magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Győri ETO FC 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2016.12.14, 10:39 (szerk.: 2021.07.16, 21:18)
  Így kellett volna tavasszal végig
  Békéscsabai Előre FC - Győri ETO FC 3-1 (2-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
  V.: Varga S. (Farkas, Nyilas)
  Békéscsaba: Babócsy 6 — Kovács 6, Csató 6, Zahorán 7 — Mracskó 6, Fodor 7, Filipovics 7, Balogh 6, Vlaicu 8 — Kulcsár 7, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
  Győr: Brockhauser 7 — Puglits 4 — Lakos 4, Agics 4, Szabó B. 4 — Korsós 4, Cseke 0, Urbán 4, Iftodi 5, Mikóczi 4 — Lazar 4. Edző: Haász Sándor
  Csere: Cseke helyett Fehér (5) a 29., Agics h. Dumitrascu (4) a szünetben, Filipovics h. Major (-) a 65., Lazar h. Ferenczi (-) a 71., Szarvas h. Kasik (-) a 77., Vlaicu h. Balázs (-) a 80. percben
  Gólszerző: Zahorán a 12., Filipovics a 28., Kulcsár az 57., Fehér a 90. percben.
  Sárga lap: Filipovics (Iftodi felvágásáért) a 3., Korsós (kézzel való feltartásért) a 19., Babócsy (Fehért akasztotta) a 30., Balogh (Iftodit felrúgta) a 49., Vlaicu (a labda elrúgásáért) a 67. percben.
  Szögletarány: 9:1 (5:1)

  5. perc: Filipovics átadásából Kulcsár 18 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, Brockhauser azonban vetődve hárított.
  12. perc: Szarvas bal oldalról szögletet lőtt be, Zahorán remekül érkezett és 17 méterről jobb lábbal laposan a jobb alsó sarokba vágta a labdát a vetődő Brockhauser mellett, 1-0.
  16. perc: Szarvas jobb oldali szögletét ezúttal Mracskó rúgta kapásból a jobb kapufa mellé.
  17. perc: egy kapuskirúgást követően a kezdő körben álló Vlaicu előtt landolt a labda, aki egy pattanás után azonnal az üres kapura emelt, a labda alig szállt fölé.
  26. perc: Mracskó lövésébe még beleléptek a védők, a visszapattanót viszont Fodor keresztben ellőtte a kapu előtt.
  27. perc: Fodor jobb oldali beadását Szarvas kapásból, 11 méterről a bal alsó sarokra szúrta, Brockhauser azonban látványos vetődéssel megfogta a labdát.
  28. perc: Vlaicu középről remekül ugratta ki a leshatáron álló Mracskót. A csabaiak válogatottja a jobbösszekötő helyéről megindult a kapu felé, akár rá is lőhette volna, de önzetlenül tovább passzolt a tőle balra remekül érkező Filipovicsnak, aki két lépés után 5 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 2-0.
  29. perc: Urbán 25 méteres bal alsó sarok felé tartó hatalmas szabadrúgását Babócsy vetődve szögletre ütötte.
  44. perc: Kovács bal oldali begurításáról óriási helyzetben Csató egy lehelettel lemaradt.
  48. perc: Szarvas 12 méterről bólintott kapura, Brockhauser azonban a helyén volt.
  51. perc: Szarvas jobb oldali szögletére Kulcsár robbant be és remek fejesét a győri kapuvédő hatalmas reflex-szel tolta a kapu fölé.
  54. perc: Korsós jobb oldali beadása után Babócsy az ötös előtt megfogta volna a labdát, de az kiperdült a kezéből. Lazar próbálta megszerezni, de a csabai kapus rutinosan térdre hullott, s mintegy egyensúlyát megtartandó, átölelte a győri támadót, aki nem tudott tovább menni. Varga játékvezető nem látott okot a beavatkozásra, továbbot intett.
  57. perc: Szarvas egy kényszerítő végén a bal összekötő helyén az alapvonalig futott, majd visszagurított. Mracskó robbant a labdára, óriási lövését Brockhauser kiütötte, de ezzel még nem szabadult fel a győri kapu, mert a jó helyen várakozó Kulcsár elé pattant a labda, aki estében hat méterről a hálóba talált, 3-0.
  62. perc: Balogh került ziccerbe, csak a kapussal állt szemben, ám kihagyta a nagy lehetőséget, mellédurrantott.
  63. perc: Szarvas került hasonló helyzetbe, ám ő 15 méterről a ki vetődő kapusba lőtt.
  66. perc: Fodor jobb oldali éles belövését Csató 1 ő méterről kapásból a kapu mellé küldte.
  75. perc: Vlaicu jobb oldali beadását Kulcsár látványosan ollózva húzta kapura, a labda viszont mellé szállt.
  85. perc: Fodor ezúttal balról lőtt át okosan az érkező Major elé, akinek lövését Brockhauser remek vetődéssel hárította.
  86. perc: Kulcsár beadását Major fejelte három lépésről a jobb kapufára.
  90. perc: Dumitrascu két csel után balról kitűnően tálalt be középre. Fehérre nem figyeltek a csabai védők, így a cserejátékos - senkitől sem zavartatva - öt méterről remek fejessel szépített, 3-1.
  kép
  Ismét Vlaicu (fehérben) bizonyult a mezőny legjobbjának, aki ezúttal Fehér mellett húz el, a háttérben Varga S. játékvezető. (Fotó: Kovács Erzsébet)

  Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, a nézőtéren sokan számolgattak, milyen eredmény segíthet a csapatokon. Egy biztos, a Győr a záróforduló előtt egy pont előnnyel állt a Békéscsaba előtt a táblázaton. Ez annyit jelent, hogy a döntetlen esetén nem változik a helyzet, a Győr marad a 14., a Békéscsaba a kieső (osztályozós) 15. helyen. Tehát a helycseréhez csakis a győzelem volt elfogadható a csabaiaknak.
  Nos, ennek szellemében kezdtek a házigazdák, az első perctől kezdve óriási iramot diktáltak és szinte kapujukhoz szögezték a gyámoltalanul futballozó Rába-partiakat. Egyre-másra alakították ki a helyzeteket és bizony Brockhausernek számtalanszor akadt dolga, mivel csapattársai nem sok vizet zavartak, kevésbé segítették a győriek kapusát. Vlaicu ismét elemében volt, remekül szervezte a játékot, de Fodor is átmentette váci formáját. Filipovics is nagy kedvvel játszott és Balogh is megbízhatóan rombolt vagy szervezett. Elől rég láttuk ennyire elemében játszani Kulcsárt, de Szarvasra sem lehetett panasz.
  Nem is sokáig váratott magára a gól, a békéscsabaiak a 12. percben beköszöntek Brockhauser kapujába. Ezt követően sem váltott ritmust a Rába-parti együttes, továbbra is inkább a védekezéssel voltak elfoglalva, miközben a házigazdák remek támadásokat mutattak be. Könnyedén növelték is az előnyüket, 2-0 után viszont a győriek is megpróbáltak kitámadni, ám leginkább csak a csabai 16-os előteréig jutottak el. Ez érthető, hiszen a felállásból is kitetszett, hogy 0—0-ra rendezkedtek be, és nehéz volt ebből a helyzetből váltani.
  A fordulás után ismét hamar jött a csabaiak gólja. Ettől kezdve aztán végképp fölszabadultan gurigáztak a házigazdák, s csak az mentette meg az újabb góloktól a Győrt, hogy Brockhauser remek formában védett, nem egy ziccert és gólba tartó labdát hárított.
  Örömfutballt játszott a Békéscsaba, s a magabiztos győzelem tudatában egyre több látványos akciót dolgoztak ki, igaz, eközben megfeledkeztek - de lehet, hogy elszoktak - a védekezésről, ezért a finisben egy kis elmélázás, és máris szépítettek a Rába-partiak. Ettől függetlenül, akár hat-hét gól különbséggel nyerhettek volna a csabaiak, akik közönségszórakoztató produkcióval búcsúztatták a bajnokságot.
  Bizony, ha a lila-fehérek a tavasz folyamán néhány mérkőzésen ilyen formát tanúsítottak volna, most a középmezőny elején is kiköthettek volna. Így viszont nagy kérdés, kell-e osztályozót játszaniuk, s ha igen, kivel?

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Nem tudom, hogy mi voltunk ilyen jók vagy az ellenfelünk ilyen gyenge, de úgy érzem, hogy minden tekintetben a győriek fölé nőttünk. Azonban továbbra is katasztrofális a helyzetkihasználásunk. A biztos vezetés tudatában nyugodtabban kellett volna futballoznunk.
  — Teljesült a minimális elvárás, de mikor nyugodtál meg a kispadon?
  — Csak a harmadik gólunknál, akkor már tudtam, hogy nem lehet baj. Persze igazából akkor lennék nyugodt, hanem kellene osztályozót játszani.
  — Mi lehetett az oka, hogy eddig gyengélkedők közül most többen ugrásszerűen feljavultak?
  — Erre én is kíváncsi lennék! Persze csalóka dolog ez, ugyanis a Győr nagyon gyengén futballozott. Gyenge ellenfél ellen pedig könnyű játszani.
  — Elégedett vagy a látottakkal?
  — A mai mérkőzéssel, az eredménnyel és a játékkal is. Már közhelynek számít, de ha tavasszal így játszottunk volna, most nem itt tartanánk.
  Haász Sándor, a Győr edzője:
  — Az utolsó eséllyel nem éltünk, de mindig van egy utolsó utáni lehetőség. Sok mindent meg kell tanulni még, de legfőképpen lelkesedni. Ugyanis a Békéscsaba lelkesedésből leiskolázta csapatunkat.
  — Az újpestiek elleni magabiztos győzelem után erre számított?
  — Győzelmet vártam és mindegy milyen játékkal.
  — Miben volt nagy különbség a két csapat között?
  — Abban, hogy az ellenfél rúgott három gólt, mi pedig csak egyet. Az akarás és a lelkesedés hiányzott belőlünk. Ezek után mit törjem én a fejem azon, hogy mi volt a vereség oka? Nehéz szakmailag értékelni ezt a kilencven percet.

  14. Békéscsaba 30 6 11 13 33-46 29
  15. Győri ETO 30 6 9 15 34-54 27

  Békés Megyei Hírlap, 1996. június 25.