magyarfutball.hu

MAC - MTK 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 11. forduló
referee : Pick Pál
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.26, 21:04 (szerk.: 2021.09.27, 11:53)
    M. T. K. - M. A. C. 2:1
    November 1-én.

    A M. T. K.-ról azt hitték, hogy teljesen letört, mert egyik kiváló játékosát nélkülözni volt kénytelen. Pedig nem igy áll a dolog, a minek bizonyítéka, hogy nov. 1-én a M T. K. csapata szép győzelmet tudott aratni a M A. C komplett csapata ellenében, melynek kapu­ját a B. T. C.-nak egykor hires kapusa, Sipos védte. A kék-fehérek okulva múlt vasárnap Bécsben a W. A. C -tói szenvedett vereségen, gyorsabb játékot mutattak s ez a M. A. C. csapatát meglepte Tavaszszal for­dítva volt s ezúttal a kék-fehéreknek ugyancsak gyors labdaleadásai teljesen zavarba hozták a M. A. C.-ot. A játékot a M. T. K. kezdi és csakhamar erős védelemre készteti ellenfelét. Károly kicselezi a hátvédeket és a leadott labdát Shires az 5 ik perczben goallá értéke­síti. A tizedik perczben a M. A. C kornert ér el. Sikerült védelem után a kék-sárgák jobb fedezete kapu felé lő, melyet Domy ismét kornerré véd A 16-ik perczben korner esik a M. T. K javára; ezután a M. A. C. támad és Borbás gyors lefutása goalt eredményez a kék-sárgáknak

    Félidő állása 1:1.

    A döntő goalért való küzdelem teszi a második félidőt izgalmassá Fel­váltva támad mindkét csapat és mindkét kapusnak bő alkalma nyílik védelmi képességét kimutatni A 8-ik perczben a M T K, a 15-ik perczben a M. A. C. majd ismét a M. A. C jut kornerhez A 20-ik perczben a kék-fehérek javára ítélt korner nem hoz eredményt, mígnem Károly kicselezi a védelmét és a döntő goalt rúgja. A kapus rávetéssel próbálja ugyan védeni a M. A. C. goalját, de az erős lövést feltartóztatni már nem képes Félhomályban végződik a match, mely izgalmak­ban és érdekes mozzanatokban gazdag volt.

    Biró: Pick Pál B A. K ) volt.

    Sport-Világ, 1905. november 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.26, 20:59 (szerk.: 2021.10.04, 00:47)
    MTK — MAC 2:0

    Második nem kevésbé meglepő vereségét szenvedte e héten e mérkőzéssel a MAC. a Margitszigeti Sporttelepen.
    A nálánál lassúbb MTK.vel szemben a gyors kéksárga csapat annyival inkább számíthatott győze­lemre, mert a saját pályáján játszott, Sípossal pedig ezúttal a legjobb magyar kapusok egyike került kapujába. A még meg nem szokott uj összeállítás s a MTK. jó játéka azonban vereséget hozott, bár a mérkőzés végig érdekes és izgató volt. Igen jól dolgozott Oláh a hátvéd szerepében is, ellenben társa, Veres gyengén játszott s amellett durva volt. Krafl tehetséges középcsatár, erős mérkőzéseken érvényesülni azonban csak ak­kor fog, ha fizikailag is nagyobb erélyt fejt ki. A győztes csa­patban Sebestyén és Domonkos játéka tűnt ki.

    Félidő 1:1.

    A két csapat a következő volt:
    MTK.: Domonkos - Weisz, Révész - Biró, Kürschner, Sár - Sebestyén, Károly, Hoffer, Shyres, Káldor.
    MAC.: Sípos - Veres, Oláh - Bayer, Mészáros K., Meleghy Gy. - Borbás, Vangel, Kraft K., Fitt, Medgyessy.

    Biró: Pick Pál (BAT.) volt.

    Nemzeti Sport, 1905. november 5.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.26, 20:51 (szerk.: 2021.09.27, 11:48)
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 2:1 a Magyar Athletikai Club ellen.
    Margitszigeti pálya

    M. T. K. Deutsch és Nagy nélkül állt ki, M. A. C. csapatában Oláh hátvédet, Sipos kapuvédet és Kraft II. középcsatárt játszott. A kék- fehérek 10 emberrel kezdenek s öt percz után Sebestyén és Károly leadása után Zulu nagy erővel rúgja M. T. K. vezető goalját. Erre M. A. C. kerül offenzivába és a Sár miatt megítélt szabadrúgás kornert eredményez. Az atléták következő támadása Borbás hibás lövésével végződik ; Meleghy shot-ja kornert hoz a sárga-kékeknek, melynek újabb korner az eredménye. M. T. K. lefutása Shires magas rúgásával ér véget. Borbás lerohan, a kapuvonalnál czenterez és Kraft II. a kiegyenlítő goalt rúgja (20 percz). Károly lerohanása kornert juttat M. T. K.-nek, melyet heves küzdelem követ a M. A. C. kapuja előtt. A kék-fehérek támadásait javarészt Károly vezeti, de a csapat mást, mint újabb kornert (36 percz) nem ér el.

    Félidő 1:1.

    A második half time-ban a Testgyakorlók vannak fölényben és a 6-ik perczben kornert rúgnak. Közben M. A. C. is ellátogat M. T. K. goaljához, sőt a Meleghy által vezetett támadás rendkívül veszedelmesnek látszott. M. A. C. 10 percz után kornert rúg, mire a 18-ik perczben M. T. K. hasonlóval válaszol. A Sebestyén által vezetett támadás kornert eredményez. A Testgyakorlók győztes goaljukat Károly plaszirozott lövése révén a 28-ik percez­ben érik el. A hátralevő időben M. T. K. újabb kornert rúg (36. p.).

    Pick Pál (B. A. K.) kitűnő biró volt.

    Az Újság, 1905. november 2.