magyarfutball.hu

Soproni SE - KOMÉP SC 1 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 38. forduló
attendance:
  1. Népsport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.09, 19:33
    SOPRONI SE -KOMÉP SC 1:0 (1:0)
    A sok helyzet ellenére
    Sopron, 2500 néző, vezette: Simo. KOMÉP: Szabó — Takács (Szalontai), Bánfi, Horváth III., Rácz — Hetmann (Pfluger), Józan, Péntek B., — Horváth J., Kökény, Péntek S. Edző: Horváth Ferenc.
    Alig kezdődött el a mérkőzés, máris a KOMÉP hálójába került a labda. A 2. percben ugyanis Bánfi a hazaiak jobbszélsőjét feltartotta. a játékvezető szabadrúgást ítélt, a jól belőtt labdát Huber magasan felugorva 5 méterről Szabó kapus mellett a bal alsó sarokba fejelte. 1:0. Ezt követőén a KOMÉP fokozatosan átvette az irányítást, s jobbnál jobb helyzeteket dolgozott ki. A 12. percben Péntek S. remek cselekkel játszotta magát tisztára a balszélső helyén, jó beadását Józan alig rúgta fölé. Rögtön ezután Horváth III — Hetzmann volt a labda útja, az utóbbi a kaputól 20 méterre lövésre szánta magát, a labda a felső léc alá tartóit, de a kapus nagy bravúrral szögletre hárított. A 20. percben viszont a hazaiak jobbszélsője Varga kiugrott, már az ötösön belül járt, mikor. Bánfi önfeláldozó belevetődéssel hárított. A 28. percben a KOMÉP balról elvégzett szögletét Horváth III. 8 méterről kapura fejelte, a kapus hárított. Három perc múlva’ Józan indítását Horváth J. kapta meg a jobb szélen, belövését Péntek S. 5 méterről kapádból kapura lőtte. A védők csak nagy üggyel-bajjal hárították. Majd a felfutó Rácz már a 16-oson belül járt, amikor a lába alatt elcsúszott a labda, odalett a lehetőség.
    A második félidőben is a vendég KOMÉP irányított. Az 53. percben Kökény 5 méterről senkitől sem zavarva a meglepődött kapus kezébe fejelte a labdát. Aztán Kökény 22 méteres szabadrúgása a sorfalról Péntek B. elé került, a védők önfeláldozó belevetődéssel hárították a tatabányai középpályás elől. A 6S. percben gördült egy említésre méltó soproni támadás. Varga kiugrott a KOMÉP-védők gyűrűjéből, egyedül tört kapura, de Szabó merész lábravetődéssel hárította a labdát. Az utolsó esemény a 82. percben volt. Péntek B. szögletét Péntek S. lábbal tovább perdítette, s a jó ütemben érkező Kökénv 7 méterről a . felső kapufára lőtt. A, labda a gólvonalra lepattant, a védők nehezen tisztáztak. A végig szakadó esőben lejátszott mérkőzésen _ a KOMÉP bátran szőtte támadásait. A második perc megingása azonban megpecsételte a két pont sorsát. Hiába támadta végig a 90 percet a vendégcsapat, a szerencsével hadilábon állt. A KOMÉP az egy pontot feltétlen megérdemelte volna, de ha győz, az sem lett volna meglepetés a látottak alapján. Szabó magabiztosan, jól védett. A hátvédsorból Horváth III. és Bánfi játékát lehet dicsérni. A középpályán Józan, a csatársorból Horváth J. játéka emelkedett az átlag fölé.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-06-17