magyarfutball.hu

MAFC - Postás 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 7. forduló
referee : Ordódy Béla
attendance:
  1. Az Újság: kevés közönség
  2. Magyarország: csekély közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 22:46 (szerk.: 2021.09.15, 13:39)
    A Műegyetemi Foolball-Club 1:0 győz a Postások ellen.

    Szerdán délután 5 órakor tartotta bajnoki mérkőzését ez a két >erös< játékosokkal rendelkező csapat a csömöri-utí millennáris versenypályán, legnagyobb részt az érdekelt csapatok barátaiból kikerült csekély, de annál han­gosabb közönség jelenlétében.

    Első sorban azt jegyezzük fel, hogy nagy őrö­mére szolgált a megjelent közönségnek és bizonyára az egész sportközönségnek is, hogy az egész mér­kőzés szigorúan fair-jellegü volt. Néha-néha ugyan megtörtént, hogy az egyik vagy másik csapatból egy-egy játékos inkább az emberre, mint a labdára irányozta támadását, de amidőn látta, hogy nem előnyös, sőt csaknem mindig hátrányos ez, hát okulva a tapasztalatakon, inkább fairül játszott tovább.

    A két csapat játéka ma is ugvanaz, ami egy év előtt volt. A Postásoknál kevés az összjáték és csak is a csatárok között van meg, ami könnyen meg­érthető, mert a fedezetsor gyakran messze marad a csatársor mögött és csak a pillanatnyi veszély elhárításra dolgozik, ahelvett, hogy czéitudatosan adná le a labdát a csatársornak. A hátvédeknek jó a labda technikájuk, de nagyon gyakran otthagyják helyüket, amit külömhen a csatárok is megtesznek, mert például a jobbösszekötő egyszer átment egé­szen a baloldalra, s elérte azt, hogy egy hands révén büntető rugást róttak a terhűkre. A kapus játéka bizonytalan, néha jó, néha kevésbbé jó, teg­nap például elég jól dolgozott. Rendszeres, szép támadást a csatársortól alig láttunk, A leghaszno­sabbak a csatársorban Kertay és Holub, de Müller is jól megállja helyét, Buda és Kolhanek nem oly gyorsak mint társaik.

    Veszedelmes lövései csak Kertaynak voltak. A játék jellege még mindig a hosszú és magas rúgá­sokkal való labdaelőreadás.
    A Műegyetemiek játéka határozottan javult a leg­utolsó mérkőzés óta. Tegnap határozottan szép összjátékkal, meggondolt erélyes támadásokkal közeled­tek az ellenfél kapuja felé és meglehetős számú lövésüket védte ki az ellenfél kapusa, ami nem igen volt nehéz, mivel shoot-juk nem elég éles. Öröm volt nézni például amikor a jobb vagy balszélső lerohant a labdával, hogy az egész csa­társor milyen szép vonalban futott a támadást vezető társával, hogy az esetleges centerezéskor a helyén legyen. A fedezetsor itt is néha elmarad, azonban mégis szép összjátszást láttunk a jobb szélsőcsatár és jobbíedezet közt. A hátvédek labda technikája még megerösitésre szorul és helyezke­désük is sokszor kifogásolható és éppen emiatt kénytelenek voltak többször fejjel dolgozni. Hátrá­nya a jobbfedezetnek, hogy gyakran otthagyja helyét és megy csatárt játszani, miáltal a jobb ol­dal védetlen marad. A kapus kitűnő.

    A játékot a Műegyetemiek kezdik, azonban nem jutnak messzire a labdával és csakhamar a Postá­sok rohannak az ellenfél kapuja felé és Kertay éles lövését Neumann szépen védi, mig két perczczel később Niessner lomha sbootját Giba könnyen elfogja. Kertay újra lerohan a labdával és vesze­delmes lövését újra remekül védi Neumann. Fischer a balszélső goalra rúg és a labda a goalfáról pat­tan vissza. Friedrich szép driblizésével tapsot arat. Majd Müller lő a kapura, de Neumann a közelről lött labdát is bravúrosan elfogja. Nemsokára Buda szép lövése közvetlen a kapu fölött sivit e!. A 38. perczben a Műegyetemiek cornert rúgnak de goallá nem tudják értékesíteni. Első félidőben a Postások támadtak fölényesen.

    A második félidőben már némi fáradtság jelei mutatkoznak a Postások védelmén. Mindjárt kezdés után Niessner a kapura lő, de ugy ezt, mint közvetlen utána Friedrich lövését szépen védi Giba, A 8-ik perczben Niernsee-hez kerül a labda, leadja azt Niessner-aek,aki lerohan, a jobb szélen, centerez és Aschner, a hires fejpaszszával, meg­csinálja az első goalt. Relle lövését kivédi Giba. Majd Fischer rohan a halszélen a Postások kapuja leié, Bodor iparkodik kézzel-iábbal feltartóztatni, de Fischer áttör a védelmén és messziről a kapu mellé lő. A 13, perczben Niessner szép cornerrugását kétszer egvmásután kézzel veri vissza Giba; Fischer,aki kissé önzően játszik, messziről újra a kapu fölé rug. Nemsokára Badó csaknem öngoalt csinál. Holub szép oldallövése kissé magas volt. Általában a második félidőben a M. F. C. nagv fölénvnyel játszott és csak a befejezés előtt lépett újra offenzivába a Postások csapatja.
    Biró Ordódy Béla (B. E. A. C), aki erélyesen teljesítette hivatását.

    Magyarország, 1904. május 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 22:23 (szerk.: 2021.09.15, 13:38)
    Műegyetemi F. C. győz 1:0 a Postás-Tisztviselők S. E. ellen.

    A Műegyetemi Football-Club és a Postás- Tisztviselők Sport-Egyesülete szerdán délután öt órakor tartotta bajnoki mérkőzését a csömöri-uti versenypályán. A játék elég szép és igen érdekes volt, a mint előre vártuk, győztes a sokkal ügye­sebb csatársorral rendelkező műegyetemiek csapata lett. A matchet egyébként feltűnően kevés közönség nézte végig.
    A Postás-Tisztviselők csapata korántsem mu­tatott olyan jó formát, mint múlt vasárnapon. Az első félidőben ugyan feltétlenül uralta a helyze­tet, de végül a hatalmas iramnak önmaga esett áldozatául. A védelem, mint mindig, ezúttal is felülmúlta a csatársort, mely az alacsony passzjátékra váló igyekezetében a goal előtt lehetetlen. Goallövéseiket egyetlenegy ízben sem előzi meg öntudatos taktika.

    A Műegyetemi F. C., mely, mint a Postások, teljes első csapatjával állt ki, igen jó formában van. Az erőszakos játékmodorral teljesen fel­hagytak s ez is nagy hasznára vált a csapat­nak. Legjobb emberük Friedrich volt, a ki táma­dásban védelemben egyaránt ritkán látott szép játékkal támogatta embereit. A csatársor erélyes, előrenyomulása brilliáns, azonban kár, hogy a csatárok a kapu előtt olyan rosszul helyezkednek, hogy akárhány goalt rossz helyezkedésük miatt mulasztottak el. Jó napja volt Niessnernek, a ki ezúttal gyönyörű játékot produkált.
    Műegyetemi F. C. kezd, de Postások mind­inkább fokozva az iramot, csakhamar offenzivába lépnek és az első 45 perczben határozottan véde­lemre kényszerítik ellenfelüket. A piros-feketék kapuja azonban csak Kertay két ügyes rúgásával jut veszedelembe, de Neumann ügyesen ment. A Műegyetemiek 38 percz után kornert rúgnak, melyet ugyan jól használnak ki, de goallá nem képesek értékesiteni.

    Half time 0 : 0.

    Szünet után M. F. C. kezd támadni, s mi­után a Postások védelme lankad, ügyesen kihasz­nálja előnyét. Friedrich remek rúgása menthetet­len goalnak látszott, de a labda a kapu mellett sivit el. Hat percz után Niessner rohan le s ol­dalról, remek beadással Aschnerhez juttatja a lab­dát, a ki fejével védhetetlenül utasítja azt a hálóba. Műegyetem két kornere nem vezet ered­ményre s bár a Postások goalja sokszor jut kritikus helyzetekbe, a nagyon is visszaszo­rult védelem derekasan megfelel feladatának. Az utolsó tiz perczben ismét a Postások kerülnek offenzivába. Müller szép shootját csak a labdára való rávetéssel tudja Neumann védeni; Holub éles, jól irányzott rúgása sem jár eredménynyel.
    Versenybíró Ordódy Béla (B. E. A. C.)

    Az Újság, 1904. május 5.