magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni VSC 2 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.01.10, 15:54 (szerk.: 2023.01.10, 15:59)
    Békéscsabai Előre - Debreceni VSC 2:0 (1:0)

    Békéscsaba, 5000 néző
    V: Csernefalvy
    B. Előre: Tóth M. — Kvasz, Koródi, Láza, Lengyel (Szűcs, 70. p.), Ambrus, Dobó, Németh, Imre, Tóth Cs. (Moós, 70. p.), Schneider. Edző: Piller Sándor.
    DVSC: Szabó II — Szabó I, Wachter (Maróti, 53. p.), Lipők, Potyók, Nagykaposi, Andorkó (Urbán, 68. p.), Rozgonyi, Vasvári, Waczlavik, Dóczi. Edző: Piber István.

    10. perc: Schneider hatalmas csavart lövését Szabó II. a jobb felső sarokból öklözte szögletre.
    17. perc: Vasvári már csak a kapussal állt szemben, de kivárt és Tóth, kapujából kifutva, rávetődéssel mentett.
    22. perc: villámgyors hazai támadás végén Dobó lövése a jobb oldali kapufáról Schneider elé pattant, a szélső bombáját Szabó II. a mezőnybe öklözte.
    40. perc: Imri lövését Vasvári a 16-oson belül kézzel ütötte le. A 11-est Dobó félmagasan a jobb sarokba lőtte, 1:0
    75. perc: veszélytelen hazai támadás után Szabó II feleslegesen kifutott, elvetődött, a labda túljutott rajta és a tisztán álló Schneider a kapu közepébe lőtt, 2:0.
    88. perc: Németh ügyesen kígyózott át a védelmen, de lövése a kapufáról a mezőnybe vágódott.

    Hazai támadásokkal indult a mérkőzés, s a debreceniek rögtön védekezésre rendezkedtek be, a pálya kétharmadát átengedték a vendégeknek. Így azután a B. Előre állandó fölényben játszott. A gól után élénkült az iram, a színvonal is emelkedett.
    Amikor a debreceniek - szünet után - felhagytak védekező taktikájukkal, élvezetesebb, kiegyenlítettebb játék alakult ki, majd a hajrában ismét a csabai csapat irányította a játékot.

    Jó: Koródi, Láza, Imri, ill. Wachter, Nagykaposi, Lipők.

    6. Debrecen 4 2 - 2 5:4 4
    ...
    8. Békéscsaba 4 2 - 2 4:7 4

    Népsport, 1970. március 30. (Arcanum DT)
    Bcs. Előre - Debreceni VSC 2:0 (1:0)

    Békéscsaba, 5000 néző
    V: Csernefalvy.
    Előre: Tóth M. (7) — Kvasz (7), Koródy (7), Láza (7), Lengyel (6). Ambrus (5), Dobó (5), Németh (6), Imri (7), Tóth Cs. (5), Schneider (6). Edző: Piller Sándor.
    DVSC: Szabó II (6) — Szabó I (6), Vakter (7), Lipők (7), Potyók (6), Nagykaposi (7), Andorkó (5), Rozgonyi (6), Vasvári (6), Waclavik (5), Dóczé (6). Edző: Pyber István.
    Csere: Lengyel helyett Szűcs a 82. percben, Tóth Cs. helyett Moós a 78. percben, ill.
    Vakter helyett Urbán a 70. percben, Andorkó helyett Maróti (6) az 54. percben.
    Szögletarány: 11:2 (9:0) az Előre javára.

    Nappal és széllel hátban lendületesen kezdett a hazai csapat.
    A 10. percben Schneider lövését Szabó II szögletre ütötte.
    A vasutasok védekezésre kényszerültek, és csak a 18. percben vezették első támadásukat.
    A 27. percben Dobó elrobogott a jobbszélen, mintegy 8 m-ről lőtt, és a labda a jobb oldali lécről a mezőnybe pattant. A labdára Schneider csapott rá, de a kapus jó érzékkel védett.
    Az Előre nagy fölényben játszott, de sok hiba csúszott a leadásokba, így gólra egészen a 40. percig kellett várni.
    A 9. csabai szöglet után Ambrus középre ívelt, amikor a hátrahúzódó Vasvári kézzel ütötte le a labdát. 11-es. Ezt Dobó nagy erővel a kapu jobb oldalába vágta, 1-0.

    Fordulás után is a lila-fehérek maradtak támadásban. Németh, majd Imri veszélyeztetett. Debreceni ellentámadás végén Dóczé szöglete a felső lécről lepattant, Waclavik lőtt - Tóth M. azonban a helyén volt.
    Nem sokkal később Waclavik szögletét öklözte mezőnybe a csabai kapus.
    A 65. percben Kvaszt Vasvári csúnyán letalpalta. A 72. percben Vasvári Schneidert terítette le. (Ezért kiállítás járt volna!)
    A 79. percben Láza ívelt középre, a kapus csak hozzáérni tudott a labdához. A szemfüles Schneider ott termett és kissé kisodródva lőtt az üres kapuba, 2:0.
    Ettől kezdve feljavult a csabai csapat támadójátéka. Schneider, Dobó lövése okozott izgalmat. Németh a 88. percbena kifutó kapus mellett lőtt kapura, de a labda a jobb oldali lécről visszapattant.
    kép
    A 40. percben Vasvári kezezett. A játékvezető büntetőt ítélt és Dobó 11-ese SzabóII hálójában kötött ki. Ezzel szerzett vezetést az Előre.
    kép
    A debreceni kapus előrevetődve szerzi meg a labdát Németh elől. A kép jobb szélén, a földön Nagykaposi, a háttérben Dobó látható. (Fotó: Barnácz István)

    Bírálat
    A csabai csapat szinte végig nagy fölényben játszott, de rengeteg hiba csúszott az összjátékba, így gólt lőni csak egy kezezés miatt megítélt büntetőből és kapushibából sikerült. Tulajdonképpen csak a második gól után adtak ízelítőt tudásukból a lila-fehérek. Persze, ha a 25. percben Dobó kapufa lövése bemegy, akkor minden bizonnyal nyugodtabban játszik a csabai csapat!
    Mindent egybevetve: a védekezésre berendezkedett DVSC ellen - közepes színvonalú mérkőzésen - megérdemelt csabai győzelem született.
    Jók: Kvasz, Koródy, Láza, Imri, ill. Vakter, Lipők, Nagykaposi.

    Békés Megyei Népújság, 1970. április 1.