magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (4 szavazat)

játékvezető: 2.75 (4 szavazat)

hangulat: 3.25 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.03, 18:10
    Kijelenthető: az öngól meghatározta a meccs végkimenetelét.... nem játszottunk rossz felfogásban. Az itthoni meccseket hozni kell!!

    Nekem olyan érzésem van, hogy annyit játszottak ki magukból ellenünk, amennyi a biztos győzelemhez elég volt. Ez még mindig kevésbé fájó, mint a paksi vereség.

    A Fradi nem akart, mi meg nem tudtunk játszani. A helyszínről ez egy borzalmasan rossz, unalmas és egyoldalú meccs volt. Rég láttam ilyen fos meccset élőben.

    Írok én optimista hozzászólást: egyenrangú ellenfelei voltunk a Fradinak. 0=0. Nyomokban volt kombinatív játék, a feltolt védekezés egész jól működött. Ez a Kinyik vagy Szatmári előrébb lép, Haris meg visszazár sem volt rossz.

    Ebből a meccsből jól is kijöhettünk volna, ha az elején nincs az a csodagól. Újabban szerencsénk sincs, de szerintem fog ez működni.

    15-45 percet néztem az addig teljesen jó meccs volt, kb. Garba fejese, Ferneci lökete, konbinatív játék előre.

    Bódinak gyenge napja volt kaput se nagyon talált pedig sokszor elvállalta.. Csőszön röhögtünk egyet amikor egy percen belül amikor "Hajdú :nem látta a labdát", valaki rákérdezett látja-e a labdát egyáltalán smiley

    A Mezőkövesd meccs volt hasonló élmény.

    Amúgy azt talán elismerhetjük, hogy Szacsa jól játszott tegnap.

    Kinyik sem volt rossz a góljától eltekintve. A Fradi alig rúgott kapura. A támadóharmadban volt nagy tanácstalanság, a felállt védelemmel semmit nem tudtunk kezdeni, ami azért nem jó dolog. Nagyon sokszor ment hátra a labda.

    Jól játszott a csapat tegnap, lefociztuk a fradit.Persze utólag lehet azt mondani, hogy annyit adtak ki amennyi elég volt a győzelemhez, de ez nem igaz.Ennyit engedtünk, de nem tudunk sajnos gólt lőni.Kinyiket nem bántanám, sokkal inkább Nagy Sanyié a gól, aki megindult a labdára és megállt.Kinyik meg nem tudta, hogy belül jön-e fradi csatár ezért egy reflex mozdulatot tett,hogy esetleg megakadályozza a labda továbbjutását amikor észlelte hogy Nagy nem vetődik és ez így sikerült.

    A hiba a fejekben van, az egész gond ott kezdődött, amikor Herczeg a gyakran bevállt, stabil 4-1-4-1-ből átváltott 4-4-2-re vagy gyakran 4-2-3-1-re ezzel nagyobb nyomást helyezve a védelemre, mert akkoriban a támadosorunkat és a passzjátékot lehetett kifogásolni (volt olyan meccs, hogy 7 védekezőnek mondott mezőnyjátékos volt egyszerre a pályán), pedig a 4-1-4-1 felállásban is gyakorta letámadtunk, tegnap nyilatkozta Rebrov, hogy látszik, hogy kielemezte a stáb a kövesd elleni meccsett, mert nem ízlett nekik ez a letámadásos dolog, igaz ő még nem volt itt, de a Doll-féle fradi elleni csapatot Herczeg úgy küldte pályára többször, hogy letámadtunk, de előtte is jellemző volt, hogy az ellenfél térfelén akartunk labdátszerezni és abból kontrázni, pont akkoriban mondtam, hogy jól játszunk a gyengébb, de játszani akaró csapatok ellen ... de az ilyen Pinyő féle bunker csapatok ellen akkor is csak max 1 pontot tudtunk szerezni, akkor a támadószekciót savaztuk Takáccsal az élen, pedig volt olyan, hogy 5-öst rúgtunk a Vasasnak idegenben. Most, hogy jó a támadósor, többet támadunk, többet akarunk támadni legalább is, a védelemre túl nagy nyomást helyeztünk és a hiba hibát szül, így olyan hibák jöttek elő, ami tegnap volt, vagy idén az Újpest ellen Haris gólpasszt ad a saját 5ösünkön belül, majd Kinyik felvágja az egyik ellenfelet a 16-oson belül, így hiába vezettünk 2x a meccsen, a védelmi megingások, védelmi hibák miatt az Újpest nyert, persze előtte is kellett egy kis mázli a 3 ponthoz pl a ZTE ellen, érdekes módon a következő ZTE elleni meccsen milyen fegyelmezett volt a csapat, mint egy kíméletlen, hidegvérű gyilkos, pont ahogy a fradi játszott ellenünk, a ZTE focizott, játszott, mi rúgtuk a gólokat, egyet sem tudott rúgni a ZTE ... tehát a probléma ott volt/van, hogy nem tudtuk, nem tudjuk megoldani, hogy hogyan kellene a védekezésből sallangmentesen átmenni támadásba, illetve nem találjuk a középutat, a támadás/védekezés arányának egészséges határát.

    Összegezve a védősorunk nem alkalmas a mentális és gyakran képességbeli hiányosságok miatt erre a focira, esetleg a hipnózis segíthet vagy a piócás ember, de lehet ehhez a támadó játékfelfogáshoz kell majd igazolni egy védősort is ... ha sajátnevelések kellenek vagy debreceniek Bora György (Siófok), Vaszicsku Gergő (Budafok), Szilágyi Zoltán(Vasas) ... illetve hát balbekk pozícióba továbbra is Balogh Krisztián (DEAC).

    De szerintem ha ZTE ellen nem nyerünk le kell mondania az edzőnek így is, úgy is ... Boér Gábor felkészül (remélem).

    Aki látta a meccset, tudja, hogy egész jól játszottunk. Lehet ha nincs az öngól, akkor más történik, de ezt nem tudjuk. Az Ftec-nek sokkal meggyőzőbben kellene játszania, de ez nem ment nekik - hagyjuk, hogy annyit adnak ki magukból, meg ilyenek - ezzel a költségvetéssel hazai pályán gálázniuk kellett volna.

    Nem gáláztak és az a vád sem hangozhat el, hogy bunkerfocit játszó kiscsapat - blabla

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140&token=debaf2df21575718ee54509872f17619
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.02, 14:39 (szerk.: 2020.03.02, 14:40)
    Jó szar meccs volt, de a 3 pont a zsebben. Játékban javulnunk kell, de az előnyünk miatt nem kell aggódnunk.

    Hatalmasat csalodok Rebrovban ha ezek után tokit nem teszi a padra. Bár ilyen flegma játékost a keretből kibasznek pár hétre.

    a sebessége, a cselek megvannak. Aztán önzőzés és gyámoltalan befejezés. Csak nincs a helyére senki, mint ahogy Zubkovéra sem vagy Boliéra..

    A mai meccs egyetlen pozitívuma, hogy nyertünk, Nagy szerencse, hogy egy ilyen töketlen Debrecen volt az ellenfél. Frimpong, Haratin,Zubkov,Tokmac borzalmas volt, de a többiek is Boli kivételével átlag alattiak voltak Bolit is csak a gólja emeli a többiek fölé.

    Valaki aki szakértő, segítsen megmondani,hogy mi a baj a pályával? Rebrov is panaszkodott rá.

    mintha mindenki faklumpában nyomta volna, annyit estek..

    A mai mérkőzésen csak Boli gólja emlékeztetett a focira! A többi súrolta megyei akárhányat!

    Szerintem a meccs első félideje volt hasznos, mert ismét gyakorolhattuk a nemzetközi meccsekre készülve, hogy kell letámadás ellen kihozni a labdát. A sima 31. mellett kb ennyit azért meg várok a mennyeitol.

    Töki és Zubkov amúgy miért nem pihenhet 1-2 meccset pedagógiailag?

    Mert csak Roli jöhet helyettük, aki bebőrözi magát ziccerben..

    Nyertünk, de ennél több pozitívumot nem tudok elmondani a meccsről. Sajnos a tavaszi játékunk a MOL elleni meccset leszámítva nem hozza eddig azt a szintet, amit gondoltam hogy fogunk tudni hozni úgy, hogy most már nincs kettős terhelés, csütörtök-vasárnap ritmus. Valami nem működik jól,csak jó volna lassan rájönni, hogy miért nem tudunk igazán dominálni, és bajnokhoz méltóan játszani a meccsek döntő többségében.

    nem voltunk frissek, elfogyott a lendulet a sracokbol - szerencsere a debrecen is csak nezelodni jottek az Ulloire - valahogy felkene razni a csapatot mert igy nagyon nehez lesz a vege

    Ahhoz kepest, hogy.ment a fogadkozas egesz heten, ezt a lotyogos hisztis fost toltuk 90 percig. Tisztelet a kivetelnek. Zubkov Isael Tokmac mire hiszik magukat ekkora sztarnak, Tokmac hisztijei miatt en szegyelltem magam.
    Megvan a 3 pont, de lapozzunk, idegenben ez keves lesz barki ellen.

    Ma csak a győzelemnek lehetett örülni! Tokmac-on látszódik, hogy formán kívül van, mert csak hepciáskodik folyamatosan, teljesen feleslegesen.
    Össze kell kapnunk magunkat, mert jövőhéten könnyen bajba kerülhetünk.
    Viszont egy dologra valaki adjon nekem választ:
    Ki kéri, hogy minden hazai meccsünk előtt locsolják fel a pályát?! Nem vesszük észre, hogy ez nekünk sem fekszik?! Össze vissza csúszkálunk, minden egyes kitámasztásnál kifordul a fű a talajból ezáltal a lapos passzok is döcögnek rajta! Kinek jó ez, nem is értem!

    Dibusz5 - Lovrencsics6, Blazic6, Frimpong6, Civic7 - Haratin4, Sigér5 - Zubkov2, Isael,6 Tokmac4 - Boli6 (Roli4).

    Nyertünk, Lokinak nem nagyon volt helyzete, sajnos nekünk sem sok, a játék nem volt jó, de hoztuk a kötelezőt. Tekintve, hogy az előző két Zete meccsen is megszenvedtünk, ez a teljesítmény nem biztos, hogy elég lesz jövő héten. De remélhetőleg javulunk addig. Hajrá, Fradi!

    A fél csapat formán kívül, vagy nem akar focizni?
    még akkor is játszani kellene ezt a játékot, ha nem Fradiba játszana!

    A Debrecen a térfelünkön tudta tartani a labdát a saját pályánkon ez egyáltalán nem tetszett.

    Siralmas volt a pálya talaja- minden kitámasztásnál csúszkáltak-érthetetlen. Ezen felül feltűnő, hogy ilyen szinten, ennyi pénzért még mindig mennyi egylábas focista van, pl Blazic, Isael, Zubkov....

    Pont Isaelt és Zubkovot nem érheti e téren kritika. Az természetes, hogy a játékosok egyik lába erősebb, mint a másik, de hogy ez a két játékos a gyengébbik lábát csak támaszkodásra használná, az tényszerűen nem igaz, mindkét lábukkal lőnek, passzolnak, ha úgy adódik.

    Igen, viszont zsigerből csak a jobbik-jelen esetben a bal lábukra cseleznek, próbálnak helyzetet kialakítani és ezzel kiismerhetővé vált a játékuk. Zubkov 1xsem próbál az alapvonal felé elmenni és jobbal beadni, tükörszélsőként csak befelé cselez. Isael sokkal jobb, de sajnos Ő is csak a bal lábára próbál előkészíteni. Blazic tegnap katasztrófa, jobbal vezet labdát, mikor jobbról támadja a támadó....el is vették tőle, bőven a védekező harmadban...ezt mostanában már alapként tanítják, lásd coerver képzés. Ettől függetlenül tegnap ha jó a pálya talaja még 2-3 gólt rúgtunk volna.

    Ugyanaz a sok rizikós passz hátul, mint Kövesden, csak most megúsztuk és labdaeladások tömege Haratintól, Sigértől középen is. Nyertünk és ennek örüljünk.

    En nem nagyon hallottam futyulest, de nem lepodnek meg,ha lett volna. Persze, a 2:0 jol hangzik, es orulok a gyozelemnek, de a meccs egyszeruen nezhetetlen volt.Ertem en,hogy celfutball, meg lehet ezt sokfelekeppen magyarazni, de hogy egy epkezlab akcionk nincs 90perc alatt...Ugyanez volt a honved es a kovesd ellen is. Ha ez nem valtozik, szerintem hamarosan elkezd csokkenni a nezoszam, es nem tudok haragudni azokra akik otthon maradnak...

    Annyi azért reálisan nézve látszik, hogy nen azon a szinten játszunk, mint ősszel, többen is formán kívül vannak, nincs neg a dinamika, rengeteg a hiba, fejben sincsenek a topon. Lehet, hogy a Mol elleni győzelem után elkényelmesedtek, hogy már kézben érzik a bajnoki címet.

    Sztem Tokiben a legtobb meccsen benne van a varatlan, es elo is jon sokszor. Nem igazsagos, h ennyire szidja mindenki. Tegnap viszont valoban gyenge volt, zero igazan jo megoldas, talan az egyik legszarabb meccse volt egesz szezonban. Isaelnek sem ment, es emiatt volt ilyen impotens a tamadojatekunk, ok ketten adjak altalaban a fazont. Zubkov sokszor jol megtartotta a labdat, rengeteg parharca volt, es a golpassza is szep volt. Boli volt egyertelmuen a legjobb a 4 kozul.

    Szerintem ők voltak a jobbak:
    Blazic, Sigér, Lovre, Civic, Boli, Varga

    Átlagos:
    Frimpi, Zubkov, Dibusz

    Gyengébbek:
    Haratin, Tokmac, Isael

    Szigonyt és Bálintot nem értékelném.

    Boli golja egy szenzacios kontra volt - harom erintes es gooool

    és ha mások is a presszinget választják ellenünk,akkor ilyen gólokkal lehet megzavarni az ellenfelet.

    Roli mindig megkapja a maga 10-15 percét. Ebbe minden alkalommal belefér vagy egy büntető kiharcolása, vagy egy ziccer, amit sajnos rendre elhibázik. Remélem a következő ziccerét berúgja és a büntetőt is Ő végzi el.
    Az a baj, hogy tükörszélsőként játszatni teljes kút. Olyat szenved a mezőnyben, hogy azt nézni is rossz.

    kép
    Az 53:22 tiszta játékidejű meccsen 59%-ban nálunk volt a labda. A mély talajú pályán a mieink 80.2, a vendégek 76.4%-kal passzoltak. A vendégek 2-szer annyiszor szabálytalankodtak és a párharcok többségét, 53%-át is megnyerték (a támadósor, főleg Isael, Boli és Zubkov vesztett rengeteg párharcot, valamint Haratin, míg a védelem és Sigér magabiztosak voltak). Többször lőttek kapura a vendégek, de csak 3 kísérletük volt a tizenhatoson belülről. Az xG arány 0.64-0.64, míg az xcG-érték 0.17 Dibusznál és 0.41 Nagynál. Természetesen Kinyik öngólja sem a lövések közé tartozik, ahogy az xG és az xcG értékekben sincs benne.

    Ami az InStat-sorrendet illeti, az első Miha Blazic (305), őt Dibusz Dénes és Eldar Civic követi (291-291), majd Sigér Dávid (283) és Frimpong jön (276).

    Szergej Rebrov ezúttal visszaállt a 4-2-3-1-es felállásra, a Debrecen pedig a Kövesdet követve letámadott minket, ennek ellenére mi több labdát szereztünk a támadóharmadban, mint ők (16-12). Feltűnő viszont, hogy a pálya középső harmadában 23-mal több labdát vesztettünk (63-40).

    Az is feltűnő, hogy rengeteg hosszú passzunk volt, 18%, ez majdnem duplája a szezonátlagnak és a múlt heti 10%-nak is. Ez alighanem arra vezethető vissza, hogy a srácok el akarták kerülni a Mezőkövesd elleni hibák megismétlését. Blazicnak 19, Dibusznak és Lovrencsicsnek 16-16, Civicnek 10 hosszú labdája volt. Ezeknek 56%-a volt pontos, ami jó aránynak számít, de a múlt hetihez képest 13-mal több labdavesztéshez vezetett.

    Többet támadtunk a vendégeinknél (38+2, ill. 30+8), akiknek edzője büszke volt arra, hogy sok szögletet végezhettek el (hatot), ezekből azonban csak egy vezetett helyzethez (az viszont a legnagyobb helyzetükhöz, Garba fejeséhez). Nekünk egy szögletünk sem volt, erre 2015 nyara óta egyszer, 2016-ban a Vasas elleni kispesti, emlékezetes 2-2 esetében volt példa.

    Annyi jó beadásunk hazai bajnokin, mint most (7) 2019 márciusa óta nem volt (Haladás 2-0), a 47%-os (15/7) sikerességi ráta is remeknek számít – Civic beadása a vezető gól előtt természetesen rossznak számít.

    Sok támadópárharcot (83) felvállaltunk, azonban csak 36%-ukat nyertük meg. Ezen a téren 41% a szezonátlag (Zubkov a támadópárharcai 19, Isael 26, Boli 27%-át nyerte, Tokmac 50%-át).

    A meccstempónk a szezonátlagot hozta (16.7 passz/perc), a PPDA nem túl kiemelkedő, 12.43 volt, míg a vendégek agresszivitása a 7.5-ös értékben mutatkozik meg. A fejpárbajok 58%-át megnyertük.

    Dibusz 3 védést kellett bemutasson, egyik sem állította komoly feladat elé (0.17 xcG). 16 hosszú passzából 13 pontos (!), 13 rövid átadásából 11. Kétszer jött ki, 25-ször kapta meg a labdát.

    Lovrencsics 83 akciójának 58%-a sikeres, 1 lövése volt, 67%-kal passzolt, azért, mert a hosszú labdáinak 38%-a volt csak jó. 2 pontos beadása volt, 18 párharcból 10-et nyert. 6 passzt lopott le, 21 labdát vesztett, 14-et szerzett vissza.

    Blazic 89 akciójának 74%-a volt sikeres, 79%-kal passzolt (azért, mert 19 hosszú labdájának 47%-a volt jó. 17 párharcból 12-t nyert. 6 passzt lopott le, 14 labdát adott el, 12-t szerzett vissza.

    Frimpong 67 akciójának 72%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01 xG). 86%-kal passzolt, 17 párharcból 11-et nyert meg. 3 passzt lopott le, 8-szor vesztette el, 10-szer szerezte vissza a labdát.

    Civic 82 akciójának 66%-a volt sikeres, egy gólpassza volt. 75%-kal passzolt, 10 hosszú labdájából 4 volt sikeres, 3 csele mind jól sikerült. 17 párharcból 10-et nyert. 5 passzt lopott le, 14-szer adta el a labdát, 7-szer szerezte vissza. 1 lövést készített elő.

    Haratin 76 akciójának 68%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01 xG). 84%-kal passzolt, 5 hosszú labdájából 4 volt jó. 13 párharcból mindössze 4-et nyert. 6 passzt lopott le, 9-szer vesztette el és szerezte vissza a labdát.

    Sigér 84 akciójának 76%-a volt sikeres, 1 lövése volt, 1-et készített elő. 88%-kal passzolt, 8 hosszú passzából 5 volt jó. 3 cseléből 2 volt sikeres, 20 párharcból 14-et nyert meg. 6 passzt lopott le, 10-szer vesztette el, 16-szor szerezte vissza a labdát.

    Zubkov 73 akciójának 42%-a volt sikeres, 1 gólpassza van. 63%-kal passzolt, 4 cselből 1 volt sikeres, 30 párharcból 9-et nyert. 3 passzt lopott, 8 labdát szerzett.

    Isael 74 percet volt a pályán a 95-ből, 64 akciójának 53%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.01 xG), 81%-kal passzolt, 6 cseléből 1 volt sikeres. 25 párharcból 7-et nyert. 3 passzt lopott le, 11 labdát adott el, 8-at szerzett.

    Tokmac 90 percet töltött a pályán 42 akciójának 60%-a volt sikeres. 86%-kal passzolt, 15 párharcból 6 -ot nyert; 3 labdát szerzett vissza.

    Bolinak 85 perc jutott, 52 akciójának 42%-a volt sikeres. 1 lövéséből (0.11 xG) gólt szerzett, 79%-kal passzolt, 24 párharcból 5-öt nyert.

    Varga 22 percet kapott, 12 akciójának kétharmada sikerült. 1 lövése volt (0.5 xG). Mind a 6 passza pontos volt, mind a két csele és két párharca is sikeres volt. 1 passzt lopott, 1 labdát szerzett vissza. 1 lövést készített elő.

    Szignyevics 10 percet volt a pályán, 13 akciójának 46%-a volt sikeres, 6 passzából 4. 1 jó beadása és csele volt, 6 párharcból 2-t nyert.

    Vécseinek 5 perc jutott, 12 akciójának fele volt jó, 1 lövése volt. 4 passzából 3, 5 párharcból 3 volt sikeres. 2 labdát vesztett, 1-et szerzett vissza.

    https://ulloi129.hu/2020/02/29/elo-a-debrecen-elleni-bajnokirol-7/