magyarfutball.hu

Építők SC - Kecskeméti SC 3 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 22:03
    Kilenc perc alatt két gólt kapott a KSC
    Építők SC— Kecskeméti SC 3—0 (2—0)
    Bp. Népliget, 500 néző. Vezette: Horváth.
    Építők SC: Szekeres — Konrád, Páncsics dr., Varga, Popovics — Gohér, Pataki dr., Pauli (Fekete a szünetben,), — Kikilai (Gelesics a 72. percben), Máté, Kiss. Edző: Thomann Antal.
    KSC: Leskó I. — Bedzsula, Elekes II., Egyed, Prikidánovics — Rózsa, Drahos (Tóth a 46. percben), Szabó — Oskolás, Puskás (Leskó II. a 46. percben), Vági. Edző: Verebes József.
    A 3. percben Máté kicselezte Bedzsulát. A beadására Leskó I. elkésve indult ki a kapujából és a berohanó Kiss az üres kapuba fejelte a labdát. 1—0.
    A gyors gól után is az Építők SC maradt támadásban. A 8. percben Máté középen indulva balra sodródott. Beadását Gohér közelről a Léc fölé vágta. A 9. percben Gohér ugratta ki Kisst, aki középen lefutotta a védőket és a tehetetlen kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 2—0.
    A kétgólos vezetés után lefékezett a budapesti csapat, s bár ezután is többet volt náluk a labda, inkább a biztonságra törekedtek, s sokat adogattak. A 27. percben Szabó legurította a szabadrúgást Prikidánovics elé, aki a kapu mellé lőtte. A 32. percben Puskás fejelt közelről a léc mellé.
    A 40. percben Pataki dr. célozta meg 18 méterről a KSC kapuját és Leskó I. mentett bravúros öklözéssel.
    A szünet után Leskó II. kicselezte Konrádot. de a beadását Szekeres kivetődve hárította. Két perc múlva Vági lövésébe Popovics nyúlt bele lábbal, s róla a labda szögletre pattant. Az 57. percben Popovics lövését hárította Leskó I. A 60. percben Pauli lövése gólba tartott, amikor a gólvonalon, Bedzsula kézzel mentett A 11-est Pataki dr. a jobb sarok felé küldte és Leskó I. bravúros vetődéssel kinyomta a labdát. A 65. percben Oskolás szabadrúgását Szekeres tenyerelte el a kecskeméti csatárok elől. A 67. percben Kiss a lesen álló Feketét indította. A partjelző is lemaradt, nem intett, s Kiss a kifutó Leskó 1. mellett a hálóba gurított. 3—0.
    A 70. percben Oskolás beadását Tóth kapásból lőtte a kapu mellé. A 72. percben Prikidánovics nagy lövését ütötte szögletre a kapus. A 78. percben a 16-oson belülről ítélt szabadrúgást a játékvezető a KSC javára. Szabó lövését a kapus hárította. Az utolsó percekben már csak a mezőnyben pattogott a labda, s nem volt említésre méltó esemény a pályán.
    A gyorsan megszerzett kétgólos vezetés után az Építők sem játszott már jól. Alacsony színvonalú, sok hibával tarkított játék folyt, s a kecskemétiek játékából hiányzott a lendület és a lelkesedés. Jók: Popovics, Pataki dr., Máté, Kiss. A KSC csapatában még a közepes teljesítményt sem érte el senki.

    Forrás: Petőfi Népe, 1978-10-17