba. 6 perczczel később pedig mintegy 20 méterről rúgja magas ív­ben a második goalt, melyet azonban a Testgvakorlók kapusa könnyű szerrel védhetett volna. Ezután a M. T. K. már csak a védetemre szorítkozik, de nem tudja megakadályozni Borbás harmadik go­alját.
    A győztes csapatban minden egyes játékos nagvon jól játszott, kü őn kiemelendő Bródy és Gorszky a íedezetsorból. a csatárok közül Pokorny, Kovács és főképpen Weisz, akinek a mai fényes győzelmet köszönhetik. A Testgyakorlóknál kitűnő volt Nagy hátvéd, Sár fedezet, Károly és Zulu csatárok. Kü­lön emiitést érdemel Pozsonyi, aki a legkritikusabb helyzetekben is megőrizte hidegvérét és kapuját.
    Az összjátéka mindkét csapatnak briliáns volt, a hátránya a M. T. K.-nak, hogy a csatársor jobb szárnya lógott, pedig éppen a jobb szélre — a kitűnő Károly mellé — kellene oly jó szélső csatár, mint a baloldalon Zuiu. A Ferenczvárosnak a gyorsasága azonban csakhamar megszerezte a fölényt a M. T. K. ellen és igy történt, hogv ily nagy gvőzeimet arathattak. Végeredmény 3:0 a Ferenczvarosi Torna Club javára.
    Biró: Fehéry Ákos (M. U. E ), aki igazságos szi­gorúsággal vezette a mérkőzést, bár beavatkozásra a teljesen fair játék folytán nem volt oka.

    Magyarország 1903 november 24.