magyarfutball.hu

Borsodi Bányász SK - Kecskeméti Dózsa 1 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.08, 23:19
    Gyenge a Dózsa csatársor
    Borsodi Bányász SK - Kecskeméti Dózsa 1:0 (0:0)
    Sajószentpéter, 2000 néző, vezette: Bihari
    B. Bányász: Veres — Négyesi, Kovács, Sztibor — Mencsák, Paulás —! Baranyi, Kőhalmi II., Hetei, Benkő, Sóra Edző: Csorba Károly.
    K. Dózsa: Czéh — Tordasi, Határ, Kerepesi — Csordás, Menczeil — Kelemen, Vékony, Szappanos, Szőczei, Rozgonyi. Edző: Molnár Ferenc.
    Amint várható volt, a Dózsa védekező taktikával lépett pályára. Már az első percekben a hazai csapat irányította a játékot. Ezekben a támadásokban azonban nem volt kellő átütőerő és így a kitűnően játszó Dózsa védelem elég könnyen hárított. Sajnos már ekkor kitűnt, hogy a rendkívül keményen játszó Bányász védelem ellen a Dózsa-csatárora nem boldogulnak. Az előre került labdákat nem tudták megjátszani. A mezőnyben kiegyensúlyozott játék folyt, sőt olykor a Dózsa-csatársor is kezdeményezett. Így volt ez a 20. percben, amikor nem sok hiányzott a vezető gól megszerzéséhez. Ekkor a baloldalon futott a támadás. Rozgonyi jól ugratta ki Vékonyt, aki a hálóba lőtte a labdát. A gólt azonban a játékvezető —. a partjelző beintése alapján — nem adta meg. Vitatható ítélet! A továbbiakban sem változott a játék képe. Valamivel többet támadtak a hazaiak, s néhány izgalmas jelenet adódott a Dózsa kapuja előtt, de a kitűnően játszó védelem hárítani tudott minden esetben.
    A második félidőben sem változtatott jól bevált taktikáján a Dózsa. Szoros emberfogással elérte, hogy már csírájában elfojtott minden hazai kezdeményezést. Sajnos, a játéknak ebben a szakaszában a Bányász-játékosok egyre inkább elvesztették higgadtságukat. — Már nem keményen, hanem sokszor kimondottan durván játszottak. A 20. pere táján egyszerre három Dózsa játékost ápoltak a part mentén. Rozgo- nyi csak 5 perces ápolás után tért vissza a küzdőtérre. A 25. percben Csordás nagyszerű labdával ugratta ki Szappanost. A középcsatár azonban óriási gólhelyzetben mellé lőtt.
    A mérkőzés sorsát eldöntő gól a 80. percben esett. Egy veszélytelennek indult támadás során az egyébként végig nagyszerűen játszó Kerepesi, a szögletre tartó labdát megkísérelte partra rúgni. Ez azonban úgy sikerült, hogy a labda éppen Baranyl elé került, aki beadott és Benkő 6 méterről védhetet- lemül vágta a hálóba. 1:0.
    A 88. percben még egyenlítési alkalma nyílt a Dózsának. Kelemen jól ugrott ki a védők közül, de a partjelző ezt az akciót is lesnek minősítette. így nem sikerült a kiegyenlítés.
    A játék képe alapján a hazaiak győzelme megérdemelt. — Bár a Dózsának is voltak kínálkozó helyzetei. A Dózsa hátsó alakzata ezúttal igen jól játszott és a fedezetek formája is újra felfelé ível. Sajnos, a csatársor továbbra is »-gyengélkedik-". Kelemen és Szappanos nem elég higgadt, körültekintő, Vékony és Rozgonyi erőnléte nem kielégítő. Az NB II-ben csak lényegesen jobb összteljesítménnyel lehet ma már boldogulni.
    A játékvezetői hármas, főképpen az egyik partjelző, sok hibával vezette a mérkőzést.

    Forrás: Petőfi Népe, 1961-09-19