magyarfutball.hu

Pécsi VSK - Dorogi AC 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1978/1979, 8. forduló
attendance:
  1. Népsport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 10:39
    Megérdemelten nyert a Pécsi VSK
    PVSK-Dorog 3-1 (3-0)
    PVSK-pálya, 3000 néző. V.: Futák.
    PVSK: Sulyok — Hüber (Csaba, a 69. percben), Tallósi, Szabó, Németh — Tóth, Grünwald, Kaszás, Kresz — Réti, Szász. Edző: Rónai István
    Dorog: Schnitzer — Engelbrecht, Csapó, Kapitány, Kovács (Fürstenczeller, a 46. percben) — Varga, Honti, Izsó (Guzsik, a 78. percben) — Balogh, Peszeki, Kiss. Edző: Galbacs Pál.
    A PVSK azonnal magához ragadta a játék irányítását. A
    4. percben vezetéshez jutott a pécsi csapat. Tóth az alapvonalnál középre iveit, Réfi a labdát a hálóba emelte (1:0). A vasutasok beszorították ellenfelüket, a dorogiak nem tudtak kibontakozni. A vendégek a 19. percben vezették az első támadást. Peszeki lövését Sulyok kiejtette, a labda szögletre perdült. A pécsiek lendülete nem tört meg. A 28. percben Kresz labdáját Szász lőtte, Schnitzer kiütötte a labdát, melyet Réfi 3 méterről a hálóba küldött (2:0). A 35. percben Hüber felfutott, középre adott, s a jó ütemben érkező Réfi remek fejessel a labdát a kapu bal oldalába helyezte (3:0).
    Szünet után is fölényben volt a PVSK. A vasutasok nyugodtan, magabiztosan játszottak. Az 54. percben Szabó már csak Schnitzerrel állt szemben, de öt méterről a kapusba lőtt. Gólhelyzet volt! A vasutasok támadást támadás után vezettek, a dorogi védők gyakran kapkodtak, a pécsiek nemegyszer megzavarták őket. A 61. percben Grünwald 22 méterről a kapufát találta el, Schnitzer már verve volt. A pécsiek megelégedtek a háromgólos vezetésükkel, a dorogiak is szóhoz jutottak. A 65. percben szépítettek a vendégek. Balogh a jobbszélső helyéről beadott, Peszeki 8 méterről a bal felső sarokba fejelt (3:1). A gól után a pécsiek ismét rákapcsoltak, de az eredmény már nem változott.
    A PVSK labdarúgói a Kaposvári Rákóczitól elszenvedett vereség után a Dorog ellen javítottak. A vasutasok jó játékkal szerezték meg a két pontot, a vendégek egy pillanatig sem tudták vitássá tenni a pécsiek győzelmét. A PVSK minden csapatrészében felülmúlta ellenfelét, a dorogiaknak csak felvillanásaik voltak, a PVSK megérdemelten nyert. A vasutas csapat és a mezőny legjobbja Réfi volt, aki mesterhármast ért el. Jól játszottak a PVSK középpályásai, Tóth, Grünwald, Kaszás. A dorogiak közül Balogh és Peszeki játéka emelkedett az átlag fölé.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1978-09-25