magyarfutball.hu

MAC - MTK 0 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 3. forduló
referee : Kiss Gyula

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 14:21 (szerk.: 2021.09.02, 10:47)
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 2:0 a Magyar Athletikai Club ellen.

    Szép szereplés vár az idén a bajnokságban a Testgyakorlók fiatal csapatára, mely tegnap nyerte meg harmadik bajnoki matchét egyik legveszedel­mesebb ellenfele, a Magyar Athletikai Club ellen. Az M. T. K. csapatából Pozsonyi hiányzott, a kinek helyét a II. csapatbeli Kürschner töltötte be; nagyon fiatal, gyönge testalkatú játékos, de máris klasszist árul el.

    A M. A. C. csatársora ezúttal alig produkált valamit, pedig jó kvalitásaikat eléggé bebizonyí­tották a Postások elleni mérkőzésüknél. A véde­lem kitűnő volt, jónak bizonyult ismét a kapuvód is; a két goalt nem védhették ki.

    A kék-fehérek kezdik a játékot s eleinte vál­takozva, mindkét kapu előtt folyik a támadás. Majd a M. T. K. határozottan előre kerül s a szépen keresztülvitt támadás hét percz után Hoffer ügyes lövése révén a testgyakorlók első goalját eredményezi. Hoffer újbóli shootját remekül védi Vangel. Azután az atléták kerülnek offenzivába. de támadásukat már a hátvédsor utasítja vissza. A M. T. K. lassan-lassan fölénybe jut, de kapuja nagy veszedelembe jut Medgyessy brilliáns goallövésével, melyet Sebő bravúrosan véd ki. A M. T. K. két kornert rug; Vangelt a kék-fehérek csatársora elég élénken foglalkoztatja, de Herquet gyönyörű rúgását csak kornerre képes kivédeni.

    Half time: 1 : 0 a M. T. K. javára.

    Szünet után a sárga-kékek szép játékkal igyekeznek a kapott goalt kiegyenlíteni, de lassan­ként visszaszorulnak s ismét M. T. K. a helyzet ura. Majd ismét az atléták kerülnek előre, de csak rövid ideig, mert a testgyakorlók csatársora is erős munkához lát. Károly lövését kornerré védi a M. A. C., s Hoffer 21 percz után a má­sodik goalt rúgja. A hátralevő, idő, melyben M. T. K. Steiner kiállittatása miatt 10 emberrel ját­szik, nem hoz újabb eredményt.

    Versenybíró Kiss Gyula (»33« F. C.) volt.

    Az Újság, 1904. március 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 14:17 (szerk.: 2021.09.02, 10:46)
    M. A. C. — M. T. K.

    Délután a Magyar Testgyakorlók Köré-nek csapata játszott a Magyar Athletikai Club csapatával. A játékot a M. T. K. kezdi, azonban rögtön a M. A. C. veszi át a támadást. A M. T. K. játékán nagyon meglátszik Pozsonyi hiánya, kit a M. T. K. nem tud helyettesíteni. Ennek daczára a M. T. K. rúgja az 5. perczben az első goalt. Egy lerohanás alkalmával ugyanis Wagner lab­dája az ellenfélről visszapattan, Hoffer ügyesen felhasz­nálja az alkalmat és alig 6 méter távolságból védhetetlenül lövi a labdát a kapuba. Ezután is többnyire a M. A. C. tartja hatalmába a labdát, azonban lövésre nem igen kerül a sor, mert a M. T. K. három kitűnő hátvédje, Steiner, Révész és Nagy megállítanak minden támadást. Ritkábban ugyan, de sokkal veszedelmesebben támadnak a M. T. K csatárai, Hoffer, majd Herquett veszélyes lövésekkel fenyegetik a kaput, Vangel azon­ban, a ki ez alkalommal valósággal remekelt, könnyű szerrel teszi azokat ártalmatlanná. Első félidő 1:0 a M. T. K. javára

    A második félidő elején inkább a M T. K. támad és Vangelnak ismét alkalma nyílik a szereplésre. A M. A. C. csapatának játéka ekkor már rohamosan hanyatlott. A 20. perczben Deutsch szép centerezését Herquett a goalba lövi. Ez a goal nagyon elkeseríti a M. A. C játékosait, a kik most már nem igen válogatnak az eszközökben. Az erőszakoskodásban Höffle viszi a prímet, azonban Medgyessy hamar megirígyli tőle a dicsőséget és hogy le­főzze őt, az éppen előtte álló Steinert sans géné meg­rúgja. A bíró ezért szabadrúgást ítél a M. T. K. javára. Steiner a kellemetlen helyen ért rúgás után visszakapván beszélőképességét, méltatlankodásának, Medgyessyre nézve nem valami hízelgő szavakkal adott kifejezést, mire a bíró büntetésből kiállította. Mindenesetre elítélendőnek és a Szövetség által a legszigorúbb büntetéssel sújtandónak tartjuk az ellenfeleknek egymás iránt való köteles tisztelet­ről való megfeledkezést, azonban a játékból való kiállí­tás nézetem szerint — írja tudósítónk — nem meg­felelő módja a büntetésnek, mert első sorban nem a játékost, hanem annak csapatát sújtja. Nézetem szerint a játékból való kiállításnak helye csak akkor van, ha játékos veszélyes játékmodorban játszik, vagy a közön­séget megbotránkoztató módon viselkedik, vagy pedig a játékszabályokat nem respektálja. A játékosoknak egyes személyektől elszenvedett személyes sérelmeit azonban valami más módon kell megtorolni. -—Ez az incidens megzavarta a M. T. K. játékosait, a már-már csüggedő M- A. C.-játékosokba ellenben új reményt öntött ez a reájuk nézve kedvező alakulás. Hevesen támadnak: corner corner után következik a M. A. C. javára. Külölönösen Hadinger centerhalfback ügyeskedik. A M. T. K. azonban erejét a védelemre fordítja, mert belátva, hogy számban megfogyva, goaljait nem szaporíthatja. Innen kezdve a mérkőzés különben nem egyéb, mint kölcsö­nös erőszakoskodások sorozata, a melyekkel szemben Kiss Gyula („33“ F. C.) bíró minden jóakarata daczára tehetetlennek bizonyult. A hátralevő időben több goal nem esik.

    Végeredmény 2 : 0 a M. T. K. javára, mely csapat most már harmadik győzelmét aratta s ily módon az első helyre került a nélkül, hogy bajnoki küzdelmekben goalt kapott volna. A játék niveauja egyébként sekélyes volt : hiányzott belőle az a friss, pezsgő kedv, a mi a footballt tulajdonképen élvezetessé teszi. Mindenesetre szép a M. T. K. precziz passjátéka, a pontosan beadott labdák, de a csatársor lassú moz­gása egyhangúvá, mondhatni unalmassá teszi a matchet. Ezen egyhangúságot csak némely játékos durva trickje szakítja meg. Ebben a M. A C. részéről Medgyessy és Höffle, a M. T. K részéről Saár tűnt ki. Wagner sem tud leszokni bizonyos „öklelőzésekről“ (különösen ha 2 — 3 ellenfél veszi körül), ettől eltekintve hasznos játé­kosa a halfsornak.

    Sport-Világ, 1904. március 27.