magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szekszárdi Dózsa SE 4 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.04.18, 23:41 (szerk.: 2020.04.18, 23:44)
    Békéscsaba - Szekszárd 4:1 (1:1)

    Békéscsaba, 5000 néző. V: Biróczki
    B.-csaba: Tóth M. — Kvasz, Lukoviczki, Láza, Kerekes B., Kerekes A., Dobó, Dávid, Kovács, Németh, Bánáti. Edző: Piller Sándor
    Szekszárd: Lipovszky (Mucska, a 68. percben) — Szántó, Korner, Lelovics, Simon, Csordás, Micskó, (Németh, a 64. percben), Zielbauer, Freppán, Kalász, Török. Edző: Kiss János

    27. perc: Kalász szabadrúgását Zielbauer Freppánhoz játszotta, aki becsapta Lázát, és öt méterről a kapu bal alsó sarkába helyezett, 1:1.
    28. perc: Kalász sárga lapos figyelmeztetést kapott.
    29. perc: Dávid a kapu elé ívelt, Lipovszky röviden öklözte ki a labdát, a felszabadítás nem sikerült és a nagy lendülettel érkező Kerekes A. 18 m-ről a léc alá bombázott, 1:1.
    52. perc: hazai szöglet után Lelovics vágta előre a labdát, az azonban Bánátiról az üresen álló Némethhez pattant, aki a 16-os sarkáról fordulásból nagy lövést küldött a rövid sarokba, 2:1.
    55. perc: Török óriási helyzetbe került, de a kapu helyett a befutó Lukoviczkit találta el.
    62. perc: Németh a felezővonalról indította a jobbszélen megiramodó Kvaszt. A beadást a szekszárdi kapus elvétette, így Németh könnyedén gurított az üresen maradt kapuba, 3:1.
    70. perc: Zielbauer már egyedül állt a csabai kapussal szemben, de a labda felpattant előtte, majd térdéről az alapvonalon túlra került.
    80. perc: Németh mintegy 25 m-ről lövésre szánta el magát és a labda — mintha zsinóron húzták volna — vágódott a jobb felső sarokba, 4:1.

    A Békéscsaba fordulás után, feljavult középpályásai révén átvette a játék irányítását és Németh mesterhármasával szerezte meg a végig érdekes, küzdelmes mérkőzés két pontját.
    Jó: Németh (a mezőny legjobbja), Tóth M., Lukoviczki, Bánáti, ill. Szántó, Korner, Zielbauer, Freppán.
    (Machalek István)

    10. Békéscsaba 11 4 3 4 12-12 11
    ...
    17. Szekszárd 11 2 3 6 12-25 7

    Népsport, 1972. október 23.
    Németh helyzetfelismerése döntött
    Bcs. Előre Spartacus - Szekszárdi Dózsa 4-1 (1-1)


    Békéscsaba, 5000 néző. V: Biróczki (7)
    Bcs. Előre Sp.: Tóth M. (7) — Kvasz (5), Lukoviczki (6), Láza (5), Kerekes B. (6), Kerekes A. (6), Dobó (6), Dávid (5), Kovács (5), Németh (8), Bánáti (7). Edző: Piller Sándor
    Szekszárd: Lipovszky (4) — Szántó (7), Korner (7), Lelovics (5), Simon (5), Csordás (5), Micskó (4), Zielbauer (7), Freppán (7), Kalász (5), Török (5). Edző: Kiss János
    Csere: Lipovszky helyett a 68. percben Mucska (—), Micskó helyett a 64. percben Németh (-).
    Szögletarány: 6:6 (0:3)

    Mintegy húsz perces tapogatódzó játék után Dávid ívelt szabadrúgását a Dózsa kapusa a mezőnybe öklözte.
    A 27. percben Kalász végzett el egy szabadrúgást. A labda Zeilbauerhez került, aki egyből Freppánnoz játszott. A középcsatár becsapta Lázát és a kimozduló Tóth M. mellett helyezett a bal alsó sarokba, 0-1.
    Egy perccel később Kalász kapott sárgalapos figyelmeztetést Németh buktatásáért!
    A 29. percben egyenlítettek a hazaiak. Ismét Dávid rúgott szabadot. A beívelt labdát Lipovszky kiöklözte, a védők csak röviden tudtak menteni, a labda Kerekes A. elé került, aki mintegy 18 méterről jól eltalált lövéssel a léc alá bombázott, 1-1.
    Újrakezdés után Bánáti lapos beadását elvétették a belsők és a Dózsa védői is!
    A 38. percben Lukoviczki Kalásszal csapott össze, majd háromperces ápolás után visszatért.
    A 44. percben Kerekes A. tisztára játszotta Kovácsot, de a kapujából messzire kifutó Lipovszky — páros lábbal — hárított előle.

    Fergeteges hazai rohamok vezették be a második félidőt. Így élénkebb, izgalmasabb lett a játék.
    Az 52. percben vezetéshez jutott a csabai együttes. Szöglet után Lelovics felszabadító rúgása Bánáti fejéről az üresen álló Némethhez pattant. Az összekötő a 16-os sarkáról fordulásból nagy lövést zúdított a kapu bal oldalába, 2-1.
    A gól után a szekszárdiak majdnem kiegyenlítettek. Dobó rosszul találta el a labdát, amely Törökhöz került. A balszélső senkitől sem zavartatva a befutó Lukoviczkit találta el a kapu helyett.
    A 62. percben ismét hazai gólnak tapsolhatott a közönség. Németh a felező vonalról pontos labdával indította a felfutó Kvaszt. A hátvéd mintegy húsz méteren át vezette a labdát, majd középre ívelt. A kapujából kifutó Lipovszky rosszul számította ki a labda ívét, aláfutott, így az akadálytalanul jutott a fedezetlenül álló Némethez. A csatár nagy nyugalommal helyezett az üres kapu jobb alsó sarkába, 3-1.
    Újrakezdés után Zielbauer került kecsegtető helyzetbe, a labda azonban felpattant a térdére és onnan az alapvonalon túlra gurult.
    A 75. percben Lukoviczki „életveszélyes” hazaadását Tóth csak másodszori rávetődéssel szerezte meg.
    A 77. percben a szekszárdi Németh belőtt labdáját Kalász tiszta helyzetben nem tudta lekezelni, s így odalett a szépítési alkalom.
    A 80. percben láthattuk a mérkőzés legszebb gólját. Németh átcselezte magát a jobbösszekötő helyére és a 16-os oldalvonalánál lövésre szánta el magát. A ballábas bomba, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a jobb felső sarokba, 4-1. (Mesterhármas!)
    Röviddel utána az elemében levő csabai „10-es” a kifutó kapusba vágta a labdát. Az ismételt lövésnél Kovács gólba tartó labdáját Korner szögletre „spárgázta”.
    kép
    Parázs jelenet a szekszárdi kapu előtt. Kovács és Németh (10-es mezben) nagy helyzetben, a labda azonban Lipovszky szerencséjére — egy gondolattal később — a kapufa mellett hagyta el a játékteret.(Fotó: Barnácz István)

    A kellemetlen időjárás ellenére, igen szép számú, lelkes szurkolósereg volt kíváncsi az újonc szekszárdiak játékára, akik meglepetésre nem álltak be védekezni, hanem bátran támadtak, s egy remek akció végén vezetéshez is jutottak.
    Fordulás után erőteljes és lendületes rohamokat vezettek a hazaiak, fokozatosan átvették a játék irányítását és Németh kitűnő helyzetfelismerésével — mesterhármasával — biztosan tartották itthon a két bajnoki pontot.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1972. október 24.