magyarfutball.hu

Egri Dózsa SC - Budafoki MTE-Kinizsi 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2019.01.04, 13:55
    Biztatóan sikerült a hazai bemutatkozás
    Egri Dózsa—Budafoki MTE 1:0 (0 0)
    KB tl-es labdarúgó-mérkőzés, Eger. 2000 néző. V.: Balla.
    Eger: Csank — Csathó, Lakatos, Zsidai, Horváth, Nagy, Bánkúti, Kovács (Királyhegyi a 75. percben), Barta (Mártha az 54. percben). Ambrus, Tóth T. Edző: Várallyay Miklós.
    Budafok: Fatér — Szőllősi, Kapitány, Eleki, Tóth, Sárközi, Kalmár II. Harangi (Kisteleki a tíü. percben). Tátrai, Kalmár I. (Neil a 60. percben), Vizi. Edző: Mészöly Kálmán.
    Tavaszi napsütésben a hazaiak kezdték a találkozót. Az első percek eseménye néhány szabálytalanság volt, majd a 4. percben Vizi lesre futott. Az 5. percben Bánkúti szögletét Ambrus csúsztatta tovább Tóth T. felé. aki elől az ötösnél az utolsó pillanatban ütötte el a labdát 'Fatér.
    Tapogatózó játékkal teltek a percek, állva adogattak a játékosok, így nem volt iram a pályán, A 10. percben Bánkúti bal oldali szabadrúgásába a kapu közelében belevetődött Szőllősi, aztán ismét több szabalytalankodássai vétették magukat észre a vendégek. A 14. percben Nagy a bal oldalon tört előre, beadását Tóth idejében szögletre fejelte. A 15. percben Bánkúti 20 méteres szabadrúgása a bal felső sarok fölött hagyta el a játékteret.
    Ezután valamit javult a játék irama. A 17. percben gólhelyzetbe került Kovács. Egy távoli, bal oldali átadás átszállt a védők feje fölött, a labda eléje került, éles szögből kapura lőtt, de Fatér vetődve, lábbal tisztázni tudott. A 20. percben Kapitány veszélyesen adott haza, Ambrus rácsapott a labdára, Fatér bátor kifutással mentett előle. Az első komolyabb ellentámadást a 24. percben vezették a budafokiak, ekkor Vizi elől Kovács szögletre küldte a labdát. A másik oldalon ugyancsak Kovács 28 méteres lapos szabadrúgása a jobb kapufa tövénél suhant el. A 26. percben Zsidai jó ütemben ment el a jobb oldalon, beadását azonban tisztázni tudták a védők. A 30. percben váratlanul veszélyes helyzet alakult ki a Dózsa kapuja előtt. Jobb oldali szögletrúgás után Csank rosszul mozdult ki kapujából. de Nagy a gólvonal előtt hárítani tudott. Egy perccel később Ambrus törhetett előre, két védővel csatázott, majd kivárt és oda lett a kínálkozó lehetőség.
    SZÜNET UTÁN
    élénkült a játék, egyre több jó támadást vezettek a lila-fehérek. A 47. percben Nagy kecsegtető helyzetben elhirtelenkedve kapu fölé küldte a labdát, két perccel később pedig Ambrus lapos. 17 méteres lövése akadt meg az oldalhálóban. Az 55.
    percben két szögletet harcoltak ki az egriek, a 63. percben pedig lesgólt értek el: Mártha a jobb oldalról nagyszerűen ívelt középre, közben a lesre futó Kovácsot ellökték a 16-oson belül, a labda a berobbanó Tóth T. elé került, aki élesen a bal felső sarokba bombázott.
    Szabadrúgással folytatódott a játék és a 64. percben megszületett a mérkőzés sorsát eldöntő egyetlen gól. A jobbösszekötő helyén tanyázó Kovács kapott balról egy átadást, amelyet átemelt Tóthon, s mielőtt a labda földet ért volna, ollózva nagy erővel a bal sarokba küldte: 1:0.
    Az egriek támadtak továbbra is. A 66. percben Tóth T. nagy erejű lapos lövését a bal sarok előtt vetődve fogta Fatér, a 69. percben pedig Horváth gólt ígérő beadását csípte el kivetődve a budafoki kapus. Hullámzóvá vált a játék, majd a hajrában feljöttek a vendégek. A 81. percben Nell nagy iramban tört be a 16-osra, a lövés pillanatában azonban Zsidai önfeláldozóan menteni tudott. Egy perc múlva Vizi balról lőtt szabadrúgása a vetődő Csank lábáról pattant vissza a mezőnybe. A 84. percben Nell fordulásból 12 méterről nagy erővel a jobb kapufa mellé bombázott. A 87. percben tovább növelhette volna előnyét az Eger. Ambrus cselsorozat után laposan lőtt, Fatér a jobb sarokból tenyerelte ki a labdát. A másik oldalon szögletrúgás után egyenlítési alkalmat szalasztottak el a vendégek. Ekkor az előre- húződó Kapitány biztató helyzet
    ből a kapu fölé emelt. A 90. percben Ambrus lőtt kapura, Fatér ismét szögletre mentett.
    A várakozástól eltérően gyenge iramban kezdtek a csapatok, sokáig tapogatózó játék folyt a pályán, inkább a taktikai csatározás jellemezte a csapatok kezdeményezéseit. A vendégek a védekezésre fordították a fő figyelmet és ez sokáig eredményes is volt, mert a hazaiak egyoldalas szárnyjátékot produkáltak, vagy középen kísérleteztek. Szünet után fokozódott az iram, és izgalmas, színvonalas összecsapás alakult ki, többször forogtak veszélyben a kapuk is. Bár szerencsésnek mondható a dózsások győzelme, az viszont dicséretre méltó; hogy a pályán levők szívvel-lélekkel küzdöttek, akaratilag a Budafok fölé tudtak nőni, ami biztató a jövőt illetően.
    Egyénileg Csank jól látta el feladatát. A védelemben Lakatos biztos pont volt, Zsidai a mezőny legjobbjának bizonyult, Horváth sallangmentesen játszott, Csathó pedig fokozatosan jött fel. Középen Bánkúti sokat vállalt magára, bár szigorúan őrizték, sok jó labdát adott előre. Kovács, amíg bírta erővel, bejátszotta az egész pályát, gólja szép teljesítmény volt. A helyére beállt Királyhegyi keveset mutatott. Nagy kitűnően betartotta a taktikai utasításokat. Barta teljesítményén erősen érződött sérülése, a helyére beállt Mártha gyors elfutásaival nagy hasznára volt együttesének, Ambrus vegyes benyomásokat keltett, de küzdeni akarására nem lehet panasz. Tóth T. igyekezett.

    Forrás: Népújság, 1975-03-11