magyarfutball.hu

Postás - MTK 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.10, 21:18 (szerk.: 2021.09.13, 16:14)
    Postások (3 : 0) győztesek a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.

    A magyar baj­noki mérkőzések a tavaszi turnusban vége felé kö­zelednek. A most küzdő csapatok nagyon is egyenlő ranguak, amit az eredmények egyformasága és a bajnoki listában való helyezés igazolnak. Az első 5 helyen álló csapatok pont differenciája csak 4 pontot tesz ki s igy az őszi forduló eredményei és a csa­patok kondíciója fog dönteni a bajnokság végleges sorsa felejt.

    Vasárnap a bajnokság két komoly aspiránsa, a Magyar Testgyakorlók Köre és a posta- és táviró- tisztviselők football-csapata állott egymással szem­ben a margitszigeti sporttelepen. Sokan a M. T. K. győzelmében reménykedtek, hiszen csak egy hét­tel ezelőtt aratott szenzációs diadalt a verhetetlen­nek hitt B. T. K.-on. A tegnapi match azonban ismét meglepetést hozott. A postások ezúttal dere­kasan kitettek magukért. Lelkesen, tűzzel játszot­tak, és főleg ennek tulajdonítható sikerük.

    Osszjáték szempontjából még mindig sok kí­vánni valót hagy maga után a csapat; de e hibájukat az egyéni tudás és a fizikai erő nagyban pótolja. A M. T. K. csapata bizony alig tudott érvényesülni. A játék a Postások ostromával kezdődött s alig nyolc perc alatt már goalhoz jut­nak. Minder egy szép lerohanása és centerezése Kertay jól irányzott lövése folytán jut az első pont­hoz. Az első negyedóra meglehetős változatossággal folyik; a M. T. K. gyakrabban támad, de ostromá­ban nem fejt ki elég energiát s ennek tu­lajdonítandó küzdelmének meddősége. A 18 perc­ben Minder ismét megszökik s eléri a má­sodik goalt. Több ponthoz az első félidő lefolyásán belül egyik csapat sem jut, bár nem egy veszélyes támadás szinterét képezik a kapu előtti helyek. A második félidő elején a M. T. K. szép összjátékkal nyomul előre. Játékán azonban érezhe­tővé válik a kimerültség s ellenfelük mindinkább szorongatja pozíciójukat, melyet már meglehetős fej­vesztetten s rendszertelenül védnek. A játék vége felé sikerül ismét csak Minder révén a harmadik goalhoz jutni. A Postásoknál Minder ma remekelt, de jól játszott a többi is. A M. T. K.-nál Pozsonyi volt a legjobb védőjátékos, mig a támadásban Ká­roly, Hoffer és Herquett váltak ki leginkább.

    Pesti Napló, 1903. május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 19:32 (szerk.: 2021.09.13, 16:13)
    Vasárnap délután állottak egymással szemben a Margitsziget kies pályáján a Magyar Testgyakorlók Köre és a Posta- és Távirótisztviselők Egylete díszes és szép számú közönség jelenlétében. A mérkőzés ismét meg­lepetéssel végződött, amennyiben a B. T. C. legyőzőjét, a M. T. K-t megverték a Postások, amiből nem követ­kezik az, mintha a Postások jobban meg szebben játszottak volna, mint a Testgyakorlók. A mai mér­kőzést eldöntötte a Postások erőbeli túlsúlya, melylyel a Postások ma bőven éltek is, úgy hogy tulaj­donképpeni labdarugó-játékot csak a Testgyakorlökná! láttunk, mert a Postások minden rendszer nélkül, össze-vissza rúgták a labdát, anélkül, hogv tudnák, kihez kerül az. A játék kezdetén a Postások támad­nak s a 8. perczben Kertay rúgja be először a labdát a M. T. K. kapujába, a 15. perczben pedig Minder csi­nálja a második goalt. Néha-néha támad a M. T. K. is, azonban támadásuk meghiúsul a minden módot felhasználó Postások erős védelmén.

    Első félidő 2:0 a Postások javára.

    A második félidőben vál­tozatos a játék, A M. T. K. gyakrabban támad és né­hány lövést csak a kapus ügyessége hárít el a kapuból. A sors iróniája, hogy a Postások durva játékára reagál az M. T. K., a biró véletlenül éppen akkor néz oda, mikor az M. T. K. egy tagja vissza­adja a kölcsönt, mire a biró könyörtelenül kiállítja Frank szélső csatárt. A 41. perczben Minder lero­han a labdával és védhetlenül lövi az M. T. K. kapujába. A második félidő ereménye 1:0 a Pos­tások javára. A Testgyakorlók ma nem értékesíthet­ték a legutóbbi mérkőzéseken mutatott kitűnő játék­technikájukat, azonban hasonlithatlanu! fölötte állot­tak a Postások játékának. Jól játszott köztük HofTer, Károly és kitűnő volt Pozsonyi. A Postások közül nagyon jó volt Bádonyi a kapus, Minder és Kertay, a többiek — még a máskor jó Bodor is — össze­vissza és »gyertyákat» rúgtak. Végeredmény 3:0 a Postások javára.

    Biró: Hajós (B. T. C.).

    Magyarország 1903 május 19.