magyarfutball.hu

Sztálinvárosi Kohász SE - Kaposvári MTE 3 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 19:15 (szerk.: 2017.09.28, 20:07)
    Sztálinvárosi Kohász SE - Kaposvári MTE 3-2 (3-1)
    Sztálinvaros. 2000 néző. V.: Kázár.
    Sztálinváros: Zugéber — Bőröndi, Ligeti, Cserpes — Nagy, Krasz nai — Taliga, Kőhalmi, Vékony, Lovász, Csepecz. Edző: Ullmann István. KMTE: Kovács — Szili, Darvas, Takács — Vajda, Gál — Jutási, Pados, Pammer, Zsoldos, Papp Edző: Zádori László dr.
    A kaposváriak taktikai értekezletén olyan határozat született, hogy a sztálinvárosi »gólzsákok«, Kőhalmi és Lovász külön őrzőt kapnak. Lovászra Vajda, Kőhalmira Gál vigyázott. Pados és Pammer a hátravont csatár szerepkörét kapták.
    |Már az első percben Vékony ijesztette meg a kisszámú kaposvári szurkolótábort, de fölé lőtt, aztán Jutási viharzott el biztatóan, de a belsők lemaradtak. Fokozatosan a KMTE kerekedett felül. Zugéber gyakran volt m unkában. A 25. percben góllá érett , a kaposvári fölény. Papp ívelt előre a baloldalon kitörő Pammer elé, Ligeti megpróbálta feltartóztatni Pammert, de lyukat rúgott, Pammer jól ismerte fel a helyzetet, és nehéz szögből a jobb felső sarokba vágta a labdát, 0:1.
    Lendületes sztálinvárosi támadások következtek válaszként, nem is eredménytelenül. A 20. percben Csepecz elfutott a balszélen, középre adott. Kovács tétovázott a kapuban, és a befutó Vékony az ötösről a bálóba lőtt, 1:1. Kapus- I hiba. A 35. percben az egyébként is sokat fütyörésző játékvezető hívta fel magára a figyelmet. Egy sztálinvárosi támadásnál Lovász belevetődéssel akarta a labdát megszerezni, de Gál mellel elhúzta előle a labdát. A játékvezető fütyült. A sztálinvárosi játékosok Lovász belemenését ítélték szabálytalannak, és megindultak visszafelé. A játékvezető azonban nagy meglepetésre 11-est ítélt. Parázs vita keletkezett a pályán, Kázár játékvezető nem volt hajlandó meghallgatni a partbírót. A büntetőt Krasznai értékesítette. 2:1. A 45. percben már a harmadik szögletét rúgta a KMTE, meleg helyzet adódott a sztálinvárosi kapu előtt, végül is Pados fölé lőtt, és felszabadult a kapu. A 45. percben a sztálinvárosiak vezettek támadást, a kitörő Vékony a 16-osról nagy erővel lőtt kapura, Kovács kezéből kiperdült a labda, és a befutó Vékony másodszorra nem hibázott, 3:1 A 11-es körüli vita miatt a 47. percben ért véget az első félidő.
    Szünet után heves sztálinvárosi támadások következtek, a kapuk ' azonban harminc percen át nem forogtak komolyan veszélyben. Igazán veszélyes helyzet csak a 31. percben keletkezett, amikor Papp partdobása oda szállt a sztálinvárosi ötösre. Nem akadt azonban befejező csatár a kaposváriaknál. A másik oldalon is parázs jelenet adódott. Kovácsnak háromszor is remek védéssel kellett hárítani Kőhalmi kétszeri, majd Vékony lövését. A 40. percben gólt ért el a KMTE. Zsoldos tört kapura, Böröndi megpróbálta Zugéberrel egyetemben a kaposvári csatárt elválasztani a labdától, de nem sikerült, a kapus kezéből kiperdült labdát Zsoldos az üres kapuba gurította. 3:2. Az MTE hevesen rohamozott, harcolt az egyenlítésért. de a sztálinvárosiak most már tartották a labdát, húzták az időt, s az eredmény nem változott.
    Közepes színvonalú, változatos mérkőzést hozott az NB II. Nyugati csoportjának kiesési rangadója. A látottak alapján nem volt lényeges különbség a két csapat között. Hogy mégis sztálinvárosi siker született, az annak az eredménye, hogy a sztálinvárosi csatárok jobban megtalálták a rést a széleken sebezhető kaposvári védelemben. Nem kevésbé befolyásolta a mérkőzés eredményének alakulását az a 11-es, amelyet Kázár játékvezető teljesen indokolatlanul adott meg. Bár a sztálinvárosi csapat valam ivel többet tám adott, mégis a döntetlen felelt volna meg inkább az Igazságnak.
    A sztálinvárosi csapatban Bö-öndi. Ligeti, Nagy, Kőhalmi és Vékony játéka emelkedett ki. A KMTE-ben Kovács bizonytalanul védett. Az első gól a lelkén szárad, a harmadikat is háríthatta volna. A hátvédsor legjobbja Darvas volt. a szélső hátvédek nem őrizték szorosan szélsőiket. A négy fedezet közül Gál látta el legjobban feladatát. De Vajda is felelt. Pammer időnként el-eltünt. Padosnak szokatlan volt a kapott szerepkör, őt lelkesedése külön dicséri. A támadósorból egyedül Jutasi jelentett lendületet. Kár, hogy kevés labdát kapott.
    Kázár játékvezető sok hibával vezette a mérkőzést. Mint már mondottuk, a 11-es megítélésével befolyásolta az eredmény alakulását.

    Forrás: Somogy Megyei Hírlap, 1959-10-20