magyarfutball.hu

BKV Előre SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.03.04, 20:55 (szerk.: 2020.05.04, 15:51)
    Békéscsaba - BKV Előre 2:1 (1:0)

    Knopp u., 1300 néző, V: Marton
    Békéscsaba: Tasnádi — Dobó, Dávid, Láza, Lengyel, Schneider, Kovács, Moós, Tóth (Veszelka, a szünetben, Kiss 62. percben), Németh, Bánáti Edző: Piller Sándor
    BKV Előre: Bulyovszky — Légrádi (Martonosi, a szünetben), Vári, Sass, Palicskó, Halácsi, Gulácsi, Richtscheid, Rozgonyi, Józsa, Varga Edző: Borbély András

    25. perc: Németh elcsípett egy leadást, s szép cselek után, a 16-osról, a vetődő kapus mellett, élesen a jobb sarokba lőtt, 1:0.
    48. perc: Richtscheid visszarántásért sárga lapot kapott.
    83. perc: Bánáti rúgott szögletet, a védők elaludtak, és Németh 2 m-ről a hálóba fejelt, 2:0.
    84. perc: Németh sérülés miatt kiállt és a Békéscsaba 10 emberrel játszott tovább!
    85. perc: Dávid a 16-oson belül elcsúszott és kézzel ért a labdához. A büntetőt Józsa a vetődő kapus mellett a bal sarokba rúgta, 2:1.

    A mérkőzésnek nem volt különösebb tétje, s ez meglátszott a játékon, amely jobbára a két 16-os között folyt.
    Jó: Kovács, Németh, ill. Vári, Józsa.
    (Niszkács Miklós)

    4. Békéscsaba 34 17 7 10 47-37 41

    17. BKV Előre 34 8 10 16 26-47 26

    Népsport, 1973. június 25.

    ... és ezzel negyedik lett a lila-fehér gárda:
    Bcs. Előre Spartacus - BKV Előre 2-1 (0-0)


    Budapest, Knopp u., 1300 néző, V: Marton (8)
    Előre Sp.: Tasnády (7) — Dobó (7), Dávid (6), Láza (9), Lengyel (6), Schneider (7), Kovács (6), Moós (6), Tóth T. (5), Németh (8), Bánáti (7) Edző: Piller Sándor
    BKV Előre: Bulyovszky (6) — Légrádi (5), Vári (6), Sass (6), Palicskó (7), Halácsi (5), Gulácsi (6), Richtscheid (5), Rozgonyi (7), Józsa (6), Varga (5). Edző: Borbély András
    Csere: Tóth T. helyett Veszelka (-), a szünetben, Veszelka helyett Kiss (6), a 62. percben, ill. Légrádi helyett Martonosi (5), a szünetben.
    Sárga lap: Richtscheid a 48. percben.

    Magabiztosan kezdtek a lila-fehérék, s az idegenben jól bevált taktikájukkal játszottak : sokat mozogtak és pontos összjátékkal egyre nyomasztóbb mezőnyfölényt harcoltak ki.
    A 25. percben esett az első gól. Németh remek cselekkel lerázott két védőt és a vetődő Bulyovszki mellett élesen a jobb alsó sarokba vágta a labdát, 1-0.
    A gólnál a csatár megsérült, de tovább játszott.
    A hátralevő húsz percben tovább tartott a csabaiak lendülete, gólhelyzetek is adódtak a hazaiak kapuja előtt, de ezek kimaradtak.

    A második félidőben - a Tóth Tibor helyett beállt - Veszelka már a 62. percben kénytelen volt lecserélését kérni, erős szúrás miatt.
    Az Előre Spartacus biztonsági játékra törekedett, így jó néhány támadást vezettek a fővárosiak is. Németh sérülése miatt fokozatosan képtelenné vált a futásra, azután Kovács is a sérültek listájára került, így erősödött a BKV Előre nyomása. A fővárosi csatárok ennek ellenére igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.
    A 83. percben Bánáti rúgott szögletet. A védők elaludtak és Németh közelről a hálóba fejelt, 2-0.
    A gól után Piller edző lehívta a pályáról a sérült csatárt. A hátralevő időben tíz emberrel játszottak tovább a lila-fehérek.
    A 85. percben Moós könnyelműsködött, elvették tőle a labdát, Láza önfeláldozóan szerelni akart, miközben elcsúszva a kezét is érte a labda. A nem szándékos kezezésért Marton játékvezető — a partjelző beintésére — 11-est ítélt. A büntetőt Józsa élesen a bal sarokba lőtte, 2-1.

    Nem volt különösebb tétje a mérkőzésnek, s ez főleg a BKV Előre játékán látszott. A csabaiak viszont nem hagyták figyelmen kívül azt a tényt, hogy szerencsés esetben még harmadikok is lehetnek. Éppen ezért tudatos játékkal, tervszerűen, fegyelmezetten, futballozva felőrölték a fővárosiak erejét és megérdemelten győztek.
    Az Előre Spartacus az utolsó mérkőzésen is folytatta páratlanul jó vidéki sorozatát és tavaszi elsőséggel búcsúzott — megszerezve a negyedik helyet — az 1972/73-as bajnoki évtől.

    Békés Megyei Népújság, 1973. június 26.