magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - FC Midtjylland 2 : 4 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.75 (4 szavazat)

játékvezető: 2 (4 szavazat)

hangulat: 3 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 0 (1)
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
referee : Schärer Sandro (Svájc)
attendance:
  1. nso.hu: 8.000
  2. Nemzeti Sport: 8.034

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.14, 10:51
    Jess Thorup: Nagyon nehéz meccs volt, annak ellenére, hogy sokan esélyesnek tartottak minket. Az első negyvenöt percben nagyon komoly gondokat okozott nekünk a Fradi, ezt mindenki láthatta, a kiállítás és a tizenegyes megváltoztatta a meccset, a második félidőben tíz ember ellen jól megoldottuk a helyzetet. Nem láttam a helyzetet a tv-n, nem vagyok bíró – de ez a döntés meghatározta a meccset. A szünetben tudtuk, hogy megvan az esély, hogy eldöntsük a párharcot, és sikerült nagyon jó eredményt kialakítani.

    Thomas Doll: Nehéz beszélni ezután a meccs után. Természetesen csalódottak és szomorúak vagyunk, mi is, és a játékosok is. 44 perc a labdarúgásban semmit nem ér. Jól kezdtünk, gratulálok a fiúknak, hogy megvalósítottuk akkor a tervünket. Tempó, lendület, tűz volt a meccsben, magunkra találtunk. Tavaly egy öngól és a büntetőpárbaj miatt estünk ki, most lehet, hogy egy piros lap lesz a végzetünk. A Koch-esetet vissza kell néznem, véletlenül senki nem kap pirosat, így elsőre talán inkább el kellett volna engednie a helyzetet és Julian hibás döntést hozott.

    A szünetben nem lógattuk az orrunkat, feltűrtük az ingujjunkat, 4-4-1-es felállást, zárt játékot kértem, és azt, hogy próbáljunk kontrákat indítani. Természetesen a labdabirtoklás ilyenkor borul, a másodikban nem lehettünk olyan bátrak, mint korábban. Aztán jött két pontrúgás, a negyediknél meg nem voltunk elég fegyelmezettek. A második félidőben mindent elkövettünk, ha hibákkal is, mint a büntetőnél, de megvolt a lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a harmadik gólunkat. Most egy éjszaka kell megemészteni a meccset, nehéz lesz kiutazni Herningbe.

    Rég dolgozom a fociban, nem tudom már megítélni mi az igazságos és az igazságtalan. Rengeteget fektettek be a fiúk, a klub, a csapat a meccsbe, nagy eredményt érhettünk volna el, nem sikerült. Ha összejött volna a harmadik gól, sokkal több esélyünk lehetett volna, így három góllal kellene győznünk. A közönség nagyszerű volt, az, hogy megtapsoltak minket a végén, nagyon jó érzés volt. A szurkolók is látták, mi történt, köszönettel tartozunk nekik.

    http://ulloi129.hu/2017/07/13/doll-az-hogy-megtapsoltak-minket-a-vegen-nagyon-jo-erzes-volt/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.14, 10:50
    Én gratulálok a csapatnak!
    Láttam az akaratot, a küzdenitudást. Ez most ennyire volt elég, vasárnap is ilyen hozzáállást szeretnék látni.

    Ez egy olyan meccs volt, ami után nagyon tudom sajnálni a csapatot. Jól felkészültünk, energikusak voltunk és 2 szép gólt szereztünk. A kiállítás jogtalan volt, persze Koch is hibázott. A 4. bekapott gól és Gera 2 gólhoz vezető rosszabb becsúszása miatt vagyok mérges a srácokra. De még a végén is küzdöttünk és gólt is szerezhettünk volna Bőle lövéséből vagy Batik fejeséből. Batik fejjátéka a jövőre nézve bíztató, például amikor a 2 méteres csatárt megverte a fejpárban, az egy tanítani való fejes volt, de az idióta bíró sárgát adott rá. A 4. gól valószínűleg megpecsételte a sorsunkat, ezért nagy kár érte. Ez a meccs még évek múlva isbosszantani fog...

    Nagyon rég láttam, hogy ennyire akart volna a csapat ez dicséretes. Küzdöttek hajtottak becsülettel, eredményesen. 11 ember ellen az ellenfélnek köze nem volt a meccshez simán lehetett volna több közte. Aztán jött a dupla büntetés büntető + piros lap. Köszönjük meg a bírónak, el is döntötte a meccset.

    pár gondolat most, hogy hazaértem .
    1. Helyzeteink felét gólra kellene váltani és akkor nem fájna a fejünk !
    2. A svájci köcsög egyértelműen belemyúlt a meccsbe! Az nonszesz, hogy befúj egy büntit ellenünk, majd még kiállítja a védőnket! Egyszerre kétszer súlytani egy csapatot na az vérlázító !
    3. Priskin szar - helyette Lovre öccse
    4. Batikkal kellett volna kezdeni aki levette a niggert a pályáról
    5. Bőle Lukit kezdetni kell
    6. Ez a Dán csapat egy kalap szar vagyis idegenben meg lehet és meg is kell verni
    7. Hosszú ideig nem veszek sem svájci bicskát, se svájci sapkát, se svájci csokoládét.....semmit !
    8. Kibaszott pipa vagyok mert ez nem volt benne a meccsben és idegállapotban vagyok ...nem tudom, hogy alszok el pedig 4:15-kor kelés és irány Encs :S
    9. Mindettől függetlenül vasárnap kint a helyem !

    Jó éjt !

    Egyébként az a szabad azért nem volt egy bombaerős lövés, inkább egy ívelés, 25-ről, Dibusz mégse ért még a közelébe se.

    Nem sokat látott belőle, mint a Varga góljánál amásik kapus.
    Voltál kapus? Állj be abba a ketrecbe, és próbálj meg repkedni.

    Egyértelmű ilyenkor, hogy melyik oldalra rúgja, faszért nem lehet oda érni, nem is kapufa mellé ment..

    barmennyire is nehez leirni es birozunk is de a szokasos tortent.
    4 eve meg mindig nincs egy 90 perces nemzetkozi szintu csapatunk.
    tudunk 30-45 percent focizni es annyi

    Dollar ennyit tudunk, tudom hogy nem o rajta ment el a meccs
    de ameddig ez a szakmai stab lesz nem fogunk europaban elorelepni

    egy büdös francot
    ne haragudj, de legszívesebben behúznék egyet
    igenis jó volt a csapat, de a hüjje bálások miatt lett a bukta
    és azokat nem Doll hozta
    ingyen ilyenek jönnek
    más dolog, hogy túl sok a sérültünk
    Otigbával, Priskin nélkül simán nyerjük a meccset, de még Batikkal is.
    És nem rossz a csapat, remélem, nekik megyünk a visszavágón
    Nm egy nagy vaszisztdasz ez a mütyür,- bírói segédlettel nyert, mert az a piros max sárga volt
    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ennek a bírónak ment közben elgurult a gyógyszere.
    akár csak nekem,- tipikus kussai volt

    Jo volt nezni a sracokat az elso felidoben, de emberhatranyra azert 4 golt kapni otthon, az nem csak a biro hibaja. Doll osszeszedte a csapatot vegre volt dinamika es koncepcio a jatekban.

    Ezert is annyira fajo, h nem igazoltunk idore hatvedeket es egy gyors csatart, mert ez a meccs meglehetett volna...

    Sajnos Geranak inkabb a padrol kene mar csak beszallnia, Priskinnek meg mutatnia kene vegre valamit. Dibusznsk meg nehanapjan egy bravurt bemutatni.

    Varga kiemelkedik meccsek ota. Gorriaran nagyon jo lesz es lassan jon vissza Batik is.

    Borzasztó, hogy mennyire nem volt szerencsénk. Ha 2-3-nál Bőle kapufája bemegy... 3-3 után még bőven lenne esélyünk a visszavágón. Nem mi lennénk a favoritok, de tovább lehetne jutni. Így már reménytelennek tűnik... Az a bosszantó, hogy apróságokon múlt, a nevetséges kiállítással kezdődött, onnantól már minden csak következmény. Ez egy simán verhető ellenfél volt, jól is játszottunk, erre jön egy ilyen balf@sz bíró, és vége mindennek...

    Rui szerintem nem volt rossz.
    Nekem Amadou játéka nem jön be...
    Viszont a második tizi teljesen felesleges volt, a negyedik meg megalázó...
    De baszdmeg ilyet is, hogy Bőle kapufája után még lemegy spárgába a védő Batik ismétlésénél...

    Nem volt rossz? Semmit nem csinált. Értékelhetetlen. Lassú, akarat nulla, húsz perc után támaszkodott a derekára úgy elfáradt.

    Ez a néger "csodacsatár" nem nagy durranás, kb. olyan mint a dózsáé volt 2 éve, már nem jut eszembe a neve. Nem ő vert meg minket, hanem a svájci nyálgép.

    Nem tudok haragudni a srácokra. Minden rendben volt ma egy két apróságtól eltekintve. A bíró meg megsegítette a gazdagabb brigádot elég látványosan.

    A kedvenc statisztikám. A tegnapi meccsen is bejött. :(

    3 YELLOW CARDS 4
    1 RED CARDS 0
    12 FOULS COMMITTED 25
    Érdekes...

    Az első félidő tényleg nagyon meggyőző volt ! A dánok szemén látszott a tanácstalanság. Ezt kellene kinn is megismételni, aztán lesz ami lesz...smiley

    gondoltam amolyan elemző jelleggel megnézem a meccset, hát most csak az első félidőre volt időm kb másfél óra alatt, ezalatt teleírtam két oldalt...
    Amit én észrevettem az első félidőből:

    Utólag nézve, hogy keretbe foglaljuk az egészet, a zsiráf (Onuachu) a meccs elején labdáért való harc közben visszakönyökölt Nandonak, akinek vérzett is a szája, a Kochnak kiosztott pirosból és az azt megelőző abszolút "gyenge" szabálytalanságból kiindulva járt volna érte egy sárga, de persze miért is vette volna bárki azt észre.

    Lovre védekezésben elég sokszor gyenge (és 1-2 alkalommal volt hogy rossz passz miatt odalett egy helyzet kialakításánk lehetősége, de támadásban azért sokkal jobb volt így is), többször is (4-5 alkalommal, ami egy pályarészre értve rohadt sok) elmentek a dánok a bal oldalukon, persze ha ő nincs ott, ki kellene valakinek váltani, az sem mindig jött össze Kochnak. Persze őt inkább a zsiráfra állították rá, teljes joggal, Leo meg inkább bal felé húzódva érzi jobban magát, szóval patthelyzet. Szerencsésen megúsztunk minden esetet ami onnan indult, bár néha nem kellett sok. Erre a második meccsen oda kellene figyelni.

    Ez sajnos általános probléma nálunk, hogy ha helyzet környékére jut az ellenfél, csak nyomozzuk a labdát, ahogy tettük azt a 18. percben, abból is könnyen gólt kaphattunk volna, kicicáztak minket és helyzetet alakítottak ki.

    Időnként előfordul az is, hogy egész jó helyzetben megyünk a kapu felé és egy simán kivitelezhető passzt rontunk el vagy egy játékos rosszul méri fel az aktuális szituációt, pl. nem néz körül, hogy van-e valaki, aki jobb pozícióban helyezkedik (Priskin elfejelte Rui Pedro elől a labdát, vagy Varga szöglet után egy hozzánk visszakerülő labdánál lesen volt még miután kérte a felívelést, de ha hagyja Amadounak, ő lehet befutotta volna mélységből).

    Ami összességében a csapatot illeti, rég láttam már hogy ilyen jól játszottunk, a letámadás és a széleket gyors játékosokkal átfutó játékkal nagyon betaláltunk, ezt mindenképp kellene a második meccsen is erőltetni. Amire figyelni kellene, az az, hogy sokat belehibázunk a legegyszerűbb szituba is, gondolok itt főleg egyszerű passzokba és az emberek elosztásába kontratámadás esetén.
    Az jól látható volt, hogy a dánok kapusa elég könnyen verhető. Nem helyezkedik kimondottan jól és a szükségesnél lassabbak a reflexei, későn indul el egy-egy helyzetben. A Diósgyőr elleni darálás jutott az eszembe, amikor minden bement, szerintem a távoli lövéseket mindenképp erőltetni kellene, pláne ha gyorsan tudnánk rúgni egyet, akkor még be is állnának a dánok, védve az előnyüket, max kontráznának.

    Egyénileg:
    Lovréről korábban már írtam, Vargával a szélen támadásban viszont iszonyú veszélyes, erre építhetünk. De a kiváltására valamit ki kell találni, ha ő felmegy és kontrát kapunk. Még annyit tennék hozzá, hogy mélységből is jó labdákat oszt nagy távolságra is.
    Koch - a fejpárbajokban nem volt sok esélye, de igazság szerint ezért nem hibáztatom, egy ekkora lóbaszó ellen nincs sok védő aki túl tudná ugorni. Viszont amikor a földön tudta megtámadni a labdát ellene, akkor a legtöbb esetben mind a zsiráf, mind Hassan ellen hatásos volt. A piros lap nevetséges volt, tény hogy volt kontakt, de igazából ha nem lett volna, lehet hogy gól amúgyis. Így utólag holt mindegy a szitu, a bíróé a fő érdem, hogy ebből a helyzetből ekkora hátrányt szenvedtünk.
    Leo - neki voltak jó és rossz megmozdulásai egyaránt, de inkább pozitív. Jól lépett közbe, megelőző szerelései is jók voltak, a térfelet átívelő labdái szintúgy nagyon jók, bár ezt megszokhattuk. Ami negatívum, hogy Dibusz óriási kidobásával ugyan megindult és ezáltal tempófölényben is voltunk, de túl sokáig volt nála a labda és odalett a helyzet. A másik Varga egy távoli szabadrúgása után Leo lecsapott a rövid oldalon a labdára és szerintem elsőre nem tudta hogy rásüsse vagy beadja és mire eljutott a döntésig, már nem volt hely beadni, így lett szöglet. Aztán volt még az, amikor Onuachu elől fedezte volna a labdát és belépett elé, de érzésem szerint nem volt elég határozott, igaz így is szabálytalankodtak ellene, így ezt nem rovom fel különösképpen.
    Botka - Volt ugyan kevés elvesztett párharca, de alapvetően támadásban, védekezésben is jó volt, a gólja önmagáért beszél, remek egyéni helyzetkialakítás és befejezés.
    Gera - neki nem ez volt az utóbbi idők legjobb meccse. Rossz passzok, elvesztett labdák, amiből az ellenfél megindulhatott. Igaz, a Roli lapos szögleténél a bemozgása remek volt, kár hogy a lövés nem sikerült jobban.
    Nando - remélem még van benne valami, mert pár jó felívelésen kívül neki is sok volt az eladott labdája és elvesztett párharca, az egyik labdavesztéséből még indulhatott is volna egy dán kontra, de Koch mentett. Benne volt egy szépen alakuló támadásban is, de mielőtt valami komolyat kihozott volna belőle, szabálytalankodtak ellene. Ez után lőtte Roli a gólt.
    Rui Pedro - az látszik rajta, hogy jól kezeli a labdát és van játékintelligenciája. Nem játszik nagyon látványosan, de okosan passzol. Ki tudja, ha Priskin nem fejeli el előle, talán még lett volna egy gólja is, de nagy helyzete mindenképp. Volt az a magasan ívelő fejese is, amit a dán kapus tolt a léc környékéről szögletre, az is ígéretes volt, bár nem tudatos gólhelyzet.
    Varga - mondani sem kell, tart a jó formája, a szabadoknál életveszély akár beível akár kapura küldi, a rövid szögletet is jól játszotta meg amiből Gera majdnem gólt lőtt. Emellett a harcossága, az hogy minden labda után robogott és kereste hogy játékban lehessen az első félidő egyértelmű legjobbjává emelte. Voltak apró hibái passzolásban, de semmi érdemleges.
    Moutari - nagyon hasznos volt a bal szélen, ha kellett, egyszerűbb megoldásokat is válaszott, de a fő erőssége, a gyorsasága nagyon sokat érhet még a visszavágón is. Emellett nem ismer elveszett labdát. Volt egy remek lövése egy Lovre felívelés után, nem kellett sok a gólhoz.
    Priskinről nem tudok semmi jót írni. Egy helyzet miatta lett oda (Rui Pedro), egyszer pedig rosszul tolta meg a labdát, egyértelmű 100%-os ziccer ment el rajta. Nem értem, mi van vele, de össze kell kapnia magát a visszavágóra, mert most totál súlytalan volt.

    Az első félidő alapján amit tehát mindenképp átvihetnénk illetve figyelembe vehetnénk a visszavágóra:
    - Onuachut és az őt szélről beadással megtalálni igyekvő társait semlegesíteni kell. Ha földön van a labda, nem nehéz rajta fogást találni, de az is biztos hogy a 16-oson belül esni fog a legkisebb kontaktra is.
    - A kapus verhető távolról, beadásokra ritkán jön ki a nagy tumultusba, lassú reflexek.
    - Amadou és Varga gyorsasága kell a visszavágón, főleg utóbbi formája, biztos nem marad ki a kezdőből.
    - A letámadásunk jól működött, ezt szerettük a bajnokcsapatunkban is, ahogy azzal leálltunk, sebezhetőbbek lettünk, többet tudták ránkvezetni a labdát, ezáltal többet is hibáztunk védekezésben.
    - A küzdeni akarás, a fegyelmezett játék nagyon jó volt, ezt kéne folytatni.

    Szigorúan csak az első félidőből indulok ki, a védekezésben akkor javulnánk ha nem lenne sok dolguk, erre jó a letámadás, mert nincs idejük sokat gondolkodni hogy ki hol van, kinek lehet ívelni, passzolni. Persze erőnlétből sokat kivesz, de addig tarthatjuk a labdát -és szoktuk is- amíg mindenki kifújja magát.

    Az eredménytől függetlenül érdekel a második félidő, de arra szerintem majd csak holnap kerítek sort. Azt látatlanban mondom, hogy soha többé nem mehetünk rá arra, hogy hátha kihúzzuk kapott gól nélkül. Kevesebbet támadunk, ez magától értetődő, de ez nem jelenti azt, hogy magunkra kell húzni az ellenfelet.

    Tegnap amikor mentünk haza ( értünk ki az M7-re ) egyszerre voltam nagyon ideges a bíróra, DE egy olyan érzésem is volt emellett, hogy előbb vagy útóbb, DE sikerülni fog, hogy nemzetközi szinten is érjünk el sikereket. És ezt a tegnapi játékunk , a közönség tapsa a vesztes meccs után és valami amit nem tudok jól megfogalmazni,DE ami tegnap visszajött alapján éreztem.

    Köszönöm a csapatnak!!

    Hajrá Fradi!

    Tegnap a lelátón mögöttem egy srác a vége felé: "Korcsmárnak is adj lapot, ő is magyar..."!

    Azt hozzá kell tenni, hogy 4-ből 3 kapott gól az durva védekezési hiba miatt volt.

    De ezt tudtuk, hogy szar a védelmünk. De az övéjük is. Ha nincs a kiállítás, akkor sztem sok gólos meccsen nyerünk (mi is kaptunk volna többet)

    Az a baj, hogy minden évben van mire fogni. Én már gyűlölöm ezeket a kifogásokat. Itthon, hazai pályán 10 ezer ember előtt nem lehet a második félidőben egy gólt kapni, kemények küzdeni emberhátrányban és 2-2-vel kiutazni? Vannak csapatok, akik emberhátrányban még gólt lőnek. Lást első fordulóban Trakai-st johnstone, egy kis északi csapat kiveri a nagyobb múltú skót csapatott otthon úgy, hogy emberhtárnyban vernek még egyet és bebiztosították a továbbjutásukat. A skótok meg nem hármat lőttek, meg négyet, hanem nullát.

    Nekem azért a Korcsmár nyilatkozata tetszett. Abban pontosan elmondta, hogy a tizi és a kiállitás miatt tudtak minket megverni. Addig nem találták az ellenszert.

    Amúgy Botka sárgája is érdekes volt... Sima ütközés, elesés, ami mezőnyben kismillió volt... Botka sem reklamált... Erre ennek a fasznak ki kellett sárgáznia

    Tényleg nem akarok itt összeesküvés elméleteket gyártani, de tegnap Mi nem nyerhettünk... Remélem a klub fellép az Uefánál a játékvezető ellen... Bár ahogy a tavalyi esetünk is mutatja.. Mindent felül tudnak írni, ha minket lehet vele szopatni.

    Mondjuk Botka esete érdekes. Amikor a tizenhatoson belül lökdöste a dán játékost neki kellett volna lapot kapnia, erre a dán kapott aki nem csinált semmit.

    Nem! Ezt rosszul tudod.
    A kapus elé addig nem állhatnak be amíg sorfalat állít. Sportszerűtlen viselkedés volt a részéről.

    A 2. tizijüknél, amikor a csatár betört két védő között, akkor szabálytalankodtak ellene. Gera is szabálytalan volt, de nem kellett volna visszafújnia a 16-oson kívülre? Mezőnyben az első szabálytalanság helyére szokták visszavinni előnyszabály esetén.

    pont hogy így származott belőle előnye, meg nem is szabálytalankodtak ellene, totál béna volt mind a két játékos, akin átjutott.

    Hangom még nincs, de most hogy összevetettem az összefoglalót a kint látottakkal, kezdenek helyre rázódni a gondolataim. 40 percig fantasztikus volt, ami történt: jó játék, jó hangulat. Lefociztuk a dánokat, egy-két kósza beadáson kívül semmit nem csináltak. Ha Priskin jobb formában van hárommal is mehettünk volna. Aztán jött ez a hegylakó és adott egy olyan pirosat, ami a világon nincs. Még a tizi is véleménye szerintem. A csatár már akkor dobta magát, amikor átvette a labdát. Talán hagynia kellett volna Kochnak, aki addig jól játszott. A második félidőben viszont sajnos felőröltek minket, még úgy is, hogy nem hajtották agyon magukat. Akkor már több volt a hiba a játékunkban, igaz, nehéz úgy játszani, hogy az ellenfélnél mindig van szabad ember. Talán egy gyorsabb, kontrára alkalmasabb csatár hamarabbi behozásával bele kellett volna nyúlni a meccsbe.
    Remélem, hogy a Felcsút elleni meccsre az marad meg a fiúk fejében, ahogy az első félidőben játszottak, és hogy a szurkolók végig mellettük voltak. (Az utóbbi idők egyik legjobb szurkolása volt egyébként.)

    Több hiba is volt! Pl az egyik legnagyobb hogy Bölle nem volt kezdő! A másik végzetes, hogy nem jó reagáltunk az emberhátrányra. nagyon feladtuk a középpályát! Úgy kellett volna játszani ahogy 2:2 után! Ez nem tudom kinek a sara! A legnagyobb hiba, hogy még mindig nincs középső védelmünk apró emberek szaladgálnak robosztus védők körűl! Ez csapatépítési?

    Ott ültünk vonalban.
    Koch hozzáért! Ez tény.
    De ahhoz a lábához ami a levegőbe volt, és azzal még kitámasztott szépen a gólem, tehát nem akadt össze a lába, és a másikat a levegőben tartva elvetődött, hisz érezte az érintkezést.
    De bakker a másik lábával játszotta el!

    http://ulloi129.hu/2017/07/13/doll-az-hogy-megtapsoltak-minket-a-vegen-nagyon-jo-erzes-volt/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu