magyarfutball.hu

Pécsi Dózsa SC - Budafoki MTE-Kinizsi 0 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1958/1959, 30. forduló
attendance:
  1. Népsport: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 16:00 (szerk.: 2017.09.28, 16:35)
    Pécsi Dózsa SC - Budafoki MTE-Kinizsi 0-1 (0-1)
    Pécs, bőrgyári pálya: 7000 néző, vezette:. Vadas Gy..

    Budafok: Németh — Bakonyi, Szabó. Dobes —. Pécsi, Sztakó — Pécseri, Pintér. Hortobágyi, Helinger. Varga. Edző: Turai István.

    Pécsi Dózsa: Danka — Farkas, Kocsis. Hegyi — Pleck, Kresz — Kamondi, Schwara, Garami, Horváth, Kovács.-Edző: dr. Czibulka Mihály.

    Úgy indult a mérkőzés, hogy a Dózsa csatársora gólokkal nyeri meg. Az első is percben ötletesen szőtt támadásokat vezettek a dózsások a Budafok kapuja ellen. Egy-egy szellemes húzásukat ekkor megtapsolta a közönség. Sajnos a legtetszetősebb támadások egyike sem jutott el a. várt befejezéshez, mert a jól védekező budafokiak tömör falán nem találták meg a réseket a Dózsa csatárai. Jellemző egyébként erre a félidőre, hogy a sok támadás ellenére, mindössze négy lövés ment a Budafok kapuja felé. A 36. percben vitathatóan megadott tizenegyessel a vendégeik szerezték meg a vezetést. Sőt végül ezzel a góllal a győzelmet is.

    A második félidőben még többet támadott a Dózsa; időnként valósággal beszorította ellenfelét kapuja térfelébe s az I. félidővel szemben ekkor tizennégy lövés, — köztük három biztos gólnak látszó; — ment a Budafok kapujára, de még a kiegyenlítést sem sikerült megszerezniük.

    A budafoki csapat lelkes; jól védekező s erejéből időnként veszélyes ellentámadásokra is tellő játékával megérdemelten. harcolta ki a bentmaradását jelentő győzelmet. Góllövő: Németh (tizenegyesből).

    Jók: Szabó. Dobes, Pécsi, Helinger, .illetve Hegyi, Kocsis, Kovács

    Forrás: Dunántúli Napló, 1959-06-23