magyarfutball.hu

Kaposvári Rákóczi SC - Oroszlányi Bányász SK 1 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 16:34 (szerk.: 2017.12.03, 19:48)
    Rákóczi—Oroszlány 1:0 (0:0)
    Kaposvár, 3000 néző. V.: Tompa (Geiger, Jámbor)
    Rákóczi: Málics — Deákvári, Zentai, Petrók, Mészáros — Hosszú, Bódis, Gulyás — Czabula, Marcsok (Duschák a 65. percben), Fábián.
    Oroszlány: Acsádi — Rácz, Vízkeleti, Kláris, Péntek — Horváth, Kovács, Hermann — Sallói (Rinbacher a 79. percben), Kavalák, Szlobodics.
    A mérkőzés elején egy-két nem túl veszélyes helyzet
    alakult ki mindkét kapunál. Az első — említésre méltó esemény — derűt keltett mind a nézőtéren, mind a pályán: a 11. percben Deákvári olyan keményen szerelte Hermannt, hogy a labda kidurrant, s cserélni kellett. A 15. percben egy legurított szabadrúgásból Hermann a labdát nagy erővel alig a jobb sarok mellé lőtte. A 18. percben gördült az első formás Rákóczi-akció az ellenfél kapuja felé: Gulyás átadásából Bódis 16 méterről lőhetett, de a labda a kapus könnyű zsákmánya lett. Két perccel később Marcsok az ötösről — kapásból — fölé lőtt. A 30. percben az előretörő Mészáros — megunva a támadók pepecselését
    negyven méterről rászánta magát a lövésre, s az erős labda alig a jobb felső sarok mellett zúgott el. A 33. percben Fábián éles lövését a bal sarokból ütötte ki — szépen — Acsádi. A 40. percben Czabula a 16-oson belülre tört, s már lövőhelyzetben volt, amikor Péntek kétségbeesetten föllökte. Meglepetésére Tompa nem látott szabálytalanságot (?). A szünet után néhány perccel Marcsok ügyetlenkedett el egy jó helyzetet. majd a 61. percben az oroszlányi Horváth ijedt meg egy kínálkozó lehetőségtől, és elhamarkodottan fölé lőtt.
    A 66. percben a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul a kaposváriak résziéről: Fábián beadását hosszú a kaputól 4 méterre (!) még le is kezelhette, de aztán a vetődő kapust találta el. A 73. percben dőlt el a mérkőzés. Bódis váratlan lövése a felső kapufán csattant, Acsádi még a földön feküdt, amikor a labda Duschák elé pattant, s ő a kapu közepébe fejelte. 1:0. Néhány perccel később Duschák akár újabb gólt is szerezhetett volna; az 5-ös vonalról becsúszva továbbította mellé Fábián beadását. A 87. percnek is Duschák volt — ezúttal a negatív — főszereplője. Hátulról elkaszálta Vízkeletit, s ezért a játékvezető kiállította. (Duschák; Vízkeleti, amikor elfutott mellettem, könyökével torkon ütött Egy pillanatra elvesztettem a fejemet, és ezért kaszáltam el.«)
    Különösen az első félidőben láthatott a nézőközönség alacsony színvonalú, gyenge mérkőzést. Az oroszlányiak meglepően bátor és érett taktikával vétették észre magukat. Mélyen behúzódtak kapujuk elé, és a zárt védekezésből bátran mentek át gyors ellentámadásokba. A Rákóczi az első játékrészben ennek nem találta meg az ellenszerét. Sok adogatásra épülő támadásszövésével lényegében saját helyzetét nehezítette meg. A szünet után az oroszlányiak nem merték (vagy nem tudták) tovább játszani azt, amit az első félidőben láttunk tőlük; szinte az egész csapatuk a kapujuk elé húzódott, s így egyre nyomasztóbbá vált a kaposvári fölény. Végül a Rákóczinak sikerült a győztes gólt megszereznie, de a mérkőzés a vártnál nagyobb küzdelemre késztette. Jók: Mészáros, Bódis, Czabula, illetve Acsádi, Kláris, Kavalák.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1979-05-15