magyarfutball.hu

F91 Diddeleng - Vidi FC 1 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 3 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 1. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Dudelange, Stade Jos Nosbaum
referee : Hovhannisyan Zaven (Örményország)
attendance:
  1. f91.lu: -
  2. nso.hu: 1.000
  3. vidi.hu: 1.057

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.12, 08:32
    Marko Nikolics: Sajnos azt kell mondanunk, hogy a döntetlen jó eredmény számunkra. Az első félidőben nálunk volt az irányítás és a lehető legjobbkor szerzett gólt Huszti Szabolcs. A második játékrészben elkezdtük elveszíteni a labdákat és a párharcokat a középpályán, a Dudelange pedig nagyon veszélyesen kontrázott. Három-négy helyzetük volt, egyszer be is találtak, többi alkalommal Kovácsik Ádám mentett meg minket. Nem voltunk jó formában, nem voltunk frissek, nem vagyok elégedett. Van most hét napunk felkészülni a visszavágóra. Biztos vagyok benne, hogy jobb teljesítmény nyújtunk Felcsúton. Köszönöm szépen a szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is eljöttek értünk. Köszönjük a vendéglátást a hazaiaknak és gratulálok nekik a teljesítményhez.

    Dino Toppmüller: Végül is reális eredmény született, nem volt sok helyzet a meccsen. Ahhoz, hogy a továbbjutás szóba kerülhessen, ahhoz sokkal eredményesebben kell játszanunk. Rendezettebbnek kell lennünk és hatékonyabban kell dolgoznunk a kapu előtt.

    http://www.molvidi.hu/2018/07/10/marko-nikolics-nem-vagyok-elegedett-.html
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.11, 21:05 (szerk.: 2018.07.11, 21:11)
    Egy jó közepes NBIII színvonal jellemzi a találkozót. Borzalmas.

    Ocsmány név, ocsmány mez, s ehhez tökéletesen párosuló, ocsmány játék.

    Felkészülési meccs benyomását kelti a tempó. Lényeg hogy egy helyzetből egy gól ráadásul idegenben.

    Nehéz mit mondani erre a meccsre. Iszonyú sok hiba, lassúság, pontatlanság. Ívelgetünk előre a semmibe.

    Tegyük hozzá hogy csapatunk nem egy új felforgatott csapat(mint általában minden évben) hanem egy elvileg összeszokott bajnokcsapat.

    Ez komolytalan, de inkább siralmas, simán nyerhetett volna a hazai :(

    Az útiköltséget és a jegy árát mindenképpen befizettetném a játékosokkal.

    Mindig van lejjebb, ez egy alapigazság...

    Szegény játékvezetőnek ez volt az első BL meccse. Most bent ül az öltözőben és mereven néz maga elé...

    Helyzetkihasználás rendben van egy helyzet/egy gól, egyéb pozitívumot nem tudok elmondani. Persze majd ráfogja Nikolics a kemény alapozásra (nyilván amellett hogy valamennyi igazság ebben is van). De akkor a logika mentén haladva jövő héten ki kéne tömni őket otthon.

    1-1 lett végül! Idegenben ez nem rossz eredmény, még ha csak egy luxemburgi csapatról is beszélünk! :P De azért az vicces, hogy lefocizták a magyar bajnokcsapatot! :P Nem tudom, hogy mit higgyek, de sajnos már senkit sem becsülhetünk le! :(

    Nem gondoltam hogy agyon lesz verve a Dudelange vagy Düdlingen de azért a keretek értéke alapján egy nb2 es szintű ellenfél ellen 1-2 vagy 1-3 at vártam..

    Csak egy apró adalék, hogy miért fanyalgunk: "a luxemburgi csapat játékosállománya összesen nem ér 3 millió eurót (2,95-öt viszont igen), miközben a magyar bajnoknál ez a szám 13,58 millió, vagyis több mint négyszer annyi, mint az ellenfélé."

    Persze értem én, olyan hurráoptimista propagandát tol az állami hátterű média, hogy nehéz objektíven nézni a dolgokat.

    Tavaly a Bordeaux is kitörölhette a nagyobb keret értékkel.

    Nem a pénz játszik a pályán, hiába ért 20x annyit a Salzburg ellenük, akkor is kiejtették őket.

    Mellesleg vendégcsapat Luxemburgban az elmúlt hat évben nem lőtt egynél több gólt, pedig nálunk magasabban jegyzett csapatok is jártak arrafelé:

    Az a gond, hogy én végigszenvedtem a felkészülési meccseket is, így annyira nem volt megeleptés a játékunk.

    A kérdés, hogy ennyire kitoljuk a formaidőzítést, és majd csúton döntjük el a párharcot, vagy ráfaragunk, mint Gomes alatt?

    A tegnapi meccs egyenes folytatása volt a bajnokságnak. Ez a csapat olyan nyugdíjas csapat benyomását kelti. Nincs bennük lendület, se sebesség. A védelmen kívül mindenki katasztrófa volt. Miért nem merjük a fiatalokat játszatni? Kovácsik-Nego,Mocsi,Vinicius, Stopira-Varga-Berecz,Tamás-Lazovics-Sós,Stefan simán verte volna őket.Minél több az öreg,annál statikusabb a csapat. Ez már a tavalyi bajnokságban is megfigyelhető volt. Legyen már lendület a csapatban, kapcsoljuk már a 2.,3. sebességbe. Néha úgy érzem ezt Nikolics nem látja.

    Bátorkodom megjegyezni, hogy ha a luxemburgi A-válogatott képes volt pontot szerezni a franciák otthonában Vb-selejtezőn, akkor a klubfocijuk sem olyan gyenge. Felejtsük már el a kis területű és népességű országok állandó sértegetését, mert akkor csak örülni tudok az újabb és újabb pofonoknak (ugyanis nagyon megérdemeljük őket).

    Egyébként mi lett volna a Videotonnal (Garancsi! Kapd be!), ha nincs a nyugdíjasként levezető Huszti. Hol vannak a fiatalok?

    Nekem sem tetszett amit tegnap láttam, nem áll jól a csapatnak, ha lenézi az ellent, ezt csináltuk tavaly Pakson, semmi mozgás, mindenki állva várja a labdát, meg is lett az eredménye. Kovácsikot sajánáltam, mert időtlen idők óta nem volt potyája, és ráadásul volt vgay 3-4 olyan lövés ami után nem az ő nyakába varnák a pontvesztést.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194647
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.19, 18:29
    A luxemburgi Dudelange lesz az ellenfelünk a BL első selejtezőkörében

    Az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint idegenben kezdődik a párharc, a pontos dátum még nem ismert. Továbbjutás esetén a Ludogorets (bolgár)/Crusaders (északír) párharc győztesével találkozunk.

    Az UEFA június 19-én 12 órai kezdettel tartotta nyoni központjában a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének sorsolását. Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, a Videoton FC a kiemeltek közül várhatta ellenfelét és hétfőn délután az eredetileg kialakított 16-os listát már ötösre szűkítette az Európai Labdarúgó-szövetség. A macedón Shkendija, a szlovén Olimpija Ljubljana, a litván Suduva Marijampole, a grúz Torpedo Kutaisi és a luxemburgi F91 Dudelange közül végül utóbbit párosították a Vidi mellé, az első mérkőzésre a tervek szerint Luxemburgban kerül sor július 10-én vagy 11-én, a visszavágóra Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. (Amint a helyszínek, időpontok, jegyárak hivatalosak lesznek, tájékoztatjuk szurkolóinkat!)
    Június 19-én még két fontos sorsolást tartottak. 14 órakor eldőlt, hogy továbbjutás esetén a Ludogorets (bolgár)/Crusaders (északír) párharc győztesével találkozunk a BL második selejtezőkörében. 16 órakor pedig az, hogy amennyiben nem jutnánk tovább és az Európa Liga második körében folytatnánk, az előselejtezők győztese/Malmö (svéd) párosítás vesztese várna ránk. (Az előselejtezőket négy együttes - az andorrai Santa Coloma, a koszovói Drita, a san marinói La Fiorita és a gibraltári Lincoln Red Imps - vívja, a mini-bajnokság győztese lesz a Malmö ellenfele.)
    Bemutatjuk az F91 Dudelange csapatát
    A valamivel kevesebb mint 20 ezer lakosú Dudelange - vagy németesen Düdelingen - nevű városka Luxemburg déli részén található és az ország négy domináns településének egyike Luxembourggal, Esch-sel és Differdange-zsal együtt, hiszen az 5. legnépesebb városa 8500 lakossal rendelkezik.
    Az F91 (például tavalyi ellenfelünkkel, a Balzannal ellentétben) saját településén és saját stadionjában játssza nemzetközi mérkőzéseit, név szerint a Székesfehérvártól légvonalban 965, közúton 1141 km-re fekvő Jos Nosbaum stadionban, amelynek befogadóképessége 2558 fő. Ezt a 2017-es, APOEL elleni BL-selejtezőjükön valamivel több mint félházra, 1458 fővel töltötték meg.
    Fiatal, de Luxemburgon belül annál sikeresebb csapat a Dudelange. Az 1991-es alapítású gárdát három, korábban már külön-külön is bajnok vagy kupagyőztes együttes összevonásából - Alliance Dudelange, Stade Dudelange és US Dudelange - hozták létre és egyből a másodosztályban indulhatott, amelyet azonnal meg is nyert, majd hamarosan az ország egyik legerősebb és legkiegyensúlyozottabb alakulatává nőtte ki magát.
    Először az 1999-00-es kiírást tudták megnyerni, azóta viszont csak egy-egy évben taszították le őket a trónról, hiszen 2018-ban már tizennegyedjére (!) nyerték meg a bajnokságot, miközben négyszer is ezüstérmesek lettek.
    A hazai kupasorozatban érdekes módon kevésbé sikeresek, ott 7-szer nyertek. A nemzetközi porondon ugyan rendszeres indulók, de viszonylag kevés párharcból kerültek ki nyertesen – 27-ből 4-szer jutottak tovább.
    Legutóbbi továbbjutásukra nagyon sokan emlékezhetnek, hiszen Európa-szerte nagy port kavart: 2012 nyarán a san marinói Tre Penne 11-0-s kiütése után hazai pályán 1-0-ra legyőzték a toronymagas esélyesnek tartott Red Bull Salzburgot, majd a visszavágón is hamar vezetéshez jutottak. Ezt követően az osztrák bajnok fordítani tudott, de a Dudelange a 48. és az 57. percekben megint betalált, így már 4-2-re vezetett összesítésben. A "sógorok" azonban újra talpra álltak és a 81., valamint a 82. percben szerzett gólokkal átvették a vezetést és óriási nyomást helyeztek a vendégkapura, de leendő ellenfelünk kitartott és 4-4-es összesítéssel, több idegenben szerzett góllal továbbjutott. A menetelésnek a Maribor (1-5) vetett véget, majd az EL-playoffban a Hapoel Tel-Aviv 7-1-gyel végleg búcsúztatta őket az európai porondtól.
    Az F91 azóta a moldáv Milsami (0-1), a bolgár Ludogorets (1-5), az ír UCD Dublin (2-2), az azeri Qarabagh (1-3) és a ciprusi APOEL (0-2) ellen is kiesett az adott évi nemzetközi kupasorozatból.

    A Dudelange magyar csapattal egyszer, még 1994-ben találkozott, akkor a Ferencváros összesítésben 12-2-vel ütötte ki őket. A luxemburgi gárdák ezzel együtt az elmúlt években többször is borsot tudtak törni az esélyesebbnek vélt együttesek orra alá. A Fola Esch 2017-ben az Inter Bakut ejtette ki 4-2-vel, a Differdange 2013-ban az Utrechtet lepte meg (5-4), Progrés pedig a nagymúltú skót Rangers európai álmainak vetett véget egy esztendővel ezelőtt.
    A Vidi ugyan luxemburgi csapattal története során még nem találkozott, de néhány percig volt erre esélye hat éve: akkor ugyanis már biztos volt, hogy amennyiben az EL-ben kiejtjük a Slovant, a Gent-Differdange összecsapás továbbjutójával mérkőzünk és bár a belgák az odavágón idegenben nyertek 1-0-ra, a kiscsapat a 37. percben már kétgólos előnyben volt Belgiumban. Végül a 63. percben sikerült egyenlítenie későbbi ellenfelünknek, majd 3-2-re győzött és így egy héttel később Sóstón léphetett pályára.
    Mostani riválisunk keretében a mértékadó transfermarkt.de alapján a három legértékesebb játékos egyaránt légiós: a belga-guineai Soumaré 250 ezer eurót, a német Pokar és honfitársa, Stolz egyaránt 200-200 ezer eurót ér. A friss gólkirályt is ők adják, Turpelt 175 ezer euróra taksálják.
    A legutóbbi luxemburgi válogatottba három játékost adtak, az őszi, Magyarország elleni 2-1-es győzelmük alkalmával is a Malget-Sinani-Turpel trió képviselte őket.

    http://www.vidi.hu/2018/06/19/a-luxemburgi-dudelange-lesz-az-ellenfelunk-a-bl-elso-selejtezokoreben.html