magyarfutball.hu

33 FC - Postás 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 23:24
    A „33“ football-clubja 1: O győz a Pos­tások ellen.

    Szombaton délután tartották a mér­kőzést a Margitszigeten. A győzelém az agilis, elszánt és nagy szerencsével dolgozó „33“-nak jutott osztályrészül. A Postások leszűrhetik ama tanulságot, hogy szombati csapatukkal ebben a saisonban mérkőzést nem nyerhetnek.
    A csatársornak nincs bátorsága, nincs labdatechnikája, kombinálni nem tud, lövésről fogalma sincs és talán még fogadalmat is tett, hogy nem lő goalt, mert máskülönben megmagyarázhatlan, hogy tudta megcsinálni azt, hogy legalább véletlenül nem lőtt goalt. A Postások védelme jó volt, noha nem az, mely távaszszal fel tudta tartani a F. T. C. csatársorát. A „33“-sok csapatát, igen meggyöngitette az igazgató-tanács legutóbbi ítélete, mely három játékostól fosz­totta meg. Összjátékról természetesen nem sók sző esett, erélyes védekezés, a labda és az el­lenfél folytonos zavarása szerezte meg számukra a győzelmet, melyből az oroszlánrész a két ki­váló hátvédé, Depold és Stanáé. LilL Károly nem játszott, helyette Weisz Móric védett kézzel-lábbal és mesés sok szerencsével. A csatársorból Székány és Koch II. fáradhatatlan munkájukkal tűntek ki, míg Martin összetett kezekkel nézte társai küzdelmét s várta nyugodtan, mig lába elé esik a labda. Mindkét félidőben túlnyomóan a Postások támadtak, de ügyetlenül és ered­ménytelenül. A nap egyetlen goalját Asbóth lőtte. Biró Lauber Dezső bajnok (M. A. C.) volt.

    Pesti Hírlap 1904 október 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 23:15
    A 33-as Football Club 1: 0 győz a Postások ellen.
    Szombaton délután borongós időben folyt le ez a meglehetős unalmas mérkőzés a margitszigeti pályán. A 33-asok csapatában összesen csak öt első osztályú játékos szerepelt, a többi tartalék volt és mégis legyőzték a Postásokat, akik ugyancsak két tartalékkal játszottak. Az első félidő 0 : 0 végződött, de a második félidő első perczeiben már megszerzi csapatának az egész játék egyetlen goalját Asbóth. Külön említést érdemel a 33-asoknál Sztana és De­pold és Weisz kapus, akinek néhány remek védel­mét erősen megtapsolták; a Postásoknál egvedül Kolhanek I. játszott igazán kitünően. Lauber Dezső (M. A. C.) közmegelégedésre vezette a mérkőzést és örömmel láttuk, hogy alig egy-két büntető rúgás volt az egész idő alatt.

    Magyarország 1904 október 18.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 23:08
    „33" F. C. I - Postás 1 : 0

    Az első félidőben a Postások erősen támadnak, de kornerrel kell csak beérniök, mert a „33“-as védelem elszántan dolgozik. A Postások fedezetei látják, hogy a csatársoruk nem boldogul, ők próbálkoznak hosszú lö­véssel goalt elérni, azonban Weisz kapus dicséretes ügyességgel minden labdát visszaad. Közben a „33“-asok is támadnak és mindig csak Giba menti meg a kapuját. A félidő vége felé a Postások egy goal megadását kér­ték, mert állítólag a „33“-asok kapusa belülről ütötte ki a labdát. A biró azonban — mert nem volt minden két­séget kizárólag goal — folytatja a játékot. A második félidőben alig két percz múlva Asbóth középcsatár szép lefutás és cselezés után megszerzi a győztes goalt. Ez­után a „33“-asok szép összjátékot produkálnak, de a kapú előtt Bodor meghiúsítja minden támadásukat A Postások is erélyesen működnek, miközben Biró a „33“-asok középfedezete oly erős rúgást kap, hogy a játékból kiáll. A „33“-asok 10 emberrel folytatják a játékot, de így is ellentállanak az erős Postástámadásnak Besötétedett mikor a mérkőzés 1:0 a „33“-ások javára véget ért. Lauber Dezső (M.A K.) kitünően bíráskodott.

    A
    Sport-Világ 1904 október 23.