magyarfutball.hu

Vidi FC - AEK Athens FC 1 : 2 21:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Vidi FC - AEK Athens FC 2018
  2. Vidi FC - AEK Athens FC 2018
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.24, 21:55 (szerk.: 2018.08.25, 08:46)
    A szépítés óta nagyot játszik a csapat, a görögök meg alibiznek. Kár a második gólért nagyon.

    Pisti nagy meccse ez.

    válogatott szinten játszik meccsek óta

    Utálom azokat a csapatokat, amik a hátra játékban a jók. A görögök nagyon is megérdemelnék, hogy megszopják!

    Normál esetben azt mondom, hogy inkább 0:1 mint 1:2, de most ez a gól úgy kellett mint egy falat kenyér, hogy a Vidi játékosai ráeszméljenek, hogy ezek a görögök csak egy rakás sz.

    Le a kalappal a srácok előtt, kivéve Husztit. 10 a 10 ellen látszott, hogy egyenlő létszámban nagyon is lett volna keresnivalónk. Kár, hogy nem sikerült egyenlíteni, így kint még nagyobb bravúr kell, de a remény megvan!

    Hát nem volt izgalommentes meccs.

    Nem voltunk alárendeltek, SÕT nyomtunk is rendesen, nem ütöttek ki minket, szép gólt lőttünk.

    Meg kell próbálni ennyi.

    Elől egy olyan Henty mint kezdetben volt ejj de jó is lenne.

    Ha megpróbáljuk most kivenni a meccsből Huszti piros lapját, bár nehéz ezt az egészet így értékelni, akkor azt gondolom nagyon rendben volt ez a mai teljesítmény figyelembe véve hogy magyar csapatról van szó és hogy BL csoportkör volt a tét.

    Sőt, kimondom, jól játszott a Videoton, főleg egyes szakaszaiban a meccsnek. A pirosért természetesen nagyon kár, 10 a 10 ellen is látszott az ami az első 20 percben is 11 a 11 ellen, hogy bőven lenne keresnivalója a Vidinek. Hogy mi lett volna ha...soha nem tudjuk meg, lehet nyer mondjuk 1-0-ra az AEK akkor is, de tényleg benne volt a játékban minimum az iksz, de akár a győzelem is a piros lapig.

    Athénban 5-10% esélyt adok a továbbjutásra, a Vidinél erősebb csapatoknak is nagy feladat lenne ott kettőt rúgni abban a környezetben, közben max egyet kapni a hosszabbításhoz is. Neki kell menni, meg kell próbálni, semmi veszítenivaló nincs.

    Sajnos, ebbe a párharcba belenyúlt a spori rendesen.

    Ez a görög brigád - normál körülmények között - verhető lett volna ...

    Mindegy, ez van.

    Husztié nem volt kiállítás. Nem találta el a görög a labdát átcsúszott a lába a labda fölött Huszti elé, lendületből el sem tudta volna kerülni az ütközést. Hatalmas bírói hiba. Amúgy nem ezen múlt, hanem azon, 10 perc után lehetett látni, hogy simán fogható csapat az AEK, mégis ment tovább a beszari futball, még ha divatos is óvatosnak nevezni. Sőt, emberhátrányban is lehetett volna játszani, de ez elhatározás kérdése. Lazovicsnak megint szerencséje volt a góljával, mert az nem futball amit ő művel. Haszontalan, megjátszhatatlan és dobálja magát. Most a gólja miatt lehet megint leborulni előtte. A futball az amit Kovács csinál. Olyan lőtt passzai vannak és olyan sebességgel játszik, ami világszínvonalú. Csak ki kellene mondani már az igazságot, nem ajnározni levezető, lelassult ex sztárokat. Egy Sós Bence sokkal hasznosabb lenne Lazovicsoknál, Scsepovicsoknál. Nemzetközi szinten nem a név számít, hanem a teljesítmény. Egyébként gratulálok az eddigiekhez, de ha az antifutball párszor bejön, még nem jelenti azt, hogy mindig üdvözítő. Főleg, ha többre is képes az adott csapat.

    Huszti már sokszor volt pályafutása során hasonló hülyeségek miatt pirítva, de abban a szituban, azt a mozdulatot csak rosszindulattal lehet szándékosnak, ezáltal Kiállításnak megítélni.

    Az eslő görög gólt szerintem lesállás előzte meg, de erre eddig perdöntő videó anyagot nem találtam.

    Nego letarolása viszont vitán felül 11 kellett volna legyen.

    És mégsem tudom csak ezt a Digó faszt hibáztatni.

    Emberhátrányban, és a második félidőben, azonos létszámnál is volt annyi helyzetünk, amivel ez a meccs X, vagy 1 gól ide. Mennyivel más lenne úgy Athénba menni.

    Sajnos nem sikerült sem Fiolának, sem Negónak, sem Hadzicnak betalálni .....

    Ugyanakkor kár a bírón rugózni. Huszti az előző körökben is rengeteget szabálytalankodott, és már bocsánat, ha ő elsősorban vagy kizárólag a rutinja miatt van itt sok pénzért, akkor a csapatnak legyen a hasznára, mint Juhász vagy ma Lazovics. Hülye szabálytalanságokat elkövetni, ehhez nem kell a rutin... Egyszerűen nem értem, luxemburgi gólján kívül még semmit nem nyertünk vele.

    Ugyanakkor tény, nem tudom, a kispadról ki helyettesíthette volna, talán Pátkai. De ez a keret egyszerűen nemhogy nem mély, de még csak nem is hiánytalan... És vicc, hogy továbbra is ez a helyzet, Nikolics igazából nem is tud cserélni. Pedig a sárga lapok miatt is kellene. Egységes a gárda, de minden meccset nem lehet elhalasztani, törvényszerű, hogy amikor vége lesz a csoportkörnek jön a mentális leeresztés - baromira kellenének friss emberek.

    Kokó most is jó volt, szerintem Lazovics is, Nego, Stopira a szokásos - Vinicius hibái viszont egyre hajmeresztőbbek.

    De összességében ez is egy jó élmény volt. A továbbjutás nem reális, de a visszavágó is jó lehet tovább izmosodni rutinban.

    A labdát akarta kifordított bokával blokkolni, csak a szupertehetséges görög luftot rúgott, amire nem számított Huszti - így került a lába alá a színésznőcske. Sárga a maximum. Ha pirosas szbálytalanság lett volna, rohant volna az összes görög a bíróra, ezt a kiállítást ők se hitték el először.

    Kár a bírón rugózni, Huszti és a görög is odalépett, lábat talált, ez a spori meg ezért pirosat adott, ennyi. A szabálykönyv szerint a sérülésveszélyt okozó mozdulatot már szándékban is pirossal kell büntetni, Rocchi így látta, ezért büntetett. Viszont ha nincs a kiállítás és utána - sajnos - a rövid távú teljes megzavarodás, talán sose tudjuk meg, hogy ez az addig elég magabiztosan labdát dugdosó, aztán jól támadó AEK mégse annyira nagy szám, mert tíz a tíz ellen egyszerűen le voltak tolva a pályáról, ergo, az is kiderült, hogy a fegyelmezett és száraz bekkelésen kívül, alkalmasint támadni is tud a Vidi. A második görög gól után, valamikor a 60. perc környékén a lövési mutatón 4-12 volt - a végére meg lett 13-13, az utolsó fél órában hatalmasat ment a csapat. Szerintem az egész meccs alapján az iksz igazságos lett volna, az meg, hogy egy ilyen hőfokú meccsnek különböző periódusai meg fordulópontjai vannak, nem egy eget rengető csoda.

    Jó volt a hangulat, európai a körítés, amikor a végén már felállva szurkolt mindenki egy-egy akciónál, az jutott eszembe, ilyen élményért tényleg megéri kijönni, és ha az EL-csoportkörben is lesz hasonló meccs, akkor egy szavam sem lesz. (És még az is, utólag, hogy ezért nem tudok sem együttérezni, sem egyetérteni az elvi okokból bojkottálókkal, (még ha el is fogadom, hogy elveik vannak), mert nekem a meccs nem arról szól, hogy a szurkolás az legyen ilyen vagy olyan, hanem arról, hogy ÉN szurkolok, és a csapatról, és ha a csapat jól játszik, akkor úgyis van hangulat. Persze ehhez nem ártanak ilyen meccsek, ilyen ellenfelekkel, Felcsútra egy hazai bajnokiért még mindig nem nagyon fogok kijárni.)

    Idegenben félórával a vége előtt kettő nullás vezetésnél látványosan beleszartak a görögök. A Vidi meg minimálisan élni tudott ezzel, és majdnem visszajött.

    Sajnálom a Videotont mert kb. 10 évente akad egy ilyen esély mivel az AEK egy teljesen középszerű csapat. Ez itt most egy óriási sansz volt. Ilyen a futball sajnos a spori megakadályozta ezt most.

    Olvasom itt lentebb, hogy van még esély a továbbjutásra, sajnos szerintem nem max 5%. Amennyibe sikerült volna kiegyenlíteni a 2-2 adott volna egy elég jelentős reményt mert akkor a görögök se lehetnének nyugodtak.

    A meccsről: Aki valaha focizott (Kovács utalt is rá a meccs után) nem érti a kiállítást. Csines labdára ment Huszti kicsit rátartott ahogy kell, a görög viszont lukat rúgott így az ő lábát találta el. Szerintem Angliában van olyan bíró aki továbbot intett volna. Nem volt szándékos, nem volt brutális. Ilyen meccsen ilyet pirossal büntetni vérlázító hiba vagy korrupció. Azt a véleményt se fogadom el hogy "meg lehetett adni". Ja és akkor 10 perc múlva Nego nyújtott lábbal csúszott támaszkodó lábra akkor az mi volt? Vagy ugyanő a meccs végén szándékosan buktatta a görögöt sárgával a priuszában. Gondolom szünetben szóltak a bírónak, hogy kicsit erős volt az ítélet ezért az első adandó alkalommal kompenzált. Az már óriási pech hogy két gólt kaptunk ezalatt amivel eldőlt a párharc. A Videotonnak óriási gratuláció a teljesítményért a küzdésért, a meccs végére teljesen elfogytak a görögök és ki lehetett volna egyenlíteni. Sajnos Athénban nem várható, hogy ennyire kifáradjanak ezért valószínűleg nem lesz ennyi lehetőség a gólra. A közönség is fantasztikus volt, megjegyzem hogy minden magyar csapatnak minden meccsen így kéne mennie ilyen elánnal, ilyen agresszióval ez pl Angliában, de szinte mindenhol máshol is alap.

    Először is gratulálok a csapatnak. Inkább döntetlen szagú volt a meccs, a görögök semmivel nem voltak jobbak. Kokó amióta itt van most játszott legjobban. Nagyszerű labdái voltak és nem ismert elveszett labdát. Miért nem tud egy magyar labdarúgó mindig így játszani? Ma az egész csapat fölé nőtt. Huszti kiállítása nem volt jogos. Kár, hogy Negonak nem sikerült berúgni a végén, de azt hogy itt vagyunk részben neki köszönhetjük. Scepovic összeszedhetné magát. Beáll és még ő reklamál, hogy miért nem a lábára teszik a labdát? Persze a labda irányába egyáltalán nem mozog. Reálisan nézve csatárposzton és a jobb oldali védő posztján voltunk tegnap gyengék.

    Olvasom a hozzászólásokat, hogy nincs elég ember a csapatban ezért nem cserél. Ha ügyesen csináltuk volna a felkészülést lett volna két csapat. Egyik játszik a BL-be, másik a bajnokságban. Minden játékos kap folyamatos meccsterhelést. Így aki nagyon jó a bajnokságban az megy a BL-be, aki gyenge a BL-ben az jön a bajnokságba. Dupla akkora a harc a csapatba kerülésért, ennél nagyobb motiváció nem kell. Kíváncsi vagyok mikor építjük be Mocsit és Tóthot a belső védők helyére. Majd az lesz mint a válogatottnál Gera esetében. Kiöregszik Juhász aztán fogjuk a fejünket. Most lenne esély beépíteni őket.

    Kiskoko Kovacspistike nalam tegnaptol Kovacs Istvan.

    Huszti narancssarga maximum. Errol most szerintem nem tehet.

    Az elso 20 perc semlegeskent dog unalom volt, majdnem elaludtam.

    Aztam Huszti es a biro atirta a meccset, elvezheto lett es a vegere tudtam szurkolni is a Vidinek.

    A Vidi egy dontetlent megerdemelt volna.

    Mekkora szar csapat lehet a Celtic ...

    Nekem tetszett amit lattam a piros utan.

    Huszti esete kapcsán a sok véleményről a legordítóbb tanulság a döbbenetes tájékozatlanság. Illetve az, hogy a net korszakában véleménye már mindenkinek van, lehet, és hangoztatja is ezerrel.

    Érdekes lenne tudni, hogy a habzó szájjal megnyilvánulók közül hányan okoskodnak a lassításkor kimerevített képek után, és hányaknak van tényleges foci tapasztalata. Nem is feltétlenül profi, mondjuk pl. amatőr szekcióban egy városi kispályás első osztály (ott már lehet rendszeresen volt nb1-es focisták ellen játszani).

    Aki játszott legalább ilyen szinten, az pontosan tudhatja, hogy a nyújtott lábas talpalás (lefeszített lábfej!), és a Huszti által elkövetett, kifordított lábfejes mozdulat között ÓRIÁSI különbség van. Máshol van a testsúly, máshogy hat az erő is, ezért abszolút félrevihet ezt a lassítás alapján kikockázva nézni. Ha az ott Husztitól tényleg talpalás lett volna, a görögöt hordágyban viszik el, és a görögök vadállatként vetik rá magukat a bíróra. Nem ez történt. A görög srác két perc múlva már vígan futott, a görögök meg alig akartak hinni a szerencséjüknek, hogy ezért piros lap járt. Ennél egyértelműbb tények a világon sehol sincsenek - de természetesen mindenki úgy írja le a véleményét (és úgy csinál magából hülyét), ahogy neki tetszik.

    Huszti pedig ilyen vehemens játékos, mindig is az volt. Azért a Bundesligában csak elgaloppozott valahogy, és ha olyan alapvetően extradurva típus lenne, akkor nem sokáig maradt volna meg ott. Az persze ezzel együtt igaz lehet, hogy a sérülése után már nem tudja ugyanazt a sebességet hozni, vagy a kora miatt pont abban a stádiumban van, amikor fejben még azt hiszi, hogy ő ezeket meg tudja jól csinálni, de a teste már belassult, és rendre ütemet téveszt - sok ilyet láthattunk tőle az elmúlt hónapokban, rossz volt nézni is, ez is tény. Sok ilyet lehetett már látni a focipályán, a tendencia persze az, hogy az ilyen játékosoknak egy ponton túl leáldozott, de arra is van példa, hogy ennyi idősen is képesek újjászületni (lásd Juhász Roli estét, aki a meccs végén a Alef (? ha jól láttam) után sprintelve heroikus energiákkal beérte, és szabályosan mentett a tizenhatoson belül - senki nem emelte ki, pedig az kb. világraszóló teljesítmény volt).

    Meglátjuk, Szabi melyik oldalra billen, ez kb. ezen az őszön kiderül.

    Scepovic gyenge volt, még úgy is, hogy kb. 40 percet játszott csak. Semmilyen frisseséget nem hozott a játékba, sőt többször nála akadt el egy Vidi-támadás. Most látszott igazán, hogy nincs hasznára a csapatnak.

    Amúgy óriási meccs volt, és egyetértek azokkal, hogy ha már így alakult, a lehető legjobb dolgokat hoztuk ki belőle. Jó lehetett volna több gól - ilyet sem nagyon láttunk még, hogy komoly nemzetközi meccsen, hátrányban egy magyar csapattól futószalagon jöttek a kihagyott helyzetek. De legyünk pozitívak, legalább kiderült, hogy ilyet is tudunk! (egyébként szerintem ez már tavaly a Bordeaux ellen kiderült, de jó tudni, hogy idén is megy smiley )
    Lett egy új vezérünk, mert amit Kiskokó művelt, azzal a válogatottban is sok örömet szerezhet minden magyar focikedvelőnek. Lett egy remek hangulatú meccs, egész stadionos szurkolással, és a vereség ellenére vastapssal a végén. Mert a magyar csapat megérdemelte, a szívét-lelkét kitette érte.

    Nagyon nagy dolgok ezek, a sok vita/károgó közepette ne felejtsük el, hogy csak ezek vihetnek előre.

    Ritkán járok meccsre, de erre kimentem.

    Kár hogy nem volt teltház, de így is jó volt 10k emberrel együtt szurkolni.

    Nagy élmény volt.

    Az Ultrákat megértem,hogy nem jöttek, de azért sajnáltam nagyon.

    Maga a helyzet olyan volt, hogy kb. 50-50 % esély volt mindkét játékosnak a labdaszerzésre. Mindketten 100 %-os lendülettel bele is mentek. A görög becsúszást választott (labda-baba módszerrel), amely amúgy simán vihette volna Huszti lábát is, Husztinak ezért erre is reagálnia kellett, nem csak a labdaszerzésre. Másodperc tört része alatt! Õ megemelt a lábfejét, hogy a lábát védje és felülről vigye el a labdát. A görög nem a földön csúszott be, hanem magasabban volt a lába, a labdának kb. mellé is rúgott, ami így felperdült - Huszti ezért nem a labdát vitte el, hanem a görög lábát kapta el felülről. De mondom, ha az ott tényleges talpalás lett volna tőle, akkor a görögbe mélyedt stoplik miatt a faszit hordágyon viszik el.

    Ha a labda nem perdül fel, akkor Huszti ezzel a mozdulattal megúszta volna a görög becsúszását is, és viszi tovább a labdát is. Pech, hogy nem így alakult, de bármilyen szándékosságot belelátni marhaság. Angliában ezért lehet még lap sem jár, tucatnyi ilyen küzdelem van egy meccsen. Nem véletlen, hogy Bozsik és Simek Peti is azt mondta, amit mondott - ők elég sok hasonlót láttak már.

    Ez egy helyenként férfiasan kemény, de amúgy tiszta meccs volt a kiállításig - és a kiállítás egy extra indulatoktól túlfűtött, manipulált izét csinált belőle.

    Ha onnan nézem a dolgot, hogy kellett-e ez a határkijelölés a meccs kézben tartásához, akkor szerintem a bíró óriásit tévedett, mert nem volt benne a meccsben semmilyen durvaság, ezt ezzel az ítélettel ő hozta bele.
    Ha meg onnan nézem a dolgot, hogy ha ez piros, akkor ezen az elven mi kellett volna legyen a vége, akkor elmaradt még két-három piros és vagy hat sárgalap. Ennyit a bíró tökéletességéről (és félreértés ne essék, nekünk járt volna több, azaz akár még rosszabbul is kijöhettünk volna ebből).

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.24, 21:45
    Marko Nikolic: Gratulálok a játékosaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk. Az utolsó másodpercig küzdöttek, mindent beleadtak. Kiegyenlített mérkőzés volt, amit egyenlő létszám mellett 1-0-ra megnyertünk. Nagyon nehéz szituációba kerültünk Huszti piros lapja után, de így sem érdemeltünk vereséget. A játékvezetők tevékenységét sohasem kommentálom, ez alól most sem teszek kivételt. Cserélni egyébként nem volt különösebb okom, az utolsó fél órában fantasztikusan ment a játék, ilyenkor egy változtatás csak megzavarhatja a fejeket. Sok szurkoló látogatott el az összecsapásra, köszönjük nekik, hogy itt voltak és biztatták a csapatot. Gratulálok az AEK-nek, de természetesen a jövő héten Athénben ismételten győzelmi szándékkal futunk majd ki a pályára, hiszen mindenképpen szeretnénk kicsikarni a továbbjutást. Nincs is más választásunk. Azt ma ismét bebizonyítottuk, hogy elképesztő küzdőszellemmel rendelkezünk

    Marinos Ouzounidis: A végén nehéz lett a meccs, semmi nem volt biztos. Sokáig úgy nézett ki, hogy kedvezően alakul a találkozó számunkra, de végül megizzadtunk a győzelemért. A csapat ideges lett a piros lapunk után, és addig ugyan jól játszottunk, sajnos következett egy olyan szakasz, amikor a Vidi volt jobb. Ugyanígy idegesek lettek a játékosok a bekapott gólt követően is, de szerencsére végül nyerni tudtunk. A visszavágóra javulnunk kell, nem engedhetünk meg magunknak ilyen időszakokat. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, most sem teszem, de annyit megjegyeznék, hogy a mi piros lapunkat kicsit szigorúnak érzem. Nem jutottunk még tovább, de nagy győzelmet arattunk. Ahhoz, hogy biztosan a BL-csoportkörben folytassuk ősszel, ennél jobban kell játszanunk otthon. Nyílt a párharc, de összességében elégedett vagyok az elért eredménnyel.

    https://www.molvidi.hu/2018/08/23/marko-nikolics-gratulalok-a-jatekosaimnak-.html