magyarfutball.hu

Dorogi AC - Mohács Véméndi TE 2 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1979/1980, 34. forduló
attendance:
  1. Népsport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.12, 20:12
    Dorogi AC - Mohács Véméndi TE 2:1 (1:0)
    Dorog, 1000 néző, vezette: Palotai
    DAC: Szabó — Guzsik, Merényi, Engelbrecht, Kovács F. — Varga J., Hernádi Gy., Mészáros — Soron (Ormándi), Laczkó, Kiss L. (Izsó). Edző: Nagy István.
    A mérkőzés előtt eleredt az eső, és kitartott a találkozó befejezéséig. Lendületes hazai támadások vezették be a játékot, Kiss L. lapos, erős lövését védte elörevetödve a kapus. A 7. percben Laezkó nagyszerű lövése a felső kapufáról pattant vissza, majd Kiss L. közelről nagy helyzetből a kapu falé lőtt. A sorozatos hazai rohamok a 16. percben góllá értek. A vendégek védője szabálytalankodott a 16-os magasságában az oldalvonal mellett. Kovács F. ívelte középre a labdát, melyet Laezkó magasra felugorva élesen fejelt a jobb felső sarokba. 1:0..
    A, vendégek a középpályán igyekeztek tartani a labdát — nem sok sikerrel. A 23. percben a 16-oson belül veszélyes játék miatt a játékvezető [Szabadrúgást ítélt a Dorog javára. A - legurított labdát Merényi laposan úgy lőtte kapura, hogy az a jobb kapufa tövéről visszapattant és a középhátvéd a gólvonalról menteit szögletre. A 29. percben Soron és Perjési, a vendégek kapusa összeütközött. A mohácsi kapust mentő vitte el, a bal combja felszakadt. A félidő további részében is dorogi támadások jellemezték a játékot.
    Szünet után nem sokáig váratott magára a vendégek egyenlítő gólja. Lingl jól ismerte fel, hogy Engelbrecht helyén lyukas a védelem, ott ugratta ki Jónást, aki a kétségbeesetten kifutó Szabó felett a léc alá lőtt. 1:1. A dorogiak nem estek vissza, változatlan erővel támadtak és az 54. percben egy nagyon szép góllal ismét megszerezték a vezetést. A jobboldali 16-os közeléből szabadrúgást ítélt a játékvezető.' Ezúttal is Merényi lőtt, a lapos, éles labda a sorfal mellett a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba. 2:1.
    Néhány perc múlva Kiss L. növelhette volna a gólok számát, mert a kapusról kipattant labdát nagy( helyzetből az üres kapu tóié emelte. A 70. percben ismét Kiss L. volt a negatív hős, mert előbb Laezkó nagyszerű átadását tisztán álljva a kapus kezébe lőtte gyengén, majd eg>> perc múlva egy tömörülés során közvetlen közelről a kapus kezébe emelte a labdát. A vendégek nem tudtak kibontakozni, de igazat szólva, erre nem is nagyon törekedtek. A 79. percben a mohácsi
    csapatkapitány durvaságért sárga lapot kapott. A 82. percben a hátráló mohácsi védők között Varga J. nagy, lendülettel bátran tört kapura, az első buktatás után még tovább futott és már bent járt a 16-oson. amikor ismét buktatták. A tizenegyest Varga J. lőtte, de félmagas, rosszul helyezett labdáját a vetődő kapus, kiütötte. Bosszantó hiba.
    Létfontosságú volt ez a találkozó a dorogiaknak, és a játékosok átérezve ezt, mindvégig nagy lelkesedéssel játszottak. A szünet utáni gyors egyenlítés sem zökkentette ki őket lendületükből, ismét megszerezték a vezetést és ezt magabiztosan meg is tartották. A DAC győzelme feltétlenül megérdemelt, mert a két gólon kívül két kapufát rúgott, és kihagyott egy tizenegyest. A csapatból Merényi kitűnően játszott, gólt is rúgott, a két szélső hátvéd megfelelt, a középpályán Mészáros szorgalmas volt, a csatárok közül Laczkó gólveszélyessége érdemel ismét elismerést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1980-05-20