magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - MTK 3 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2017.01.18, 14:08 (szerk.: 2021.08.06, 20:23)
  Elmozdultak a holtpontról
  Békéscsabai Előre FC - MTK 3-1 (2-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
  V.: Vad (Lettrich, Nagy I.)
  Békéscsaba: Baji 6 — Balogh 7, Usmajev 6, Szenti 6 — Szabados 5, Fodor 6, Csató S. 7, Zahorán 6, Kasik 7 — Szarvas 8, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
  MTK: Babócsy 4 — Jávorka 4 — Kuttor 5, Szekeres 6 — Farkasházy 6, Csertői 5, Horváth Cs. 5, Illés 6, Nyikiforov 5 — Kenesei K. 4, Hamar 4. Edző: Bicskei Bertalan
  Csere: Hamar helyett Talapa (4) az 58., Nyikiforov h. Szabó Z. (-) a 73., Fodor h. Csató J. (-) a 85., Szarvas h. Major (-) a 87., Kulcsár h. Stancu (-) a 89. percben.
  Gólszerző: Kasik a 10., Csató S. a 38., Illés (11-esből) az 51., Szarvas az 53. percben.
  Sárga lap: Nyikiforov (Szabadost lerántotta) a 25., Csató S. (Illés buktatásáért) a 42., Baji (elhúzta a kitörő Illés lábát) az 50., Jávorka (Szabadost hátulról felvágta) az 54., Szarvas (sípszó után elrúgta a labdát) a 69., Szenti (Nyikiforov fel vágásáért) a 71. percben.
  Szögletarány: 5:5 (1:2)

  4. perc: Fodor a 16-osról pörgetett Babócsy kezébe.
  10. perc: Remekül lódult meg a jobb oldalon Kulcsár és Szabados, az előbbi kitolta a labdát a szélre, Szabados az alapvonal közeléből visszapasszolt, Szarvas egyérintőzött, végül pedig Kasik az ötösről laposan a kapu közepébe helyezett, 1-0.
  17. perc: Balogh hatalmas jobb oldali partdobását Csató S. csúsztatta meg fejjel az ötös sarkáról, Babócsy csak másodjára tudta megkaparintani a labdát.
  21. perc: Farkasházy kissé jobbra kisodródva 14 méterről megcélozta a békéscsabai kaput, de Baji szögletre tolta a labdát.
  24. perc: Hamar a 16-osról lőtt, de Baji ezúttal is a helyén volt.
  28. perc: Szarvas beadását Kulcsár estében alig küldte a bal kapufa mellé.
  35. perc: Hamar bal oldali beadását Farkasházy fejelte fölé.
  38. perc: Szarvas a jobb oldalon elfutva éppen hogy elérte saját szöktetését az alapvonal előtt, ettől függetlenül remekül adott be és Csató S. 8 méterről a bal felső sarokba bólintott, 2-0.
  41. perc: Farkasházy egy szabadrúgást fölé vágott.
  51. perc: A 16-osra betörő Illés elé Baji ki vetődött és elhúzta a kék-fehérek középpályásának lábát, amiért 11-est ítélt Vad játékvezető. A büntetőt a sértett a vetődő Baji mellett a kapu közepébe lőtte, 2-1.
  52. perc: Egy csabai Szabados-Szarvas akció végén a kapuban táncolt a labda, ám Vad les címén érvénytelenítette a gólt.
  53. perc: Balogh betört a 16-oson belülre, az alapvonalig verekedte magát, ahonnan visszagurított és a nagy tömörülésben Szarvas négy lépésről laposan a kapu közepébe lőtt, 3-1.
  72. perc: Farkasházy hosszú szabadrúgását Illés kapásból a léc fölé lőtte.
  81. perc: Szarvas látványos lágy emelése a kifutó Babócsy fölött elszállt, de aztán a labda a kapun is túljutott.
  82. perc: Szarvas labdájából Szabados futtából fölé lőtt.kép
  Szarvast (a földön) nem tudták tartani az MTK védői, itt például Kuttor csúszik be szabálytalanul, mögötte Jávorka, a háttérben Kasik. Szarvas egyébként a gólja mellett gólpasszokkal is észrevétette magát, ezért lett a mezőny legjobbja. (Fotó: Lehoczky Péter)

  Már az első percben feltűnt, hogy a hazaiak óvatosan bánnak a labdával, ráadásul sok átadási hibával kezdték a játékot. Igaz, hamar rájöttek, hogy az MTK nem rohamoz, sokkal inkább békésen - de szervezetten - játszik, a felezővonalon túl azonban már nem sokat kísérleteztek, így az első három akció a csabaiak nevéhez fűződött, ráadásul ezek közül a második szép góllal végződött: a lilák szinte kipasszolgatták az MTK védelmét.
  Ezután kénytelenek voltak ritmust váltani, illetve kitámadni a kék-fehérek, mégis csupán a 21. percben veszélyeztették először Baji kapuját. Ekkor a hazaiak egyese remek mozdulattal hárított.
  Hullámzott a mérkőzés, hol a csabaiak kerültek enyhe mezőnyfölénybe, hol pedig az MTK. A Békéscsaba kontrái veszélyesebbek voltak, azok egyikéből született a második gól.
  Az első játékrészben a csabaiak 11-szer kísérelték meg bevenni Babócsy kapuját, ebből kettő góllal végződött. Az MTK mindössze négyszer próbálkozott, de ezek közül Bajinak csupán kétszer kellett közbeavatkoznia.
  A fordulás után hamar szépített az MTK. Ám mielőtt nagyobb lendületbe jöttek volna, Szarvas látványos góllal lehűtötte a kedélyeket. A csabai újabb találat után paprikásabb lett a hangulat, egyre több lett az adok-kapok. Az MTK futott az eredmény után, a mind jobban megnyugvó Békéscsaba viszont tetszetősebben játszott, sokat veszélyeztetett, és egyre inkább régi énjére emlékeztetőén futballozott.
  A gyorsabbá váló játék és a nagyobb akarás következtében javult a színvonal, az iramra sem lehetett panasz, nem fáradt el a két csapat, sőt a játékosok a még több futást vállalva igyekeztek kapuközeibe kerülni. Egy idő után ennek e hajtásnak eredményeképpen gyakrabban hibáztak a futballisták a kapuk előtt. De becsületükre szóljon, minden helyzetből igyekeztek tűz alá venni az ellenfél kapuját.
  Az idő múlása a házigazdáknak kedvezett, miközben a kék-fehérek igyekeztek gyorsítani, de a kapkodás a pontosság kárára vált. A Csaba nem lassított, helyette egyre inkább a kontrákra épített. Gyors, két-három húzásból épített támadással Babócsy kapuja előtt teremtek a hazaiak. A második félidőben a békéscsabaiak hatszor veszélyeztették Babócsy kapuját, míg a vendégek újból négyszer kísérelték meg a gólszerzést.
  A veretlen és nyeretlen csatájából ezúttal a békéscsabaiak megérdemelten kerültek ki győztesen, nagy örömet szerezve jubiláló edzőjüknek.

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Megérdemelten nyertünk. Ez a győzelem már nagyon kellett. Ezen a 90 percen azt a Békéscsabát láthatták a szurkolót, amelyet megszoktak a korábbi három esztendőben. A csapat nagyon akart, és meg is lett a jutalma. Jókor rúgtuk a gólokat, ez is a siker titka volt.
  — Csak ennek köszönhető a győzelem?
  — Talán egy kicsit annak is, hogy lebecsült bennünket az MTK. De főleg annak, hogy ezen a délutánon a Békéscsabából mindenki akart, küzdött, és igazi csapatjátékot nyújtott.
  — A második félidő elején nagyon sűrű eseménysornak lehettünk szemtanúi...
  — Igen, ugyanis ismét érvénytelenítettek egy gólunkat, majd egy ellentámadás során 11-eshez jutott ellenfelünk. Szerencsére hamar talpra állt a csapat, s végül magabiztos győzelmet arattunk.
  Bicskei Bertalan, az MTK edzője:
  — Nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt időnként némi mezőnyfölényben voltunk. Támadásaink azonban meddőeknek bizonyultak. A kapu előtt a Békéscsaba céltudatosabb volt, vendéglátóink eredményesen mozgósították minden vésztartalékukat. Végül is megérdemelten nyert a hazai csapat.
  — A második játékrészre milyen elgondolással küldte ki csapatát?
  — Minimális szerkezeti változtatást hajtottam végre, ezzel támadójátékunk némiképp élénkült, de csak egy 11-esre tellett. Hamar jött a békéscsabaiak harmadik gólja, ami megpecsélte sorsunkat. Pedig reménykedtünk 2-1 után.
  — A szakosztály vezetői akarati tényezőkben látják a vereség okát. Egyetért ezzel?
  — Van némi igazságalapja, de tény, hogy inkább annak köszönheti a Békéscsaba a győzelmet, hogy minden vésztartalékot mozgósítani tudott.

  3. MTK 6 4 1 1 13-6 13
  ...
  15. Békéscsaba 7 1 1 5 8-16 4

  Békés Megyei Hírlap, 1995. szeptember 18.