magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Székesfehérvári MÁV Előre SC 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.12.29, 21:25 (szerk.: 2020.12.29, 21:35)
    Békéscsabai Előre Spartacus - Székesfehérvári MÁV Előre 2:1 (0:0)

    Békéscsaba, 4200 néző. V.: Szávó
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Tolnai, Szűcs, Ambrus (Lengyel, az 55. percben), Schneider, Tóth J., Imri, Moós, Németh, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor
    Székesfehérvár: Devecseri S. - Mester, Bátor, Ribi, Horváth, Devecseri F. (Nagy, a 73. percben), Tieber (Bekő, a 65. percben) Karsai, Papadimitriusz, Bőke, Simon. Edző: Teleki Gyula

    2. perc: Moós keresztlabdája Tóth J.-t jó helyzetben találta, de közben Németh lesre futott.
    16. perc: feltűnt, hogy a rossz talaj mennyire „megtréfálja” a játékosokat. Előbb Schneider, majd Németh előtt pattant rosszul, közvetlen a lövés pillanatában a labda, így kárba veszett a két nagy helyzet.
    31. perc: Németh bombája a védőkről levágódott, a labda a félpályán túlra szállt, Papadimitriusz futott rá, de a kapujából kifutó Tóth M., 40 méterre(!) kapujától, becsúszó (!) szereléssel mentett.
    53. perc: Papadimitriusz rátartott Ambrus lábára, Ambrus végleg kiállt. A másik oldalon a labda után futó Devecseri F.-et Moós lökte fel.
    66. perc: Papadimitriusz átjátszotta Szűcsöt, de lövését Tóth M. bravúrosan védte.
    68. perc: Schneider labdája lepattant a védőkről, Imri egyből lőtt és Karsai lábáról az elmozduló kapus mellett a hálóba vágódott a csabaiak vezető gólja, 1:0. Öngól!
    75. perc: Tóth Cs. szögletét Németh az elmélázó védők mellett értékesítette. 2:0.
    89. perc: könnyelműsködtek a hazai védők, Szőke labdája Simon elé került, Simon közelről az üres kapuba lőtt, 2:1.

    A csabaiak jól alkalmazkodtak a nehéz talajhoz, szünet után gyorsan, lendületesen játszottak, jobb csapatjátékot mutattak.
    A fehérváriak 80 percen keresztül védekeztek, ezzel a taktikával erejükből nem telt többre.
    A kitűnő erőben levő B. Előre Spartacus rászolgált a győzelemre, a 2:1-es eredmény a fehérváriakra hízelgő!
    Jó: Tóth M., Kvasz, Schneider, Imri, Ambrus, ill. Bátor (a mezőny legjobbja), Karsai, Papadimitriusz.
    (Machalek István)

    8. Békéscsaba 18 7 4 7 21-18 24
    ...
    13. Szfv. MÁV Előre 18 6 6 6 13-18 20
    A jutalompontok és a szerzett pontok az utolsó oszlopban összesítve vannak.

    Népsport, 1971. március 8. (Arcanum DT)
    A jobb kondíció, a nagyobb erőnlét döntött
    Bcs. Előre Spartacus - Székesfehérvári MÁV Előre 2:1 (0:0)


    Békéscsaba, 4200 néző, vezette: Szávó
    Előre Spartacus: Tóth M. (7) - Kvasz (7), Tolnai (6), Szűcs (5), Ambrus (6), Schneider (7), Tóth J. (5), Moós (6), Imri (7), Németh (6), Tóth Cs. (6). Edző: Piller Sándor
    MÁV Előre: Devecseri S. (6) - Mester (5), Bátor (7), Ribi (5), Horváth (6), Devecseri F. (5), Tieber (5), Karsai (6), Papadimitriusz (7), Bőke (5), Simon (6). Edző: Teleki Gyula
    Csere: Ambrus helyett az 55. percben Lengyel (6), ill. Tieber helyett a 65. percben Bekő (-), Devecseri F. helyett a 73. percben Nagy (-).

    Így kezdődött! Az NB I/B első, tavaszi mérkőzésére vonul ki a csabai és fehérvári együttes. Elől a játékvezetői hármas. Balról Bacsa, Szávó, Jármai dr., mögöttük a két csapat. Jobbról az Előre Spartacus: Tóth M., Moós, Kvasz, Németh, Imri és a többiek. kép
    A labdarúgó NB I/B első tavaszi mérkőzésén, nyomban a kezdés után a hazaiak vették kezükbe a játék irányítását.
    A 2. percben Moós keresztlabdája Tóth J.-t jó helyzetben találta, közben Németh lesre futott, így oda lett a helyzet.
    A 8. percben Schneider szabadrúgását ütötte ki Devecseri S.
    A hóval borított talajon sokat bizonytalankodtak a játékosok. A labda többször becsapta őket előbb Schneider, majd Németh elől pattant el kecsegtető helyzetben.
    Nagy nyomás nehezedett a MÁV Előre kapujára, a vendégek kétségbeesetten védekeztek, sokszor szabálytalankodtak és vaktában vágták előre a labdát. Emellett viszont kitűnően alkalmazták a lestaktikát. A 23. percben már tizedszer (!) feledkeztek lesen a hazai támadók.
    A 30. percben ért először labdához Tóth M.
    A 32. percben Németh lövése kipattant, Karsai a labdát előre vágta a csabai térfélre. Papadimitriusz rajtolt rá, Tolnai a csatár mögött maradt, a kapujából kifutó Tóth M. azonban az alapvonaltól mintegy 40 méterre bravúros becsúszó szereléssel hárított.(!)
    Szünetig két Schneider-lövés jelentett eseményt.

    A második félidő két fehérvári szöglettel kezdődött, majd nyomasztó fölénybe kerültek a csabaiak. A levegőben lógott a hazaiak gólja.
    Közben két szabálytalanság okozott izgalmat. Ambrus keményen szerelte a fehérvári középcsatárt s amikor el akarta rúgni a labdát, Papadimitriusz lábára tartott. A fedezet megsérült és végleg kiállt.
    A másik oldalon a labda után futó Devecseri F-et Moós a futópályán(!) lökte föl.
    Imri, Kvasz lőtt fölé, majd a találkozó első(!) tervszerű fehérvári támadása futott végig a pályán: Papadimitriusz átjátszotta Szűcsöt, nehéz szögből lőtt - Tóth M. bravúrosan hárított.
    A 68. percben Schneider vitte fel a labdát, beadása a védőkről Imri elé pattant.
    A csatár igazított egyet a labdán és 14 méteres lövése — Karsai lábáról irányt változtatva — a jobbra mozduló Devecseri S. mellett a bal alsó sarokba vágódott, 1:0.

    kép
    Megvan az első! Imri lövése nyomán a fehérvári hálóba vágódott a csabaiak vezető gólja. Moós örömében nagyot ugrott, míg Kvasz, Tóth J., Szűcs a nyurga csatárnak gratulál. (Fotó: Barnácz István)
    A gól után kitámadtak a fehérváriak — vesztükre.
    A 75. percben Tóth Cs. jobb oldalról ívelt be szögletet. A labda Németh elé került, aki elegánsan helyezett a bal sarokba, 2:0 a Bcs. Előre Spartacus javára!
    Két perc múlva Bőke a földön fekvő csabai kapusba rúgott: Tóth M. rövid ápolás után tovább védett és Mester beadását bravúrosan öklözte a mezőnybe.
    Az utolsó pillanatokban könnyelműsködni kezdtek a lila-fehérek.
    A 86. percben Bőke labdáját Lengyel a gólvonal előtt csípte el.
    A 89. percben a hazai kapu előtt pattogott a labda, a védők ügyetlenkedtek, a lepattanó labda Simon elé perdült, aki közelről az üres kapuba helyezett, 2:1.

    Bírálat:
    Amint az várható volt, a vendégek védekezésre rendezkedtek be. A hazai támadósor ennek a taktikának hosszú ideig nem találta meg ellenszerét.
    Fordulás után az Előre Spartacus lendületes, gyors csapatjátékot játszott, aminek meg is lett az eredménye. A fehérvári védelem - törvényszerűen - nem bírta a hazaiak által diktált hatalmas iramot, s csak a szerencsén múlott, hogy mindössze két gólt kapott.
    A vendégcsapat 0:2 után mutatott valamit, igaz, ekkor a hazaiak már lefékeztek.
    Jók: Tóth M., Ambrus, Schneider, Imri, Kvasz, Moós, illetve Bátor, Horváth, Papadimitriusz, Karsai.

    Békés Megyei Népújság, 1971. március 9.