magyarfutball.hu

MTK - MAC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 11. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Pesti Napló: nagyszámú közönség
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 14:16 (szerk.: 2021.09.15, 14:56)
    M.T.K.— M A. C. 1 : 0.

    A M. T. K.-é lévén a helyválasztás joga, a M. A. C. kezdés után rögtön offensiven játszik s csatárai gyors iramban közelednek a M. T. K. kapui felé. A támadáso­kat a csatársor legjobb játékosa, lelke, Vincze vezeti s több veszélyesnek látszó lövéssel zavarba hozza az ellenfélt, mely mindjárt a játék elején csak korner árán képes kapuját védeni. Jó ideig a M.T.K. védelemre sző­rűi s kénytelen a M A C. erősen ostromló csapatával szemben erélylyel védekezni. Az iram fokozódik s a M.T.K. lassan lendületbe jön, ki is erősen szorongatván a kék-sárgák kapuját, de sikert elérni nem képes. Az első félidő váltakozó támadásokkal folyik s bár mindkét csa­pat erős irammal támad, goalt elérni nem tud, úgy hogy az első félidő 0 : 0 eredménynyel végződik.

    A második félidő képe határozottan változik. A M.A.C. energiája erős tempó folytán csökken, míg a jól összejátszó M.T.K. friss erővel kezd a támadásba Károly éles lö­vése közvetlen a kapu oldalán süvít el. A folytonos tá­madásnak következménye korner lett, a mit a M A. C. kapusa rendkívül ügyesen véd A kapu előtt, a lövésre kész Károlyt elfaultolják A megítélt szabadrúgás után nagy kavarodás áll be s az egyik M.A.C csatár a lab­dát, közvetlenül a kapu előtt kézzel leüti A megítélt büntető rúgásból „hands in goal“ keletkezik. M. A. C. kapusa ezt már kivédeni képtelen. A játék további része félhomályban folytatódik, mígnem a biró a játék befejezését jelzi.

    Sport-Világ, 1904. október 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 14:11 (szerk.: 2021.09.15, 14:56)
    M. T. K.—M. A. K. 1 : 9.

    Az Erzsébet királyné- uti pálya alig látott még oly nagyszámú közönséget, mint vasárnap, midőn az őszi bajnokságnak eddig két veretlen csapata mérte össze tudását és erejét. A M. T. K. ezúttal nem fejthette ki teljes képes­ségét, mert a M. A. C. néhány játékosa állandóan erőszakoskodott. A M. T. K.-é lévén a helyválasztás joga, a M. A. C. nyomban támadásba fog. A csapat lelke, Vince vezeti a támadást s több veszélyesnek látszó lövéssel hozza zavarba az ellenfélt, aki egy alkalommal csak korner árán képes kapuját védeni. A M. T. K. lassan lendületbe jön s erősen szoron­gatja a kék-sárgák kapuját, de sikert elérni nem képesek. Az első fél dő váltakozó támadásokkal folyik s eldöntetlenül végződik.

    A második félidő képe határozottan változik. A M. A. K. az erős tempó folytán lankad, mig a jól össze|átszó M. T. K. friss erővel kezd a támadásba. Károly éles lö­vése közvetlen a kapu oldalán süvít el. Állandó tá­madásnak következménye korner, amit a M. A. K. kapusa ügyesen véd.

    Majd kritikus pillanatok következnek a kapu előtt, hol a lövésre kész Károlyt elfaultolják. A meg­ítélt szabadiugásbói «hands in goal» keletkezik, melyet már a M. A. K. kapusa kivédeni nem képes. A játék további része félhomályban folytatódik, mig nem a biró a játék befejezését jelzi. Mindkét rész­ben a hátvédek derekasan működtek s a M. A. K. kapujában szereplö Wangel némelykor valósággal remekelt. A M. A. K. csatársorában különösen Vince érdemel dicséretet, ki olykor önletáldozóan védte is kapuiát a sűrűn jövő goal lövésektől. Boyer M. A. K. közép-, és Saár M. T. K. balledezetje egyformán vették ki részűket a bírói intelmekből.

    Fehéry Ákos B. T. K. minden tekintetben korrekt és igazságos biró volt.

    Pesti Napló, 1904. október 17.