magyarfutball.hu

Dunaújvárosi Építők SE - Balassagyarmati SE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2017.10.14, 09:58
    képA gólszerző Béres Lajos a D. Építők saját nevelésű játékosa volt, már az ifiből gólkirályként került a felnőttekhez. Nem volt egy Isten áldotta talentum, de jól helyezkedett és nagyszerű ütemben tudott a kapu elé érkezni, végül az ő fejéről, lábáról, válláról, térdéről pattant a kapuba a labda. Sokszor játszott gyengén, ilyenkor a nézők a teke- illetve a természetjáró szakosztályhoz kívánták irányítani. De sok győztes gólt szerzett, ezzel minden meg volt bocsájtva! Kép: Dunaújvárosi Hírlap archívuma
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.13, 20:53
    Igazságtalan vereség
    Dunaújvárosi Építők—Balassagyarmati SE 1 — 0 (0—0)
    Dunaújváros, 1000 néző, v.: Nyári
    Dunaújváros: Török — Garbacz, Furják, Medve, Peterdy, — Bozsik (Tatár a 83. percben), Miklós II., Simon — Hyrch (Lapu a 70. percben); Mártha, Béres. Edző: Nagy Ervin
    Balassagyarmat: Baár — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó, — Fábri (Trubin a 44. percben) Erdélyi, Hugyecz, — Lucska, Kovács I., Kovács J. (Babcsán a 64. percben.) Edző: Dávid Róbert.
    A forró dunaújvárosi katlanban hazai támadásokkal indult a mérkőzés. Az első, tíz perben két nagy helyzetet is kihagytak a hazaiak. Előbb Béres, majd Miklós II. ügyetlenkedte el a lehetőséget. Ezután lábrakapott a balassagyarmati csapat. Fábri kapáslövésébe Furják lépett bele, majd távoli lövésekkel veszélyeztettek a vendégek. A Bgy. SE 4—4—2-es formációban játszott, a középpályán próbált mezőnyfölényt kiharcolni, innen indítva a szórványos támadásokat. Az első félidő végén az ügyesen mozgó Fábrit Simon szándékosan hátulról megrúgta, s a középpályás sérülése miatt nem is tudott tovább játszani. Az esetet a kecskeméti játékvezető (a KSC nagy versenyben van a balassagyarmatiakkal a csoport középmezőnyében) egyszeri szabadrúgással büntette.
    Szünet után valamelyest csökkent a meleg, s a Bgy. SE is jobban játszott, de támadásaikban nem volt elég átütőerő. Egy alkalommal Lucska a kapu mellé fejelt, majd Kovács távoli lövését föléütötte a hazai kapus. Trubin a 16-osom belül nehéz szögből a kapu mellé talált. A mérkőzés sorsdöntő momentuma volt a 63. perc eseménye: Tatár a felezővonalnál hátulról felrúgta Erdélyit, a vendégek középpályása a földről felpattanva fenyegetően közeledett, a dunaújvárosi játékos felé, aki Erdélyi szakállába markolt. A balassagyarmati játékos eltolta őt magától, mire a játékvezető meglepetésre kiállította a sértettet Még fel sem ocsúdtak a gyarmatiak a csodálkozásból, amikor egy átívelt labda kapujuk elé érkezett. Baár először megfogta; majd kiejtette a labdát, Béres ott termett és a hálóba vágta. 1—0. Ezek után is a vendégcsapat támadott többet, de meddő mezőnyfölénye csak szögletrúgásokban és kihagyott gólhelyzetekben jelentkezett.
    Különösen a második félidőbeli játéka alapján nem érdemelt vereséget a balassagyarmati csapat. Leginkább döntetlen lett volna igazságos, ettől azonban a játékvezetés elütötte.
    Jó: Robb, Lajkó, Fábri,' Erdélyi, ill. Bozsik. Furják, Medve, Béres.

    Forrás: Nógrád, 1979-06-05