magyarfutball.hu

Kőbányai Lombik TK - Kaposvári Kinizsi 2 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.06, 10:39
    Kőbányai Lombik — K. Kinizsi 2:0 (1:0)
    Kőér utca, 200 néző. V.: Bálint.
    K- Lombik: Teres — Szabadkai, Óvári, Bíró — Aranyosi, Kerekes — Egerszalóki, Novák, Peller, Halter, Dinnyés. Edző: Kiss Gábor
    K. Kinizsi: Szűcs II. — Tóth, Szili, Darvas — Bíró, Herbei — Zaag, Kovács, Simon, Szűcs L, Gulyás. Edző: Varga György.
    Az első negyedórában jóformán semmi esemény nem történt a pályán. Aztán feljött a Lombik, s Peller közelről fölé lőtt. A 17. percben viszont a kaposváriak vezettek támadást, s ekkor Óvári csak az Utolsó pillanatban tudott tisztázni. Két perccel később ugyanígy Szili mentette meg jó érzékkel kapuját a góltól. Feltűnt, hogy milyen sok az átadási hiba mindkét oldalon. A 25. perebón Simon előtt nyílt alkalom a gólszerzésre, a Szűea I.-től kapott labdánál azonban a késlekedő csatár kivárt, oda lett az alkalom.
    A 30. percben vezetést szerzett a K. Lombik, Szabadkai mintegy 30 méterről, oldalról ívelt előre szabadot, az ötösön a tétovázó kaposvári védők között Dinnyés kaparintotta meg a labdát, s nagy erővel vágta a bal sarokba. 1:0
    A gól után valamivel élénkebb lett a Játék, ennek során a kaposvári Gulyás ügyetlenkedett el egy helyzetet.
    Szünet után hosszú Időn át ismét, csapkodás jellemezte a két csapat küzdelmét. A játékosok szinte egymás hibáiból éltek. Ebben az időszakban egy szép kaposvári támadás törte meg az egyhangúságot, Szűcs I. szólózott a kőbányai védők közt, Kovácshoz játszott, az ő visszaadásába azonban a kőbányai Bíró belelépett, S egy szöglet árán fölszabadult a kapu. Néhány percre fellángolt a Kinizsi. Herbei és Bíró próbálkozott lövéssel. Aztán a Lombik következett, s őt pere alatt három nagy helyzetet hagytak kihasználatlanul csatárai. Előbb Peller négyméteres lövését védte vetődve Szűcs II., aztán Novák és Egerszalóki Hagyott ki közelről biztos gólhelyzetei. A 65. percben a másik kapu előtt kerekedett meleg helyzet. Bíró doplerszerű lövése azonban fölé szállt.
    A 75. pereben eldőlt a mérkőzés sorsa. Dinnyés lerázta a védőket, és másodszor is a hálóba lett. 2:0.
    Ezután a Kinizsi még egyszer fellángolt, s két ízben is alkalom nyílt a kaposvári csatárok előtt a szépítésre, de az ötösfogatban nem akadt, aki föltette volna az i betűre a pontot.
    Két gyenge csapat alacsony színvonalú mérkőzését hozta a találkozó. Akik látták a tavasszal a két együttes kőbányai küzdelmét, azok a mostani játék után rá sem ismertek a Kaposvári Kinizsire, amelynek ötlettelen Játéka megmagyarázza azt, hogy miért áll a bajnoki táblázat utolsó helyén az NB II. nyugati csoportjában. Néhány rutinos, válóban NB Il-es labdarúgó kétségbeesetten igyekszik pótolni játékostársainak tudásbeli fogyatékosságát, így lehetne jellemezni a Kinizsi csapatát a Kőbányán látottak alapján. Bár a K. Lombik sem csillogott ezen a mérkőzésen, mégis biztosan nyert, sőt ha a K, Kinizsi védelme nem áll olyan jól a szerencsével, nagyobb arányú is lehetett volna a Lombik győzelme.
    A Kinizsi csapatában Szűcs II. néhány ízben bravúrosan védett, bár meglátszik rajta a tapasztalathiány. A hátvédhármas legjobbja Szili volt, aki amit lehetett, mentett. Darvas is hasznos tagja ennek a sornak. Tóthot sem érheti különb vád, bár mind a két gél az ő oldalán esett. A két fedezet közül Herbei játszott Jobban, de ő is inkább csak az első félidőben. Elöl senkit sem illet dicséret, legföljebb Szűcs I. és Kovács igyekezetét lehet megemlíteni. A K. Lombik csapatából Szabadkai, Kerekes és Dinnyés játéka emelkedett ki.
    A Játékvezető nem követett el különösebb hibát ezen a játékvezetői szempontból nem különösebben nehéz mérkőzésen.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1962-10-09