magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - BVSC 2 : 0 12:10

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2021.01.01, 19:36 (szerk.: 2021.01.01, 19:36)
    Békéscsabai Előre - BVSC 2:0 (0:0)

    Békéscsaba, 4000 néző. V: Magyar Zoltán
    Előre: Tóth M. - Kvasz, Kórodi (Zahorán, a szünetben), Láza, Dobó, Ambrus (Lengyel, a 70. percben), Száraz, Schneider, Imri, Németh, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor
    BVSC: Németh - Ubrankovics, Kovács, B. Nagy, Salcza, Bodonczi, Zsebeházi, Nagy Gy., Bazsánt, Takács, Kaszás (Nagy I, a 72. percben). Edző: Marosvári Béla

    32. perc: Imri nagyerejű lövését Németh a léc alól öklözte a befutó Tóth Csaba elé, aki lövés helyett addig cselezett, míg szerelték!
    46. perc: Bazsánt szabadrúgását Tóth M. kiejtette, majd rávetődéssel tisztázott.
    50. perc: Ambrus lövését Németh kiejtette, a kapu előtt pattogó labdát Kovács szögletre vágta.
    69. perc: Schneider szabadrúgását a védők röviden szabadították fel, a 16-oson tisztán álló Zahorán laposan, nagy erővel lőtt a bal sarokba, 1:0.
    73. perc: Lengyel a jobb oldalról középre ívelt, a védők elvétették a labdát és a befutó Tóth Cs. közelről emelt a kapu közepébe, 2:0.

    A hazai csapat enyhe fölényben játszott, s valamivel többet támadott ellenfelénél, a BVSC csatárai az első 45 percben egyetlen lövést sem küldtek a csabai kapura.
    Szünet után élénkült az iram, javult a színvonal, a játék a BVSC térfelén folyt, ennek ellenére a csabai kapu előtt is adódott helyzet.
    A hajrában nagy fölénybe került a B. Előre.
    Jó: Dobó, Láza, Zahorán, Németh, ill. Németh, Kovács, Zsebeházi.
    (Fercsik János)

    8. Békéscsaba 15 6 3 6 18-14 21
    ...
    14. BVSC 15 6 3 6 24-27 16
    Az utolsó oszlopban a jutalompontok a szerzett pontokkal összesítve szerepelnek.

    Népsport, 1970. november 16. (Arcanum DT)
    Remek második félidő!
    Békéscsabai Előre - Budapesti VSC 2:0 (0:0)


    NB I/B-s bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 4500 néző V: Magyar (6)
    Előre: Tóth M. (8) - Kvasz (8), Kóródi (6), Láza (8), Dobó (8), Ambrus (6), Száraz (7), Schneider (7), Imri (8), Németh (8), Tóth Cs. (7). Edző: Piller Sándor
    BVSC: Németh (7) - Ubrankovics (8), Kovács (7), B. Nagy (6), Salcza (8), Bodonczi (6), Zsebeházi (7), Nagy Gy. (6), Bazsánt (8), Takács (6), Kaszás (6). Edző: Marosvári Béla
    Csere: Kóródi helyett Zahorán (9) a szünetben, Ambrus helyett a 69. percben Lengyel (7), ill. Kaszás helyett a 70. percben Nagy I. (6), Salcza helyett a 87. percben Jávorka (-).
    Szögletarány: 12:2 (4:2) az Előre javára.

    Elég csúszós talajon, széllel szemben a vendégek lendültek támadásba.
    A második perc végén Kaszás a kifutó Tóth M. mellett a baloldali léc mellé küldte a labdát (!)
    Az ellenkező oldalon Schneider éles, lapos lövését a kapus szögletre ütötte.
    A fővárosi együttes nagy súlyt fektetett a szoros emberfogásra és a tömör védekezésre. Mintegy negyedóra elteltével vezették a lila-fehérek az első formás támadásukat. Schneider-Németh-Száraz volt a labda útja, de a jobbszélső lesen feledkezett.
    A 18. percben Imri fordulásból leadott, közeli lövését Zsebeházi szögletre hárította.
    A hazai csapat enyhe fölényt harcolt ki, de sok volt a pontatlan átadás és ami feltűnt, nagyon keveset vállalkoztak kapura lövésre.
    A 28. percben Németh összecsapott B. Naggyal és az összekötőt a partvonal mentén ápolták.
    A 38. percben Bazsánt már az Előre 16-osán belül járt, de hosszan szöktette magát és oda lett a helyzet.
    A másik oldalon Tóth Cs. járt hasonlóan.
    Az utolsó percekben még két vasutas-szögletet láthattunk - eredménytelenül.

    Szünet után a - cserejátékosként - beállt Zahorán vezényletével fergetegesen támadott az Előre. A vendégek teljesen beszorultak. Olykor nyolc-tíz emberrel is védekeztek, csupán egy csatáruk tartózkodott a leshatáron.
    A 48. percben Salcza a kitörő Némethet vágta fel.
    Egy perccel később az összekötő közeli lövése a kapus melléről szögletre pattant.
    Az 52. percben az előrehúzódó Ambrus kellemetlen, pattogós lövése Németh kapusról kipattant, de a védők szögletre hárítottak.
    Az 56. percben egy gyors vasutas-támadás végén Takács veszélyeztette Tóth M. kapuját, majd Bazsánt ívelt szabadrúgását csak másodszorra védte a csabai kapus.
    Ezután ismét a hazaiak vették át a játék irányítását és a mérkőzés végéig szinte egykapura játszottak. Egymás után záporoztak a lövések Németh kapujára, de a lelkesen és önfeláldo- zóan játszó fővárosi védők időben hárítani tudtak.
    Zahorán, Németh, majd Imri lövéseit szögletre hárították a védők.
    A 67. percben Németh elviharzott a középcsatár helyén, már a büntetőterületen belül járt, amikor Zsebeházi hátulról buktatta. A játékvezető azonban továbbot intett! (Vitathatatlan 11-es volt!)
    A 69. percben a sorozatos hazai támadások gólt eredményeztek. Sokáig ott pattogott a labda a vendégek 16-osán. A védők röviden szabadítottak fel, s Zahoránhoz került a labda. Ő mintegy 18 méterről, bal lábbal hatalmas bombát zúdított a bal alsó sarokba, 1-0.
    Újrakezdés után Tóth M. bátor kivetődéssel hárított Nagy Gy. elől.
    A 73. percben ismét Németh hálójában táncolt a labda. Lengyel ívelt átadását a védők elvétették. A berobbanó Tóth Cs. egy csellel lerázta őrzőjét és a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt, 2:0.
    Az utolsó negyedóra is a hazaiaké volt.
    Németh futtából lőtt, de a védők szögletre hárítottak.
    A 80. percben Schneider nehéz szögből bombázott kapura, de a kapus ezt a lövést is szögletre ütötte.
    Nem sokkal utána a középpályás az oldal hálót találta el, majd Zahorán lövését hárította a fővárosiak védelme.kép
    Tóth Csaba, a második Előre-gól szerzője (fehér mezben) Ubrankoviccsal fut versenyt a labdáért. (Fotó: Barnácz István)

    BÍRÁLAT:
    Mint ahogy az várható volt, a vendégek védekezésre rendezkedtek be, ügyesen szállták meg kapujuk előterét. A hazai támadósor 45 percen keresztül nem tudta megtalálni ennek a harcmodornak ellenszerét. Általában a játék unalmas, csapkodó volt.
    Szünet után - elsősorban Zahorán beállításával - feljavult a hazai csapat támadójátéka. A második 45 percből legalább 40-et a BVSC térfelén tartózkodott az Előre, s hogy csak két gólt tudott elérni, az elsősorban a remekül védő Németh kapus „számlájára” írható.
    A BVSC nem minden tekintetben igazolta a róluk érkezett jó híreket. Bár néhány veszélyes támadást összehoztak, visszatetsző volt időhúzó taktikájuk.
    Összefoglalva: a csabai csapat a második játékrészben felülmúlta a Ganz-MÁVAG elleni teljesítményét. Ha ezt a formát a jövő héten is „hozni” tudják a lila-fehérek, könnyen Csabán vesztheti el veretlenségét az Egyetértés!
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1970. november 17.