magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Bp. Építők SC 2 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.26, 19:11 (szerk.: 2017.09.27, 10:30)
    Kecskeméti SC—Építők SC 2-0 (2-0)
    Kecskemét, 3000 néző. Vezette: Eőry (Mézes, Szekeres).
    K SC : Erdei — Kutasi, Elekes I, Csordás, Elekes II. — Kocsis, Szabó, Hanyecz — Farkas. Sörös (Tapasztó a 75. percben), Puskás. Edző: Molnár Ferenc.
    Építők SC : Szekeres (Hegedűs a szünetben — Szabó Páncsics dr. Bolyki (Fekete II. a 27. percben), Popovics — Oláh. Varga, Palotai — Fekete I., Máté, Lévai. Edző: Thómann Antal.
    Nagy lendülettel kezdétt a kecskeméti csapat, s már a 3. percben megszerezte a vezetést. Farkas jobbról ívelt szögletet. Középen Szabó fejjel megcsúsztatta a labdát, s a jókor érkező Puskás az ötös vonalról a kapu jobb oldalába továbbította . 1—0.
    A folytatás sem volt sokkal .rosszabb. A KSC egymás után vezette a támadásokat, s a jobb oldalon Farkast alig tudták tartani. A 6. percben egy kipattanó labdából Csordás 18 méterről óriási lövést küldött kapura, s a labda a bal oldali lécről pattant vissza a mezőnybe.
    A 20, percben Kutasi előbb •lyukat rúgott, majd másodszorra mégis sikerült szerelnie a labdára csapó Fekete I-et. Az ellentámadásból a bal oldalon tisztán induló Puskás kapta a labdát, aki egyből a jobb szélen nagy lendülettel meginduló Farkas elé tette. Farkas lefutotta Bolykit, kicselezte a kapust is. Erős lövése az üres kapuba rohanó Szabóról visszapattant. s másodszorra nagy erő vel a léc alá bombázott. 2—0.
    A 25. percben a jobb oldalon Szabó ügyes cselekkel becsapta a védőjét. Pontosan tálalt a befutó Sörös elé, aki azonban 8 m-ről csúnyán mellé rúgta a' labdát. A játék állandóan az Építők SC térfelén folyt, s bosszantó volt, hogy Mézes partjelző tévedései miatt kétszer is elakadt a KSC gólt ígérő támadása. Közben Thómann edző lecsérélte Bolykit, ám kiderült, hogy a helyére húzódó Varga sem tudott megbirkózni a gyors Farkassal. Más kérdés, hogy sajnos, például teljesen egyedül tört kapura. A védők már i le is álltak, ám Farkas a bizonytalanul toporgó kapus mellett sem tudta a hálóba gurítani a labdát. A 45. percben Farkas szöglete után Hanyecz az ötös sajkáról tiszta helyzetből lőtt, de labdája a bal oldali léc mellett suhant el, s a berobbanó Sörös sem érte el.
    A szünetben kapust cserélt az Építők SC. s' a beálló Hegedűs egészen közelről, szinte állandóan a 16-oson kívül helyezkedett. A 48. percben Szabó — az Építők 2-es számú játékosa — egy akción belül előbb Kocsist, majd sípszó után Puskást rúgta fel, de még figyelmeztetést sem kapott. Az 52. percben Farkas beadását Sörös szépen fejelte kapura, s Hegedűs nagy bravúrral mentett.
    Az első ’ félidő nagy irama, s a nehéz talaj sokat kivett a KSC- játékosokból. Mintegy fél órán keresztül az Építők játszott, enyhe mezőnyfölényben, de helyzetei továbbra is csak a KSC-nek voltak. Az 56. percben Puskás lőtt jó helyzetből gyengén, majd két perc múlva Hegedűs kapus messzire kifutva tisztázott lábbal Farkas elől. A 67. percben Puskás a 11-es ponton kapta a labdát, de mire megfordult, már el is vették tőle. Egy perc múlva Máté ívelt kapura, s a lehulló labdát Erdei szögletre nyomta. Az ellentámadásból Farkas a bal oldalon húzott el. de a döntő pillanatban hosszan szöktette magát. A 74. percben egy szabadrúgás után Csordás fején megcsúszott a labda. Fekete I. 7 m-ről fejelt kapura, de a labda a felső lécről kipattant. Ez volt egyébként a vendégek egyetlen helyzete a 90 perc alatt.
    A 77. percben ismét Farkas iramodott meg. Középen Tapasztó tisztán várta a labdát, ám Farkas a kint álló kapus fölött kapura ívelt, s labdája az üres kapu tetejére esett. A 80. percben Farkas elől vagy 30 m-es kifutással mentett Hegedűs kapus. A 83. percben viszont egy belőtt labdánál Hegedűs késve indult ki, ám Farkas is a labda alá futottt. A 87. percben egy kecskeméti támadásnál Farkast csúnyán elkaszálták az ötös sarkán, de a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra.
    Az első félidőben a kecskeméti csapat a helyzetek alapján akár 4—5 gólt is szerezhetett volna. A szünet után, amikor a csapatok elfáradtak, a játék lelassult, az Építők játszott enyhe mezőnyfölényben, de helyzetei akkor is a KSC-nek voltak.
    Egyénileg Erdeit nem tették ' próbára. A hátvédhármas minden tagja jól játszott. A középpályán Szabó bravúros dolgokat csinált 60 percig, aztán elfáradt, s inkább hátul segített. Elöl Farkas nagyszerű dolgokat csinált, de elképesztő helyzeteket rontott el.

    Forrás: Petőfi Népe, 1980-03-11