magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Dunaújvárosi Kohász SE 0 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.01.31, 17:01 (szerk.: 2022.01.29, 00:48)
    Békéscsaba - Dunaújváros 0:0

    Békéscsaba, 6000 néző V.: Kristóf
    B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Kerekes, Láza, Lengyel (Paróczai a 80. percben), Schneider, Zielbauer, Moós (Királyvári a szünetben), Dávid, Németh, Vágási Edző: Babolcsay György
    D.-újváros: Németh — Formaggini, Fajt, Kerekes, Varga, Paizs, Bartók, Szabó, Dombóvári, Mártha, Pásztor (Bárányos a 62. percben) Edző: Palicskó Tibor

    6. perc: Dávid nagy helyzetbe került a 16-os vonalánál, de a lövés pillanatában — Formagginitől zavartatva — elcsúszott.
    27. perc: Dombóvári kapura húzott, a csabai védők csak nézték, de szerencséjükre Dombóvári a kifutó Tasnádiba rúgta a labdát.
    32. perc: Némethet a 16-os oldalvonalánál Paizs buktatta, a legurított labdát Dávid toronymagasan küldte a léc fölé.
    41. perc: Lengyel jobb sarokra tartó bombáját a kohászkapus elvetődve kaparintotta meg.
    70. perc: sorozatos hazai támadások közepette Lengyel szabadrúgása nyomán Németh átemelte a labdát Fajt fölött, ő azonban nem jutott lövéshez, mert Mártha felszabadított.
    85. nerc: Szabó szögletéről Dombóvári a kapu torkában egy gondolattal maradt le.

    A Békéscsaba többet birtokolta a labdát, a 90 nercből hetvenöt a D. Kohász térfelén tanyázott, támadói azonban nem bírtak az ellenfél remekül megszervezett védelmével.
    A közepes iramú és színvonalú találkozón valós a döntetlen.
    Jó: Láza, Vágási, Schneider, Királyvári, ill. Paizs (a mezőny legjobbja), Németh, Fajt, Dombóvári.
    (Machalek István)

    6. Békéscsaba 14 6 3 5 15-14 15
    ...
    9. Dunaújváros 14 5 4 5 24-23 14


    Népsport, 1973. november 12.

    Újabb füttykoncert a 91. percben...
    Békéscsabai Előre Spartacus - Dunaújvárosi Kohász 0-0


    Békéscsaba, NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, 6 000 néző V: Kristóf (8)
    Előre Sp.: Tasnádi (6) - Kvasz (4), Kerekes (4), Láza (7), Lengyel (5), Schneider (7), Zielbauer (4), Moós (4), Dávid (4), Németh (4), Vágási (7) Edző: Babolcsay György
    Kohász: Németh (7) - Formaggini (7), Fajt (6), Kerekes (6), Varga (5), Paizs (8), Bartók (7), Szabó (6), Dombóvári (7), Mártha (6), Pásztor (4) Edző Palicskó Tibor
    Csere: Moós helyett a szünetben Királyvári (6), Lengyel helyett a 80. percben Paróczai (—), ill. Pásztor helyett a 62. perében Bárányos (5)
    Szögletarány: 6:3 (4:2) a Bcs. Előre javára.

    Nappal és enyhe széllel szemben kezdett a hazai csapat.
    Az első perc végén Kerekes elől Formaggini csak nehezen szerelt szögletre.
    Az ellentámadás során Moós távoli hazaadása „ijesztgette” a közönséget.
    A 6. percben Dávid került sokat ígérő helyzetbe, a lövés pillanatában — Formagginitől zavartatva — megbotlott, s a fűre huppant.
    A 27. perében Láza a kitörő Bartókot mezénél fogva a földre rántotta. A szabadrúgás után Dombóvári iramodott meg. A lila-fehér védők csak nézték a Kohász-csatárt, aki már csak Tasnádival állt szemben. Ő azonban meglepődött a nagy lehetőségtől és elhirtelenkedett lövése a kifutó csabai kapus lábáról szögletre perdült.
    Az ellenakció során Dávid — egy szabadrúgást — toronymagasan a léc fölé küldött.
    A 40. percben Dombóvári elől Tasnádi bátor kivetődéssel hárított.
    A másik oldalon Lengyel távoli bombáját csípte el a Kohász kapusa.

    A második játékrész is csabai támadásokkal kezdődött. Mintegy huszonöt percig a vendégek térfelén pattogott a labda, de komoly gólhelyzetet nem tudtak összehozni a hazai támadók.
    A 70. perében adódott az első, említésre méltó esemény. Lengyel ívelt szabadrúgása Némethhez került. A csatár Fajton átemelte a labdát, de már nem jutott lövéshez, mert a hátrahúzódó Mártha (!) felszabadított előle.
    A befejezés előtt öt perccel szöglethez jutottak a vendégek. Szabó beíveléséről Dombóvári csak hajszállal késett le.
    A 91. percben Bartók labdája zúgott el a bal oldali léc mellett.

    Amikor a mezőny legjobbja, Kristóf játékvezető véget vetett a találkozónak, a Kohász-játékosok, vezetők örömükben indiántáncot jártak.
    A csabai közönség pedig... óriási füttykoncerttel adta jelét nemtetszésének. És a legsajnálatosabb az, hogy az Előre Spartacus - rászolgált a füttyre.
    kép
    Egy olyan akció, amelyhez hasonlót nagyon keveset láthattunk. Vágási elhúz a bal szélen, Bartók és Varga mellett. Középen - balról jobbra - Fajt, Paizs, Dávid és Kerekes várja a beadást.kép
    A dunaújvárosi védők gyűrűjében Némethhez nem jut el az átadás. Fajt kivágja a labdát a 11-es pont tájékán. (fotó: Jankulár István)

    A lila-fehérek többet birtokolták a labdát, a 90 percből 70-et a Kohász térfelén töltöttek. A góllövés azonban nem sikerült, mert a dunaújvárosi védelem remekül zárt. A hátvédek jól fogtak embert, a támadók pedig már a középpályán megzavarták azokat a csabai játékosokat, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy irányítsanak, szervezzék az akciókat. A lila-fehérek teljesen elfeledkeztek a széleken vezetett támadásokról, egyesek feltűnően sok labdakezelési hibát vétettek, néhányan kifejezetten — nem először — „irtóztak” az ütközés lehetőségétől, a közelharctól. Meglepetten tapasztaltuk, hogy többen — ahelyett, hogy a felezővonal táján megpróbáltak volna szerelni — indokolatlanul szabálytalankodtak és ezzel minduntalan felhozták a Kohászt. Néhányan nem tartották a földön a labdát, fölemelték azt, pedig a hórihorgas Kohász-védők mellett ezzel a harcmodorral nem lehetett sikert elérni. Kínos meglepetést okozott, hogy a csabai támadósor csak „egyszemélyes” volt. Nem csoda hát, hogy a lila-fehér gólzsák nem tudott eredményt elérni. Persze az is igaz, hamar feladta a harcot Paizzsal szemben.
    Némileg módosult szünet után a helyzet, ezért a csereként beállt Királyvárit illeti dicséret, de sajnos — megfelelő támogatás nélkül — ő is csak „egy fecske” maradt, aki nem hozhatott „nyarat”.
    Vasárnap délután a Kórház utcai sporttelep hatezres nézőközönsége feleletet kapott arra, miért játszott 1—1-et szerdán az Előre Spartacus az NB II-es, 12 fordulón át nyeretlen (!) Szegedi VSE-vel, s miért esett ki az MNK-ból?! Az igaz ugyan, hogy a D. Kohász is erre a sorsra jutott, de Mártháék képesek voltak összeszedni magukat a vasárnapi, jelentős bajnoki találkozóra. A mieink viszont...
    Ügy érezzük, ha egyes Előre Spartacus labdarúgók elkényelmesedett, öreguras játékfelfogásukon nem változtatnak, a jó képességű együttes könnyen a táblázat alsó felébe kerülhet! És ami ennél még fájóbb lenne, a lila-fehér játékosok (tisztelet a kivételnek) „alibi-focijukkal” elveszthetik sokezres közönségük szimpátiáját!
    (Machalek István, Uhrin János)


    Békés Megyei Népújság, 1973. november 13.