magyarfutball.hu

MTK - MAFC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 2. forduló
referee : Ullerich Ferenc
attendance:
  1. Magyarország: szépszámú közönség
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.11, 21:25 (szerk.: 2021.09.13, 16:04)
    A Magyar Testgyakorlók Köre 1 : O győz a Mű­egyetemi Football-Club ellen.

    Nagy várakozással tekintett a szép számban megjelent közönség e mérkőzés elé, mivel eddig a M. T. K. még mindig vereséget szenvedett a M. F. C.-tól. Fokozta az érdeklődést még a M. F. C. nagyarányú győzelme a M. A. C. ellen. Es ime, mi történt? A M. F. C. vereséget szenvedett a M. T. K. csa­patától minden tekintetben; mert úgy a szép, mint a jó játék tekintetében a Testgyakorlók erősen fölötte állanak a Műegyetemieknek. A tegnapi mér­kőzésen a Műegyetemiek nagy átlaga oly durván játszott, hogy az egész néző közönség íolyton-folyvást hangosan adott megbotránkozásának ki­fejezést. Csak az Isten óvta a Testgyakorlók já­tékosait, hogy komolyabb sérülések nélkül kerül­tek ki a mérkőzésből, Herquett, a M. T. K. egyik játékosa, sérülése folytán, kénytelen volt elhagyni a pályát és csak a második félidőben állott újra be a csapatba. A példát a durvaságokra Fey adta, aki mindjárt a játék elején nekiszalad messziről Zulu­nak és fellöki, mire a biró büntetőrugást ítél, mely­ből Nagy révén jutnak az első és egyetlen goalboz a Testgyakorlók. A Műegyetem igyekszik a goalt kiegyenlíteni és amikor látja, hogy nem boldogul a játéktudással, hát a nyers erő kifejtésére dolgozik, ami által goalt ugyan el nem érnek, de minden­esetre megakadályozzák az ellenfél testileg gyönge csatársorát abban, hogy újabb goalokat rúghas­sanak.

    Az első félidőben csaknem folyton a M. T. K. támad, mig a második félidő első felében a M. F. C. támad, azonban a Testgyakorlók védelme elhárít minden támadást. Jól játszottak a Műegyetemieknél első sorban Ujvári, a kapus és Grosz csatár. Határozottan rossz volt Fey, aki ahányszor rúgott, a labdája mindig kirepült a vonalon vagy jobbra, vagy baira. A M. T. K. ugyan még nincs teljesen tetőfokán tudásának, de szép játékában újra gyö­nyörködött a közönség. Biró: Ullerich, akit eddig mint kitűnő bírót ismertünk és aki ma is iparkodott pártatlanul bíráskodni, de elsősorban öt okoljuk a játék elfajulásáért, mert erélytelensége folytán hatal­masodtak úgy el a Műegyetemiek. A mérkőzés a csömöri-uti pályán folyt le.

    Magyarország, 1904. március 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.11, 21:21 (szerk.: 2021.09.13, 16:04)
    M. F C — M. T. K

    A fenti, általános bevezetés után nem lehet sok mondani valónk a match lefolyásáról Már ott meg­mondottuk azt is, hogy az első félidőben a M. T K. fölényesen támadott, a melynek már a második percz­ben meg lett az eredménye. A dolog így történt : Egy M T. K.-forward rohan a kapu felé, Fey azonban nem messzire a goaltól fellöki, mire a bíró szabadrúgást ad. Sár bal halfback a kapu felé lövi a labdát, a mely Nagyhoz, a jobb halfbackhoz jut, a ki „beejti“ a goalba. Ettől a gyors sikertől lelkesítve, erős rohamokkal ostro­molják a M. F. C.-kaput, de eredményt nem tudnak el­érni a Testgyakorlók, még kevésbbé azonban a Mű­egyetemiek.

    A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy inkább a Műegyetemiek vállalták a támadó szere­pét. Számos cornert érnek el, de egy sikereset se. A M. F. C. támadása azonban ezúttal sem volt állandó, mert a M. T. K. is többször veszélyeztette a Műegyemiek kapuját. Még megemlítjük., hogy a bíró, Ullerich Ferencz (B E.A C ), a ki ügyesen vezette a mérkőzést, Feyt — sejtheti minden footballhoz értő, hogy mily okból — tíz perczre kiállította a játékból.

    Sport-Világ, 1904. március 13.