magyarfutball.hu

Dorogi AC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2020.04.25, 23:00 (szerk.: 2020.04.25, 23:02)
  Dorog - Békéscsaba 3:0 (1:0)

  Dorog, 1500 néző. V: Hévízi
  Dorog: Horváth I. — Temesvári, Tóth Gy., Kiss, Horváth P., Gabala, Ecker, Takács, Laczkó, Peszeki, Bartalos. Edző: Varga János
  B.-csaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel (Kovács, a 72. percben), Kerekes, Veszelka, Dávid, Tóth T. (Bánáti, a szünetben), Németh, Lukoviczki. Edző: Piller Sándor

  10. perc: Peszeki kapura lőtt, a balhátvéd a gólvonalról vágta ki a labdát.
  25. perc: Gabala az utolsó pillanatban mentett Németh elől.
  45. perc: Horváth P. a bal oldalról ívelte be a labdát, Laczkó „lekezelte” és 8 méterről a kapuba bombázott, 1:0.
  46. perc: Dávid kapura perdítette a labdát, Kiss a gólvonalon mentett.
  52. perc: Tóth M. a berobbanó Laczkó elől, másodszorra, az utolsó pillanatban kaparintotta meg a labdát.
  69. perc: Lengyel nagy helyzetben magasan lőtt a kapu fölé.
  76. perc: Tóth Gy. óriási erejű szabadrúgása után a labda a bal felső sarokban kötött ki, 2:0.
  85. perc: Németh sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  88. perc: Bartalos az alapvonalról belőtte a labdát, a kapus csak kiütni tudta és az előrevetődő Laczkó az ötösről az üres kapuba fejelt, 3:0.

  Nagyszerű mérkőzést vívott a két jó formában levő együttes.
  Az első félidőben csaknem végig a hazaiak támadtak, a vendégek jól tömörültek kapujuk előtt. Szünet után kitámadott a Békéscsaba és mintegy 25 percen keresztül nagy nyomás alatt volt a dorogi kapu. Az utolsó negyedóra ismét a hazaiaké volt.
  Jó: Kiss, Horváth P., Gabala, Laczkó, Bartalos, ill. Láza, Veszelka, Dávid, Bánáti.
  (Göb Sándor)

  9. Dorog 8 3 2 3 15-10 8
  ...
  11. Békéscsaba 8 2 3 3 7

  Népsport, 1972. október 2.
  A szabadrúgás-gól döntött...
  Dorogi AC - Bcs. Előre Spartacus 3-0 (1-0)


  Dorog, NB I B-s labdarúgómérkőzés, 1500 néző. V: Hévízi
  Dorog: Horváth I. (6) — Temesvári (5) Tóth Gy. (6), Kiss (5), Horváth P. (7), Gabala (8), Erker (5), Takács (5), Laczkó (7), Peszeki (6), Bartalos (7). Edző: Varga János
  Bcs. Előre Sp.: Tóth M. (6) — Kvasz (4), Dobó (7), Láza (6), Lengyel (5), Kerekes (5), Veszelka (7), Dávid (7), Tóth T. (4), Németh (6), Lukoviczki (5). Edző: Piller Sándor
  Csere: Lengyel helyett Kovács (—) a 72. percben, Tóth T. helyett Bánáti (7) a szünetben.

  A szokatlanul korai időpont miatt nehezen gyülekezett a szurkolósereg a dorogi pályára. Egyébként kitűnő labdarúgó idő, nagyszerű pálya fogadta a csapatokat.

  A hazaiak léptek fel támadólag. A Békéscsaba megerősítette kapuja előterét, de már az első percekben veszélyeztettek a Bányász-csatárok. Horváth P. két esetben is kapura lőtt, előbb fölé, majd Tóth M. vetődve védett.
  Az 5. percben a csabai kapus kezéből kiperdült a labda, Peszeki egyből lőtt, de az egyik védőről a gólvonal előtt a kapu fölé pattant a labda.
  A 10. percben ugyancsak Peszeki lövését a gólvonalról hárították a csabaiak.
  A vendégek szórványos, gyors ellenakciókra építették fel támadójátékukat. A 12. percben a baloldalról Veszelka tört kapura és lövését Horváth I. lábbal szögletre mentette.
  A 20. percben két csabai szöglet hárítása adott munkát a dorogi védőknek.
  A 25. percben a gólra éhes Németh elől Gabala az utolsó pillanatban adott haza.
  A 45. percben szerezte meg a vezetést a többet támadó bányászcsapat. Horváth P. szépen beívelt, Laczkó két védő között lekezelte a labdát és 8 méterről a kapu közepébe bombázott, 1-0.

  A szünetben cserét határozott el Piller edző és ez — mint a későbbiekből kitűnt — sikeres húzásnak bizonyult. Rögtön kitámadott a Békéscsaba és az újrakezdés után a 15. másodpercben majdnem egyenlített. Dávid emelte kapura a labdát, mely már túljutott a vetődő dorogi kapuson, amikor Kiss a gólvonal elől kivágta a labdát. (Meleg helyzet volt!)
  Állandóan a dorogi térfélen folyt a játék ebben az időszakban. A bányászok védelme azonban útját állta a sorozatos csabai támadásoknak.
  Egy hazai ellentámadás során Peszeki nagyerejű lövését Tóth M. kiütötte, majd a berobbanó Laczkó elől másodszorra nagy bravúrral vetődve megkaparintotta.
  A 69. percben Lengyel nagy helyzetben magasan a kapu fölé lőtte a labdát.
  A 76. percben dőlt el a mérkőzés sorsa. Laczkót felvágták a védők, 20 méterre a kaputól. A dorogiak félelmetes szabadrúgáslövője, Tóth Gy. állt a labda mögé és lövése, mintha zsinóron húzták volna, kötött ki a bal felső sarokban, 2-0.
  Ez a gól szemlátomást visszavetette a csabaiakat.
  A hátralevő időben a dorogiaké volt a játéktér. Még Tóth M.-nak volt jó néhány védenivalója, majd a 85. percben Németh L. sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  A 88. percben Bartalos elhúzott a baloldalon, belőtte a labdát, az a vetődő Tóth M. kezéből kicsúszott, és az előrevetődő Laczkó az ötösről a kapuba fejelt, 3-0.

  Nagyszerű, izgalmas, színvonalas mérkőzésen a dorogiak az első félidőben a csabaiak „jóvoltából” mezőnyfölényben játszottak, góljuk a legjobbkor jött.
  Szünet után az igen jó Tóth T.-Bánáti csere egészen más arculatot adott a vendégcsapat játékának. A levegőben lógott az egyenlítés, amikor a szabadrúgásgól eldöntötte a mérkőzés kimenetelét.
  Mindkét csapat dicséretet érdemei sportszerű játékáért, küzdeni tudásáért.
  (Göb Sándor)

  Békés Megyei Népújság, 1972. október 3.